13 Temmuz 2012 Cuma

300-500 bekçiler

şimdi sıra geldi fatih solak'ı yedekleyecek pivota. elimizde henüz dikembe mutombo olmadığı için fatih solak'ın rotasyonu garanti bakalım yabancılardan nasıl verim alacağız. işte sezonun 300-500'lük son bölümü.

ivan radenovic



değişen ve gelişen basketbolda diye başlayıp kendisini 5 numara oynatacağımız sistemimizi tanıtmayacağız tabii ki. bütçenin aslan payını eski eurocup mvp'sine baysak fena da olmaz diye düşündük. paramız yeter mi yetmez mi orası muamma. ama kendisini alırsak hedeflere daha hızlı ulaşırız.

evet yine basketbol duayenleri hıncal ve ünal özüak efendilerimizi dinlemeyip basketbolu yeniden yaratma gafletine düşmenin eşiğindeyiz. allah korusun :(

radenovic cska ve sevilla macerasından sonra biraz gözden düştü. geçen yılı ukrayna'da donetsk'te geçirdi. yüzü dönük oyunları, hızlı ayakları, tertemiz şutuyla bize katkı sağlamasını bekleyeceğiz. potayı her daim rahatsız edebilecek bir pivot hücum için çok gerekli.

vladimir stimac



geçen yılın göze batmasa da tbl'de en iyi pivotu stimac'dı. stejonevic'i gönderdiklerinde biraz daha azala bütçeyle alınabilecek en iyi pivotu buldular ve gerekli verimi aldılar. 15 sayı, 10 ribaund.

sırtı dönük hücumları, ribaund etkinliği kalıplı uzun arayanlar için tam adresi. onu besleyecek iyi bir guard stimac'ı eurocup'da gümüş kadroya sokar.

aj ogilvy



beşiktaş onu 30bin dolar denkleştiremeyip yolladığında çok ağlarlar demiştim ama ağlamadılar ne yazık ki :( olsun belki ileride karşılarına çıkar da ağlatır.

tam oktay mahmuti pivotu. ayakları hızlı, iyi devrilen, hatta kadifemsi bilekleriyle iyi orta mesafe sokan, yüzü dönük oyun oynayabilen gayet uygun bir mobil uzun.

valencia'da aldığı süreleri özellikle eurocup'da müthiş değerlendirdi. 15 dk da 9,5 sayı ortalaması efsane. ama ne yazık ki ligde fazla oynayamaması onun sene sonunda ipini çekti. kendisi fa ve taliplerini bekliyor.

brian qvale



burak bıyıktay'ın hakkını teslim etmemiz gereken konu aslında bu çaylak uzunlar. aj ogilvy'de olduğu gibi brian qvale'de de kimilerine göre vasat olsa da ondaki cevheri bir ben mi gördüm durumuna düşmüyorum en azından. bıyıktay beğenmişse iyidir.

üzerine yatırım yapılabilecek bir uzun. birçok şeyi yarım yapıyor olmasından birçok şeyi yapabilitesi olduğu anlamını çıkarırsak gelecekte ülkemize tekrardan biraz daha kabarık bir kontratla gelmesi kaçınılmaz.

iyi bir blokçu, ortayı kapatabilecek meziyetleri var. savunma açısında gayet iyi bir veri. fiziksel olarak pek o izlenimi vermese de p&r oyunları oynayabilir, sırtı dönük hücumu da var. eee.

hilton armstrong



ustalarımızı dinleyip yola geldik :( ne kadar geçen sene ortası galatasaray'a gelmemesi için böğürdüysek de d'or fischer'ın vasatını arayanlar için bulunmaz nimet.

topu havaya at potaya vursun, gelene geçene blok vursun, havuza düşenler hariç ne kadar ribaund varsa toplasın. yeter allah bereket versin diyenler'e hilton armstrong.

geçen seneyi 11 sayı, 6.5 ribaund ortalamalarıyla geçen nba apoletli pivota hala tbl'den talip yoksa bir sonraki adımda daha iyisini yazacağız.

akin akingbala



hilton'un üst modeli daha iyisi. kesemizi aşar mı aşmaz mı pek bilemiyorum ama nancy'de batum'la beraber az kalsın euroleague'in kaderini değiştiriyorlardı. belki de caja'yı devre dışı bırakarak değiştirmişlerdir.

ikili oyunları iyi oynayabiliyor. hücumda genel olarak atletizmi üzerinden ekmek yiyor. savunmada hem p&r oynayan takımlara karşı hemde kalın pivotların silahlarına karşı cevabı mevcut.

vitor faverani



yine valencia yine uzun. brezilyalı pivotu oralardan koparmak pek olanaklı görünmüyor ama fakirin umudu misali yazalım kendisine.

ideal pivot. efes'in batista'ya, radu'ya baydığı paralara yedek pivot olarak bulunabilecek herhangi bir uzundan biri. show-up'ları etkili, sırtı dönük oyun açısından fundamental'ı güçlü, iyi yer tutuyor, şutu da var. yani anlayacağınız acb'de yeri sağlam.

elton brown



madem hala oyuncu bulamadık. yine, yeniden mvp elton brown. kur takımı en kötü onu getirtiriz.

kalçasını çıkardığı zaman kambala'yı bile 2 metre öte yana ittirtebilen gücü, lance williams'tan arakladığı çok belli olan sarmaları, tüm ribaundların eline düşmesi onun artıları.

ikili oyun falan oynayamaz, şutu da yok gibidir, savunmada yorulmamaya özen gösterir.

bu kadar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder