7 Mayıs 2013 Salı

he is manu ginobili


batı konferansı yarı final ilk maçında at&t center'da hafızalardan silinmeyecek bir maç oynandı. 2. uzatmanın sonunda ginobili, gs wariors'ı yıkarken neden manu ginobili olduğunu gösterdi.

"he is manu ginobili"





san antonio spurs bu maçı kazandı ama kötü bir performans ortaya koydu. normal sürenin bitimine 4 dk 30 sn kala gsw oyunun her alanında üstün olan taraftı. maçı izlerken anlam veremediğim tim duncan'ın kötü savunma performansının sebebi varmış. grip haliyle çıkmış maça ağabeyimiz. zaten tiago'nun yokluğunda savunmada sıkıntı yaşamamız ihtimal dahilindeydi, üzerine bir de duncan'ın hastalık nedeniyle düşük performansı gelince, diaw savunma performansını maç sonuna doğru curry birebirine saklayınca, matt bonner matt bonner olunca, d blair zaten malum,  hoca baynes'i düşünmeyince, kadıköyde cimbom ananı si*ince, şampiyonluk kupası gö*üne girince ağlama fener ağlama asfghj. yine düzen dışına çıktık. ne diyorduk, gsw içeri her penetre edişinde kolay sayı imkanı buldu. pas kanalları çok açıktı. curry sadece dış şut sokmayıp aynı zamanda içeriyi nakış gibi işledi bu kötü ortamda.

ilk yarıyı 4 sayı geride kapadı spurs ama daha fazla fark maçın normaliydi. üçüncü çeyrek steph curry isimli içi dolu turşucuk arkadaş tasak geçme şovunu yine yaptı ve 22 sayı gönderdi spurs potasına. curry'nin savunmasında ne parker, ne de danny green başarılı olabilirken, parker bi ara klay thompson'la eşleşip madara olurken, gregg popovich aslında epey kötü bir performans sergiledi söylemek lazım. olur öyle arada. son çeyrek kawhi leonard ki günün kahramanlarından biridir, steph curry'oğlanı yavaşlatırken, uzatmalarda da boris diaw şahane durdurdu adamı. tabi steph'in yorgunluğunu da not edelim.

bitime 4.30 var. tim duncan soyunma odasının yolunu tutuyor. fark 16. parker'ın alev alması, savunmada bi anda hiç olmadığı kadar agresifleşmek, golden state warriors'ın amatörlükleri. 18-2 lik seri ve danny green'in maçı  uzatan üçlüğü.



ginobili'nin işi ilk uzatma sonunda bitirme imkanı vardı olmadı, kötü bir son top kullandı. ikinci uzatmanın bitimine 44 sn kala çok gereksiz bir üçlük atış denemesi yaptı çok uzak bir mesafeden. neyse; maçın bitimine 3.4 saniye kala 127-126 gsw önde. spurs topu kenardan oyuna sokuyor. gsw inanılmaz bir savunma hatasıyla parker'ın üzerine 2 adam verirken :( ginobili'yi boş bırakıyor ve o anların winner ismi, atmaktan hiç tırsmayan ismi, manu ginobili noktayı koyuyor ve bu efsane maçın finalini yapıyor


baba büyüksün!

bu maç bu çığlıkları eksik olmayan kız ile de hatırlanacak. bi susmadı, o nası tiz bir sestir allah için. biraz hanım ol :(

boxscore'a bakıp 5/20 saha içi isabet görülüp, ginobili'nin berbat bir maç çıkardığı söylenebilir ancak bana göre öyle değil. maçın henüz ilk çeyreği san antonio spurs'te bazıları maçın ciddiyetinin farkında değilken, bir kısmı da maçın ağırlığını kaldıramazken, parker saklanırken, oyuna dahil olduktan sonra, oyun kurucu özelliğiyle asistler üretti, faul aldı, agresif savunma yaptı. toplamda 11 asisti var maçta, arkadaşlarının yediği 3-4 asisti de mevcut. spurs ilk çeyreği 10 s geride kapamadıysa, devrede fark keza çift hanelerde değilse bunda manu'nun payı var. ha sonra 2. yarı ve uzatmalarda düştü oyunda eyvallah da işte en kritik anda neden manu ginobili olduğunu gösteriyor. 

danny green - kawhi leonard

çok bahsettik, spurs şampiyon olacaksa bu iki adamın performansı çok önemli diye. genelde playoff'ta normal sezonun altında kalan danny green 6/9 üçlük ile normal sezon performansını playoff'a taşımaya başardı. spurs'ün ayakta kalmasını sağlayan üçlüklerdi. bunu devam ettirmesi lazım.  kawhi leonard da verimli hücumu, 7/11 saha içi isabet sessiz sakin 18 sayı gönderdi. kullandığı tek üçlükte isabet bulurken, bu üçlüğün efsane geri dönüşün parçası olduğunu belirtelim.

genel olarak san antonio spurs kötü oynadığı bir maçı efsane bir sonla kazanarak seride 1-0 öne geçmeyi başardı. bu kadar kötü oynayacağı bir maçı daha olacağını sanmam serinin geri kalanında. tiago dönecek galiba bir sonraki maça. belki bi maç daha dinlendirmek isteyebilirdi gregg popovich ama gördük ki acil ihtiyaç splitter. yine de pop'un sağı solu belli olmaz. 

manu ginobili. sevgiler, saygılar tekrar.
tim duncan'a nane limon yapsın kendi elleriyle gregg popovich :(

bu video da 4. çeyrekteki 18-2'lik geri dönüş. koyalım buraya.




"i went from wanting to trade him on the spot to wanting to cook breakfast for him tomorrow morning," popovich said. "that's the truth. when i talk to him and say, 'manu,' he goes, 'this is what i do.' that's what he's going to tell me. i stopped coaching him a long time ago."

gregg popovich




6 yorum:

  1. abi pop'un baynes'ı oynatmama ısrarını hala anlamıyorum :( dün elini sallayan rahatça sayı bulurken baynes'i oraya caydırıcı güç olarak koysa maçın seyri daha erkenden değişebilirdi. blair ve bonner oynadı, baynes oynamadı :(

    YanıtlaSil
  2. sorma abi ben de bekledim epey potayı bu kadar savunamazken baynes oynasa diye. koç tercih etmedi.

    YanıtlaSil
  3. maçın 3. çeyreğinde uyuya kalıp sonradan uyandığımda hasiktir gitti maç dedim açtım bir baktım 4. çeyrek daha başlamamış. fark 12 falandı. Uzun zamandır bu kadar kötü oynadığımızı hatırlamıyorum. Hadi savunma neyse de hücumda da adam akıllı boş pozisyon üretemedik. Maç boyu küfrettiğim Parker çevirdi maçı. Klasikler arasına girecek maç kesinlikle. Bu da torrent linki; http://thepiratebay.sx/torrent/8447820
    **camiamıza hayırlı uğurlu olsun bu galibiyet**

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo başkan benim de aklımda vardı attım hemen torrent'e. eyvallah.

      **kutlu olsun tabi**

      Sil
  4. ayrıca dün kadroda mıydı bilmiyorum ama t-mac bu serilerde 10-15 dk. süre alsa yararlı olabilir. joseph yerine topu onun eline vermek play off gibi bir yerde spurs'e avantaj getirir bence. hem t-mac'in özgüveni artar, hemde takım eli titremeyen bir oyuncu kazanmış olur. pop herhalde onu da denemeyecek pek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. t mac'e süre vermek için son çeyreğe 15 sayının üzerinde farkla filan gitmek gerekecek gibi heralde bu seride. oyun ortadayken aslında 2-3 dk lık periyotlar halinde ısıtsa biraz t mac'i keşke.

      Sil