13 Temmuz 2012 Cuma

300-500 karışık kuru pasta #4

şampiyonluk gününden bir anı. geleceğe dönüş :(


delici point guard, istediği maç 30 atacak şutör guard, uzun kollu - pis işlerin adamı atletik kısa forvetten sonra geldik kalan 2 kontenjana. 4 milyon dolarlık bütçemizin boşluklarına sığınarak eurocup'da final four oynamanın zorluklarını test etmeye devam ediyoruz. türk rotasyonu için yarını bekleyip bugün 5 kişilik yabancı kadromuzu kuracağız inşallah. tırabıl'ın gm, leventdem'in başkanın adamı, deko'nun da tribün lideri olduğu bu takımın başarılı olmama ihtimali de yok zaten.

ilk olarak 4 numara işini çözeceğiz. gm'miz tırabıl bey inatla atletik staff ise şutör birilerini istiyor. bakalım sonuç nasıl olacak.

marcus goree



yaşlıydı, kaşardı deyip es geçmeyin. işimizi garantiye alıp rahat rahat 4 numaradan sezon boyunca 12 sayı, 5 ribaund'a fit olacaksak, oradan ezilmemek, rakibin yapısına göre orayı tecavüz arenasına dönüştürmek istiyorsak fazla düşünmeye gerek yok. şut sokar, p&r - p&p oynar, dışarıdan da sokar, sırtı dönük de oynar, potaya yüklenirken gücünü hissettirir, ribaund alır, ezilmez.

brad buckman



garantici oyuna devam. tırabıl'ın sadece dışarıdan atıcı olmasın isteğini göz önüne alıyor, atletik olsun uçanı kaçanı vursun kelamını ise bu seferlik göz ardı ediyoruz.

kalıbına göre bazen yumuşak hissiyatı veriyor, savunması çoğu zaman üst düzey için sıkıntı olabilir özellikle hızlı ayakları olan uzunlar için ama ayakları biraz hızlı olsa barça erazem lorbek için spurs camiasını karşısına almak zorunda kalmazdı.

nereden şut atacağı konusunda gayet özgür. her yerden sokuyor zaten. ribaund hissiyatı ve parmak hassasiyeti onu tam bir beyaz uzun yapıyor. potaya yakın - uzak farketmez elinizde buckman varsa sayı nema problema.

son 3 yıldır ligimizde özellikle kandemir sonrası antalya'da yine bir galatasaray maçında ağzımıza ....... neyse canı sağolsun. ligin en yüzdeli şut sokan adamlarının başında ve gördüğüm kadarıyla hakkı olan yere bu sene ulaşacak.

andre smith



derin bir ah çekmek gerek. hakan demir karşıyaka'dan onu gönderdiğin de mahmuti playoff öncesi rancik'in de sakatlanmasını bahane edip onu getirmiş olsaydı 4-2 kaybettiğimiz final serisini 4-2 kazanmış olacaktır.

büyük underrated topçulardan biri aslına andre smith. geçen yıl beşiktaş'a gelme durumları olduğunda da söylemiştim bu ligde chuck davis'ten sonra en iyi 4 numara oydu. ksk onu göndererek büyük gaflete düştü ama büyük takımlar onu almayıp en büyük günahı işledi.

geçen yıl pepsi caserta'da her şeyi yaptı. sayı attı, ribaund aldı, top çaldı, takımı sürükledi. legabasket'in sayı kralı oldu.

üzerine setler oynanacak, post-up'ı, orta mesafesi üzerine takım planı hazırlanacak bir oyuncu. şimdi rusya'ya gidiyormuş büyük ihtimalle yaşı da fena sayılmaz 85'li seneye oradan da bir sıçrama yapar. biz yanmaya devam ederiz.

josip sobin



ilginç bir oyuncu, tam bir canavar. kerem gönlüm'ü kral olarak gören benim gibiler için hayranlık uyandıracak bir oyuncu. ekmeğini taştan değil kralın tacından çıkartır.

fundamental eksikliği ve dış şut özürlü olması onun gelecekte euroleague'in en iyilerinden biri olmasını engelleyebilir ama azmi, çalışkanlığı ve her iki pota altındaki konumu ve duruşu bir gün büyük kontratları onun önüne sunacaktır.

hücum anlamında şutu olmasa da özellikle potaya yakın yerlerde çok iyi bir bitirici. geçen sene kk split'te 15 sayı ortalama ile oynarken yüzdesi %70 civarıydı. bu muazzam bir rakam. çabukluğu, atletik olması rakiplerinin onu savunurken temassız durdurmalarını zorlaştırıyor. bu konuda serbest atışlarını da geliştirirse kendisine büyük artı sağlar. nikola vujcic gibi büyük bir reisin yanında umarım bir şeyler kapmıştır. değerini bilsin.

leo mainoldi



fuenlabrada’yı yakından takip ettiğim için leo’yu da çok izledim. bir takımı sürekleyecek bir oyuncu değil ama uygun bir ortamda çok faydalı olacak bir oyuncu. hani bazı oyuncular vardır ya, sahada ne vereceğini bilirsiniz, leo’da o tarz bir oyuncu. çok üst seviyeye çıkmaz ama çok dipleride görmez. dış şutu var. hatta bir uzuna göre çok iyi sayılabilecek %40’lık bir kariyer üçlük yüzdesi var. en büyük eksiği biraz boyu kısa(2.02) ve pota altında pek agresif değil. dışa kaçmayı daha çok seviyor. arjantin milli takımının geniş havuzunda da yer alıyor.

kaloyan ivanov



aslında bu fiyat aralığına uygun mu pek emin değilim. özellikle geçen sene çok yararlı oynadı. sezonu 12s - 8r ve 18 ranking ile tamamladı. çok çabuk ayaklara sahip. yer tutmayı çok iyi biliyor ve bu sayede çok rahat ribaund çekiyor. geçen sene acb liginde ranking sıralamasında sezonu 2.bitirdi. hücumda özel bir oyuncu sayılmaz ama hem çabuk ayakları hem ofansif ribaunları kovalaması hem de iyi faul aldırmayı bilmesi yeterli skoru üretmesine yetiyor. o da üçlük kullanan uzunlardan. takımı ateşleyen oyunculardan. ikiz kardeşine nazaran çok sağlam adımlarla ilerliyor kariyeri. bulgar milli takımınında sürekli oyuncusu.

stephane lasme



lasme zaten tanınmış bir oyuncu. nba kariyerine sahip, maccabi forması giymiş bir isim ama son yıllarda çaptan düşmüştü. geçen sezonki obradoiro macerası yeniden ismini duyurmaya yardımcı oldu. takımı ligde tutan en önemli oyuncuydu. artık büyük takımlara kapağı atamaz gibi ama orta sıra takımlar için bence gayet tatminkar bir oyuncu.

christopher copeland



kendisi için direkt daha önceki yazımdan copy-paste yapacağım. ama kendisi için sadece şunu söyleyebilirim başkanım bu adamı alın!

"1984 doğumlu belçika'nın aalstar takımında oynayan forvet.

geçen yılı hem belçika liginde hem de eurochallenge'da müthiş istatistiklerle kapatan skorer oyuncunun sezon genelinde 3 sayı yüzdesi %42, 2lik atışlardaki yüzdesi ise %58.

21 sayı ortalamayla oynayan oyuncunun avrupanın 3. kupasında 4 ribaund ve 3.6 asist ortalamaları mevcut.

gerek 3 numara gerekse de 4 numaralı pozisyonlarda oynayabilen oyuncu ince ve hızlı ayaklarının 3 numara için getirdiği avantajları kullanırken 4 numara için nispeten undersized kalan boy ve yere basma dezavantajını ise iyi yer tutarak ve hızıyla minimize ediyor. çok iyi bir şut ritmine sahip oyuncu içeriden oynadığında orta mesafe şutları ve post-up'ta hızlı ayak hareketlerini kullanarak skor buluyor.

yüzdesel olarak muazzam sayılabilecek dış şutunu da hücum etkinliklerine ekleyince ciddi anlamda durdurulması güç bir hücum silahı haline geliyor.

zaafları konusunda ise 28 yaşına gelmiş ve en önemli deneyimi eurochallenge kupası olan bir oyuncudan bahsettiğimizi unutmayalım. savunma konusunda çok akıllı bir oyuncu olduğunu kıt gözlemlerle söylemek güç. ondan daha çok sadece skor üretmesini bekleyecek takımlarda iş yapması muhtemel ve bu bağlamda düşünülünce gayet yeterli bir oyuncu."

onur konuğu: robbie hummel



draftlarda seçildiği için buralara gelmesi en azından şimdilik zora girdi. ama peşini bırakmak yok. yaşadığı geri dönülmesi imkansız 2 diz sakatlığına rağmen hala basketbol oynayabilmesi bile mucize olan bu adamın avrupa'da neler yapabileceğini düşünmesi bile güzel.

"purdue'nin son sınıf uzun forveti. bu adamı ayrıcalıklı kılan bir şeyler var. müthiş şutör, müthiş lider ve skorer. ncaa kariyerinde 16.4 sayı, 7.2 ribaund, 1.9 asist, 1.2 blok ortalaması var. takımının yıldızı olması itibariyle baskı altında iyi reaksiyon göstermesi ve kritik şutları korkusuzca göndermesi büyük artı. bu sene march madness'da kansas'a kaybettikleri maçta son saniye gönderdiği üçlük girse oraya kadar getirdiği maçı da kazanabileceklerdi.

her zaman maçın içinde olan, sorumluluk alan dış şutunun yanı sıra hem yüksek postta hem de alçak postta sayı çıkartabilen bir oyuncu. ribaund sezgisi ve doğru yerde durarak pozisyonuna göre çok ciddi ribaundcu. bu açılardan kendisinin nba basketbolundan ziyade avrupa basketboluna daha yatkın olduğunu düşünüyorum. oyun olarak kendisini dusko savanovic'in valencia'daki haliyle ve mirza teletovic'in caja laboral'deki haliyle bir çorba yapabiliriz.

böylesine müthiş bir yetenek olmasına rağmen draft edilip edilmeyeceği net değil. nedeni geçen sene yaşadığı sakatlıklar. 2 defa ön çaprak yan bağları yırtılan bir oyuncuyu seçmek kolay olmasa gerek. eğer ola ki draft edilmezse bu adam umarım avrupaya gelip ncaa kariyeri boyunca yapamadıklarını kazanamadıklarını burada gerçekleştirir."



stephane lasme, kolyan ivanov ve leo mainoldi analizleri için nowitzki40 yani bülent kayacan'a çok teşekkürler. kendisi kolyan ivanov'a dikkat diyor, duyurulur (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder