21 Eylül 2012 Cuma

sezon öncesi ankara tarafı | türk telekom - hacettepe |

ankara taraflarında işler çok karışık. ted-telekom birlikteliğinin olumlu sonuçlanmamasıyla birlikte türk telekom da lige 4 yabancı alarak başladı. belki ilerleyen dönemde yeni hamleler ( yerli ) ve yeni bir coach da görebiliriz.

kadro açısından banko düşer derken onları yine yeniden kıçı kurtarmış da görebiliriz. eski galatasaray'lı dee "one man fastbreak" brown ve memleketlisi şikago'lu skorer cedrick banks'le guard rotasyonunu, son ülker seszonun genç yıldız adayı drago pasalic ve karşıyaka'lıların merakla izmir'e bekledikleri miha zupan'la da uzun rotasyonunu geçtiler. dee brown'un bask-up'ında uğur can öğüt olduğunu da göz önünde bulundurursak telekom'un nasıl bir tempoyla oynayacağı da ortaya çıkar.

skorerleri cedrick banks ise fransa dışına hiç çıkmamış bir skorer. derrick obasohan sendromu yaşamazsa iyi işler yapacaktır. hakeza miha zupan'ın da dış şutuyla beraber skor üretimi yapacak bir oyuncu. bu ikili üzerinden skor katkısı almaları gerek. fakat türk rotasyonunda uğur can öğüt, alper saruhan ve geçen sezonun son döneminde çıkış yakalayan ceyhun altay hariç diğer oyuncuların ne vereceği çok meşhul. polat kocaoğlu hariç :)

türk telekom sonunda ciddi biçimde küme düşme adayı. hatta antalya mangano'yu şutlayıp iyi bir pf alabilirse en yakın aday. allah sonlarını ve türk basketbolunun sonunu hayır eylesin.


ankara'nın diğer tarafında ise küme düşmesi şimdiden kesin gibi olan hacettepe var. takımın devri konusunda yaz boyunca çalıştılar ama olmadı, sponsor denediler olmadı. şimdi de parasız kadro kurdular ve ligde kalmaya çalışacaklar ama tabii ki olmayacak.

michael glover'ın skorerliği dışında orada ne görürüz çok bilemiyorum. izlersek yine ele alabiliriz onları ama çok yazacak bir şey yok orada.

yabancı rotasyonunda geçen seneden kalan courtney eldridge, michael glover ve cameron binnerman türk rotasyonunda ise reis hüseyin beşok, bizim altyapı çıkışlı muhammed baygül ( iyi şutördür ), ogün sevinç, efes çıkışlı ali ışık, tırabıl'ın en beğendiği basketbolcu önder külçebaş, onur altınmakas ve özgür adıgüzel'le polat kaya var. ikinci lig kalitesinin biraz üstünde türk ve yabancı rotasyonu var. michael glover'ı çıkart trabzon'dan iyi değiller. reyiz playoff hedefliyoruz demiş ama muhtemelen o belki üniversite buna inanır da az biraz para verir diye söylemiştir.

tbl incelemeleri de böylece bitti. ligde ilk 5'in galatasaray, anadolu efes, fenerbahçe ülker, banvit ve beşiktaş'ın aralarında değişerek orayı kapatacaklarını ve alttaki takımlara hatırı sayılır bir fark yaratacağını düşünüyorum. bu 5'liyi ise pınar karşıyaka, tofaş ve aliağa petkim takip edecektir. buradaki takımlardan birinin yaşayacağı sıkıntı da ise takviye ve değişikliklere göre ted, mersin, olin, antep, erdemir belki üste çıkabilir ama şu şartlarda zordan çok daha zor. bu 5 takımında kendi arasında değişimleri olacaktır. son 3 adayım ise türk telekom, antalya bşb ve hacettepe. yine burada da antalya ve telekom'un takviyelerine göre değişimler olabilir ama şimdilik düşmeye en yakın 3 takım bunlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder