21 Eylül 2012 Cuma

sezon öncesi; mersin bşb - ted kolejliler - gaziantep bşb

11 takımdan sonrası yazamadık işler girdi araya şimdi de başka yazılar bekler o yüzden tbl incelememizi sıkıştırılmış halde sunmamız gerekiyor. hızlıca başlıyoruz.

mersin bşb



kadro ve bütçe olarak iyi takımlardan biri ama playoff potasında değiller. en azından ben öyle görmüyorum. mete babaoğlu'nun kenar yönetiminde ve 5 numaralı pozisyonda çok ciddi sıkıntı yaşayacaklar gibime geliyor sezon boyunca.

bu sene 3 yabancıyla yola çıktılar artı devşirmelerin hası ali karadeniz. david holston, omar sneed ve jp prince gibi daha önce tbl tecrübesi olan pozisyonlarında etkili yabancıları seçtiler. türk rotasyonuna ise bu yaz sıçrama yapmasını beklediğim altan erol'u kattılar.

david holston gibi tek başına takım olabilecek bir guardın yanına tamamlayıcı skorer olarak eski antalya'lı tayshaun prince'in kuzeni jp prince bence çok mantıklı bir hamle. guard rotasyonuna hakan köseoğlu, forvete hakan erol. altan'ın atletizmi ve yan parça rolüne uygun bir kısa rotasyonu fakat dar olduğu bir gerçek.

uzun rotasyonu ise daha da ilginç. ligin kalbur üstü 2 uzun forvetine sahipler. sneed ilginç bir oyuncu çok yüzdeli oynayabilen güçlü bir oyuncu. yanında ise ali karadeniz var. müthiş skorer, hücumda her şeyi yapar. 4 numarayı bu kadar iyi geçmişken klasik pivot olarak sadece mutlu demir var. içerden oynamayı seven ve 5 oynayabileceğini düşündükleri iki forvet + mutlu'yla bir sezon uzun rotasyonu nasıl geçiştirilir bilemiyorum.

tahminim sezon içi mutlaka burada bir değişiklik olacaktır. ya staffta yada kadroya eklemede. 10-14 arası bir yer edinirler ligde kendilerine.

ted kolejliler



ilk sözüm müstehak. telekom'un sponsor ayağına ercüment sunter'e takımı emanet ettiler şimdi de sponsorluk işleri yatmış. penney, nedim ve jovo'nun kontratlarıyla nasıl baş edecekler görelim. sezon içi ödeme sıkıntıları ve işler kötü gittikçe suyu ısınan sunter görmemiz hiç de sürpriz olmaz.

kadrosunda el tecrübeli ben woodside ( ki kendisini çok fazla tutmam o seviyede ), muazzam şutör ve bitirici kirk penney ( acb kariyeri anlatır ), izmir'in sahibi küçük prkacin :) jovo reyiz ve boşnak uzun plisnic.

1 numara için woodside'ı dinlendirme görevi kariyerinin çalkantılarına engel olamayan, milli takımdan takım arkadaşları parayı bavulla taşırken o ted'i 1.lige çıkarmaya çalışıyordu. şimdi nispeten daha hakettiği yerde. bu ikili o rotasyonu kaldırırlar.

2-3 rotasyonu ise tam bir seri katil mekanı. murat kaya, erdal bibo, kirk penney...cesur bir hamle daha sunter'den. oyun disiplininde pek savunma disiplini aramayacakları için mantıklı olabilir. fena şut tehdidi orası ayrı. ki kirk penney sayı kralı olursa bülent kayacan dahil kimse şaşırmaz.

uzun rotasyonu ise oyun planı bunun üzerine işlenecekse ( hazırlık döneminde hiç izlemedim ) gayet iyi görünüyor 3 isim özelinde. öncelikle ümit sonkol'un ankara şubesi nedim yücel var. ribaundlar ona emanet. boyalı alanın hakimi jovo reyiz var. post-up dersine devam eder bu sene de. plisnic'in de en azından dış şut katkısıyla iyi işler yapabilirler. plisnic iki pozisyonu da yedekleyebilirse çok ciddi sıkıntı yaşamazlar.

ligde playoff'u 8 kişilik rotasyonla kovalamaları mümkün ama 8 kişilik rotasyonla ve sunter'le sadece kovalamakla kalırlar. o iş olmaz.

gaziantep bşb



işte geldik olin'den sonra sürpriz adayıma. deniz hoca bütçe ve piyasa itibariyle ilginç ve kendi açılarından çok doğru bir transfer politikası izledi. andre collins ve isaiah swann gibi pozisyonlarında fark yaratabilecek iki ismi kaptılar. andre collins geçen sene legabasket'in en iyi guard performanslarından birini sergilerken isaiah swann da ulm'un almanya'daki "peri masalı"nı inşa ediyordu.

diğer yabancılarını ise türklerin en pahalı olduğu yere pota altına yaptılar. birbirlerini yedekleyebilecek charles rhodes ve vernon macklin'i alıp kendileri için önem arz eden ikinci şans toplarını toparlamak ve pota altında ezilmemenin hesabını yaptılar.

türk rotasyonunu ise ellerindeki oyunculara ek olarak erdemir'in türk rotasyonunu sömürdüler. birbirlerini tanıyan ve katkı verebilecek yunus çankaya, mutlu akpınar ve caner ercan'ı aldılar. yunus ve mutlu'yu 2-3 rotasyonuna eklemek müthiş hamle onlar adına. hem dış şut hemde mutlu sayesinde hareketlilik ve sertlik katabilirler. üstüne 2 sene öncenin patlama yapan dış şut sokan 4 numarası caner ercan. daha fazlasını ummamışlardır.

sayı olarak andre collins ve isaiah swann'ın sürükleyeceği bu takımı izlemek keyifli olacaktır diye bekliyorum. eğer işler "peri masalı" kıvamına dönerse 8-10 bandında yoksa da 10-14 bandında giderler. düşmezler diye tahmin ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder