24 Eylül 2012 Pazartesi

karne


önce italya'da bornio'da sonra antalya rixos cup ve son olarak bandırma tübad turnuvasında görmüş olduğumuz galatasaray'ı ve hazırlık turnuvasını her yaz fanatik'te görmeye alıştığımız yıldızlı pekiyilerle bir de biz yapalım dedik. puanlar ve bu saçma fikir tabii ki deko'dan :(

engin atsür : 5

notumuz kıt ama engin'in de bu takımdaki rolü gereği ondan daha fazlasını beklemedik desem yalan olur. 1-2 maçta kıpırdanması vardı ancak genele vurduğumuzda vasat ve 1.opsiyon guardımız engin'dir diyebileceğimiz bir şey göremedik.

ender arslan : 5

2. banvit maçında yaptıklarını 1 sezon boyunca belli standartlarda yapabilmiş olsa şu an kimsenin onunla taşak geçmeye yüzü olmazdı ama ender böyle bir adam işte. hiçbir zaman güven vermediği gibi en iyi oynadığı maçta dahi o güveni sağlayamaz. istikrarı geçtim umarım ara sıra bu tür çılgınlıklar yapar da bize katkı sağlar. yine de hazırlık döneminde ağzımıza bir tutam bal çaldı.  5 puan onun hatrına.

jamont gordon : 5,5

hep 5-5 gitmesin diye yarım puan iltimas geçtik kendilerine. fakat bu puanı pg rolüyle değil boşluğu bulup potaya gitmesiyle aldı. o da engin ve ender gibi her maça çıkamadı. parmak ve kalça sakatlığıyla pek göremedik kendilerini. oyun kurucu olarak yaratıcılık ve alan görüşü çok zayıf umarım ondan beklentilerimizi farklılaştırırız ergin hoca da buna dahil.

şut, oyun okuma ve yaratıcılık da sınıfta kaldı. penetre, skor üretme ve doğru zaman da pas da ise yüzümüzü güldürdü.

göksenin köksal : 2

kampın açık ara en kötüsüydü. tanjevic'in süre vermemesini de bu şekilde biraz anlamış olduk. kendisine en güvenilen yer olan savunmada elini kolunu oynatmanın doğru savunma olduğunu düşünüyor. rakiplerine çalışmıyor, her oyuncuya aynı numara. hücumda feyk sonrası dipten penetreleri üzerine film çekilecek kadar dram barındırıyor, ( %80 oranında top kaybıyla biter mi arkadaş ) top hakimiyeti herhangi bir pivota göre daha iyi :( o kadar yani. köşelerden yine fena sokmadı ama bu haliyle cenk'i bile kesemez :(

henry domercant : 7

hücumda ne kadar büyük skorer olduğu açık, seçik, aşikar...savunmada ise henüz taşların yerine oturmaması ve rixos'da olmaması münasebetiyle biraz aksak timur kıvamındaydı. hızlı ayaklı 2numaralar karşısında "faul yapmaktan başka çaresi kalmadı" klişesine döndürdük olayı. fakat en üzücü ve sıkıcı mesele bandırma'nın lanetli parkesinde dudley'le diz dize çarpışmasıyla oluştu. diz sakatlığı nedeniyle min. 3 hafta yok. türkiye kupası kaçtı.

cenk akyol : 8

işte hazırlık döneminin yıldızı. beklentileri bayağı aştı. sadece soyadı gibi kabul edilen 3lükleriyle değil artık repartuarına iyiyden iyiye kattığı feyk sonrası penetre üstü denişik gözyaşı damlasıyla da sayı opsiyonu oldu. bu atışları o kadar yüzdeli atıyor ki yaşa ya cenk diyesi geliyor insanın. neyse savunmada yine aynı cenk :(

david hawkins : mvp

boss'a puan vermek ayıp olur diye o gaflete düşmedik mvp işte anlayın. yine her şeyi yaptı. parkede tek guard varken 2. guard oldu, domercant yokken skorer oldu, maç sonlarında winner oldu. ne zaman ne gerekirse gereken oldu. büyük oyuncu olmakla beraber takım kaptanlığını önemseyip takım için ortaya bir şeyler koydu.

milan macvan : 5,5

jamont'la beraber soru işareti oluşturan diğer yabancımız. hazırlık sürecinde 4 numaradan tam olarak ne bekliyoruz onu göremediğimiz için çok da fazla bir şeyler söylemek istemiyorum ama 2 nokta çok önemli.
1) macvan mutlaka dış şut sokmalı
2) milan macvan mutlaka dış şut sokmalı.

buna ek olarak macvan'ın yüz ifadesini çok olumlu buluyorum. sürekli bir şeyler yapmak istiyor ve takım içinde bunu paylaşıyor ayrıca yine olumlu bir ek olarak macvan-n'dong ikilisinin pota altında karartma yaşattığını ve ribaundlarda ezici üstünlük sağladığını belirtmek lazım. ayrıca macvan'ın üzerine çok hücum görememiş olsak da her şeyi yapabilen bir yapısı olmasından dolayı bir şekilde faydalanmayı bildik, orası güzel ama yetmez.

ersin dağlı : 7,5

işte istikrar adamı. işte ne yapacağını kestirebileceğiniz adam.
verilen süreyi en iyi şekilde değerlendirdi. orta mesafe, post-up oyunları, p&p hepsinden birer demet sundu bize. yalnız onun üzerinden oynanan pick & pop'lar üzerine bir şey söylemek lazım. genelde bu p&p daha baseline'dan oynandı burası sıkıntı çünkü dudley oralardan pek yüzdeli değil. daha tepeden oynasak bu oyunları daha verimli olacaktır.

ayrıca p&r'leri neden sadece kısalara alan açmak için kullanıyoruz onu hala anlamadım. tamam jamont, domercan ve hawkins varken bu oyun bize oldukça katkı sağlayacaktır ama ne n'dong'dan ne dudley'den ne de macvan'dan hiç yarar sağlayamıyoruz.

furkan aldemir : 6

furkan bildiğimiz furkan'dan 10 kilo kadar zayıf. ama hala sert ve hala hücum ribaundlarına saldırıyor. 1 defa orta mesafesini gördük heyecandan titredik. şimdilik ekstra bir durum yok onun özelinde.

boniface n'dong : 7

ne beklediğimiz belli. ortayı kapacatacak, kısaların yavaşlığından seken tüm topları ahdsjasd pardon adamları tokatlayacak. alan savunmasında kollarını açıp şov yapacak. ribaund vermeyecek, kimseye ezilmeyecek. umarım arada da ergin hoca ona uygun ikili oyunları çizer.

ergin ataman : 4

hazırlık turnuvası boyunca bizim takım çok fazla öğrenen yada bir şeyleri uygulayan bir takım değil de kazanan bir takım olma çabasını gösterdi bize. kazanmak önemseniyordu en kıytırık maçta bile. burası bir mesaj. ama bu mesajın bir de alt metni var ki ne yalan söyleyeyim çok fazla bir şey göremedik hele hele hücum organizasyonu anlamında.

pota altında double-team'ler çalışılmış ve güzel. domercant'ın şutları için belli bir düzenek kurulmuş ama başka bir şey var mı ben çok net göremedim.



2 yorum:

  1. böyle notları görünce aklıma direkt nazmi abinin (mahalle takımı)maçkoskopu geliyor artık :(

    katlıyorum, koç ergin ataman hücum çizmede biraz tembel davranıyor. çok bariz şeylerin uygulanmaması düşündürüyor ama bilinçli bi tercih de olabilir, umarım değildir.

    furkan teknik olarak gelişebilir mi, zor gözüküyor ama becerebilirse kendini kurtarır. biraz geç kaldı gibi oyununa yeni şeyler eklemede, altyapı zayıf. tabi uzunlar geç olgunlaşır klişesi belki furkan için de geçerli olur. semih erden'in katettiği mesafe az çok ortada. neyse izleyip görecez, keskin bi fikrim yokken database tüketiyorum burda :(

    notumu da vereyim :( paezbloyd: 8.5

    YanıtlaSil
  2. yine notunu bol tutmuşsun deko sağolasın :) ama sonuç olarak sana puanım 9 ganka demeni beklerdim tr-rap tarihinin ff düştüğünü unutmuşum :(

    ergin ataman konusunda tırabıl hala yorum yapmamışken bir ekleme daha yapayım bence bu tembelliği bilerek yapıyor. takıma set hücumu oynatmaktansa winner oyuncuların maç kazandırmasını istiyor sanıyorum. ama jamont ve macvan'ı görmesi lazım böyle gitmez.

    YanıtlaSil