9 Temmuz 2012 Pazartesi

300-500 guard

transfer piyasasını en civcivli anlarını icra ettiğimiz şu günlerde tırabıl'ın sürekli olarak "yea ben olsam türk oyuncu kullanmadan ilk 3 yaparım" "bana şu kadar para verseler eurocup'ı alırım" söylemlerine yapsana lan çıkışını da yaparak şöyle piyasada müsait 300-500, 300-500, 300-500'lük oyuncuları bir çıkartalım dedik. tırabıl'ın desteksiz atışlarını destekler nitelikte olsak da.


lukasz koszarek




trefl sopot'un prokom'a kafa tutmasının yegane sebebi. underrated'ın polonya şubesi. adının hakkını verip koşarak yaptığı akınlar (:

hızı, saha görüşü, top hakimiyeti, pasörlük meziyetleri bu kadar üst düzeyde olup üstüne 15,5 sayı ortalaması, %48 üçlük yüzdesi. allahım mccalebb mi ! değil tabii şahsına münhasır koszarek.

jerel blassingame




david hawkins'in tbl final serisinde yaptığı hayvani işleri polonya'da yapıp mvp olan küçük liglerin büyük guardı.

sen başında prokom'la oynadığımız maçlarda nba kaçkınları değil avrupa basketbolunu bilen ve bize en çok dert açabilecek yapıdaki jerel ve donatas'tan korkuyorum demiştim. jerel az kalsın iki maçta da maçı bizden alıyordu.

savunmayı açmada uzman, delici guard tanımına uyan guard gibi guard. takımı oynatır, herkesi besler, potaya gider. yalancı bir penetre yapıp kaldırıp şutu sokar. parası neyse verip alınacak oyuncu.

tu holloway



combo guard. 1 numara kalıbında 2 numara da oynar, 1 numara oynayıp takım da sırtlar. draftlarda seçilememiş olması nba hayallerini bitirdi mi bilmem ama bu adam avrupaya gelirse 3 seneye ortalığı sallar.

"xavier'in 1.83 boyundaki skorer 1-2 numarası. ncaa son 2 yıl ortalamaları 18.6 sayı, 4.3 ribaund, 5.2 asist, 1.5 top çalma.

1 numara kalıbında bir 2 numara. tam bir combo guard. fakat oyun görüşünün sağlam olması hem 1 hem 2 numarada rahat oynamasını sağlıyor. mock draftlarda alt sıralarda olmasına rağmen müthiş potansiyel. march madness'da gösterdiği performansla daha da yukarılara çıkabilir.

potaya çok rahat penetre edebilmesi ve imkansız gibi görülebilen şutları sokması en önemli artıları. mükemmele yakın top hakimiyeti sayesinde penetreleri ya sayı ya da faulle sonuçlanıyor.

fakat tu holloway'in en büyük dezavantajı en azından draftlar için fiziği. 1 numara için birçok özelliği ortalama 2 numara içinse fiziği yetersiz. bu dezavantajlarını avrupa liginde pek yaşamaz ancak nba için yeterli görünmeyebilir. draftta geride kalmasının en büyük sebeplerinden biri bu."

onun için daha önce yazdıklarımı direkt copy-paste edeyim. fizik olarak pek nba'in tutacağı bir oyuncu değildi bu yüzden ona avrupa yolları, kaçıranlar çok yanar şimdiden demesi.

justin dentmon



300-500 bandının biraz üstü olabilir. hatta söylenene göre bir hayli üstü bir fiyat talep ediyormuş. ama bu sene avrupaya geleceği kesin gibi. nba kadroları hafiften belli olsun adı çıkmaya başlar.

austin toros'un geçen yıl şampiyonluğunda mvp ödülü de onun kucağına düştü. büyük potansiyel. ona biraz özgürlük verilip azcık kendine oyna denirse bokunu çıkartma ihtimali az olmamakla birlikte büyük işler yapabilir.

driplingini kesip gönderdiği şutlar imzası. çok güçlü değil ama en zor penetreleri bile en kötü ihtimal faul alarak sonuçlandırıyor. riski belki biraz daha büyük ama hücumcu guard arayanlar için vodka-vişne çizgisine bile çıkılabilir oyuncu.

daniel erwing




prokom'un son 8 yaptığı efsane kadronun oyun kurucusuydu. david logan, q.woods'la beraber büyük işler başarmışlardı. daha ileri gidecekken khimki macerası ona pek yaramadı. geçen yıl ukrayna'da rancik'le üçlü çektiriyordu.

hala piyasası var olan bir oyuncu. son 2 yılda birkaç defa beşiktaş'ın da gündemine gelmişti limitler zorlanırsa gelebilecek bir oyuncu. 500 olmaz 600 olur ama kötüsü olmaz.

dashaun wood



alba berlin'in ilginç wild cardına kadar oralardaki en göze batan şeydi wood. ilginç bir oyuncu değil, çok ekstra özellikleri yok. ama her şeyden biraz yapabilen ve güven verici bir opsiyon olabilecek bir oyuncu.


andrew albicy




geçen yıl gravelines'in rüya sezonunda parlayan genç fransızın fa olması bayağı şaşırtmıştı. gelişiminin de hala devam ettiği düşünülürse gideceği takım ve lig hayli önem taşıyor. yeteneğine güvenip ona yatırım yapmak isteyen takımları ihya edebilir.

marcus williams




sakatlık mevzusu olmasa geçen yıl unics kazan'ın guardı olacaktı. sözleşmesi feshedilince gezmeye başladı. en son çin dolaylarında görmüştük kendisini. belli bir riski göze alabilecek takımlarda izlemek güzel olur. potansiyel olarak sahip olduklarını artık görme zamanı geldi.







3 yorum:

  1. ben de bu elemanlar arasında isimden kazanıp, kaybedenleri analiz edeyim. isimden ne olacak deyip geçmeyin, en az stop jam shot kadar önemli bi mevzudur güzel bir isme sahip olmak.

    1) lukasz koszarek: soyadı enfes. "koşarek basketi attı", "bütün sahayı koşarek geçti basket geçerli bir de faul". kelime oyunları çok müsait ve akılda kalıcı bir soyadı var elemanın. bu arkadaş ismiyle öne geçenlerden

    2)jerel blassingame: tam bir nigga soyadı. bu adam hayatının bir bölümünde underground mekanlarda rap yapmadıysa ben de gizli leykırlıyım.

    3) tu holloway: 89 doğumlu arkadaşın ismi iki harfli "tu". her ne kadar kısaltma olduğu ortada olsa da böyle biliniyorsa bu arkada "tu" dur. iki harfli ismi olan bo mccalebb in sahip olduğu karizma ortada. bu açıdan kazançlı. ayrıca isminde bi "jrue holiday" havası var. söylenişi karizmatik isimler bunlar. yolu türkiye'ye düşerse tu senin kalıbına gibi kelime oyunlarına maruz kalabilir. burdan kaybediyor bi tek. ancak net tam bir basketbolcu ismi.

    4) justin dentmon: malesef sıradan bi isim-soyisim kombinasyonu. bizimla deyilsin.

    5)daniel ewing: pivot soyadı var arkadaşın kusura bakmasın. ismiyle kaybedenler kervanında yerini alır.

    6) dashaun wood: isim güzel, soyadı kötü. ismi buna iki harf yaklaşık soyadı karizma versiyon olanı var mesela "DeShawn Stevenson". ama gideri var elemanın isim olarak. sonuçta deşaauunnn.

    7) andrew albicy: 90 doğumlu bu kardeşimizin düz bir ismi var ama soyadı fena değil. özetle vasat.

    8) marcus williams: isim 10 üzerinden 3. kusura bakmasın çok düz.

    şanlı blog'umuzsadece scout'luk yapıp avrupa'da iş yapabilecek oyuncular bulmuyor, aynı zamanda o bu oyuncuların isimlerini profosyonel bir şekilde inceliyor. sevgi & saygı.

    YanıtlaSil
  2. ahaha enfes analiz deko kardeşim. bir tek justin dentmon'ta nasıl oldu da deri mont yakıştırmasını yapmadın ona şaşırdım. hatta markası bile var derimod.

    YanıtlaSil
  3. listeye sadece 1 tane beyaz koyman direksiyonu hızla doğru yola çevirdiğin manasına geliyor paez. beyaz oyuncu dediğin ya çok zeki bir guard ya da saf şutör olmalı. yani bir takımda en fazla 2 beyaz yeter. arada karışıklıklar da yok değil. örneğin ray allen beyaz, ginobili zenci olmalıydı. bu tip çarpıcı ve ezberbozan yorumlarım devam edecek.

    YanıtlaSil