30 Eylül 2012 Pazar

mantarlı kupa


cumhurbaşkanlığı adı hariç rixos cup finalinden farksız bir maçtı benim için. kupayı hakeden tarafın yani beşiktaş'ın kazanması dışında da çok bir önemi yoktu açıkçası. neyse maça dönelim.

öncelikle şamon gordon ve jordın farmır rezaletine rağmen seyhan hanım'la bizleri tanıştırdığı için sky türk'e teşekkürler :(

efes'le başlarsak ne oynadığını bilmeyen ve kararsız bir efes vardı parkede.

maçın başında doğruları yaparak hızlı hücumları gören ve bunu korkusuzca yapan bir efes varken ikinci yarı tamamen kalabalığın üstüne hücum eden bir efes vardı.

pota altında semih ve baraç'ın kurduğu üstünlüğe rağmen orayı besleyemeyen, daha sonraları içeri kapanan savunmaya hücum edemeyen efes'in doğruları maalesef pek yoktu.

mesela bunu açacak olursak beşiktaş hızlı tempoda hücum ederken, galatasaray düşük tempoda oynuyor. efes içinse bunların ikisi de söyleyemiyoruz daha da kötüsü vites artırıp/düşürme işi de yok.

mahmuti'nin konsferanslarda ders olarak verdiği p&r'ler ise hiç uygulanmıyor. pick sonrası akıllı savunmacı jamon ve farmar'ın karşısında kalarak hemen hemen etkisizleştirdiler bunu.

beşiktaş cephesinde ise işler daha tıkırında gibiydi.

dilimizde tüy bitene kadar söylediğimiz ve söylemeye devam edeceğimiz murat can güler'in underratedlığı yine gün yüzüne çıktı.

türkiye'nin en iyi guardına sahip olmaları bir yana dursun daha ucuza efes, fener ve galatasaray'a kafa tutacak kadar iyi türk rotasyonu kurdular. bazen 4 tane adam akıllı türk 7 kişilik yerli rotasyonundan daha faydalı olabiliyor.

oyuna dönersek;

- erman kunter oynamak istedikleri oyundan birer parça sundu bizlere. dasiç'i 3 gördük, christopher'ı skorer, tutku'yu maestro, murat can'ı ise her yerde.

- erman kunter'i takdir etmemek elde değil. efes'in transition hazırlıklarını bertaraf etti, zone ve hızlı kapanan savunmayla efes kısalarını duvara çarptırdı. mahmuti karşısında hamle üstünlüğünü hiç kaybetmedi. çünkü hep o hamle yaptı.

berbat hakemlere, 13 saniye 4 yabancıyla oynayan beşiktaş'a, mantarlı yorumlara ve şaman dinini bizlere hatırlatan melih gümüşbıçak'a değinmeden ödüllerimize geçelim.

mvp : tutku açık & murat can güler
hayal kırıklığı : kerem tunçeri
juri özel ödülü : seyhan şaşko



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder