3 Mayıs 2013 Cuma

nba playoffs 2013 - progresif nasreddin hocalı


bir gün nasreddin hoca eşeğe boş testileri ve yaprak testleri doldurup çeşmeye doğru yola çıkmış. çeşmenin başına gelmiş. köylü kadınlardan biri testileri anlamış da yaprak testlere anlam verememiş. sormuş hayırdır hocam üniversiteye mi hazırlanıyorsun da fem dersanesinin yaprak testlerini yanında taşıyorsun? hoca hayır ben değil eşeğim hazırlanıyor deyince köylü kadın ilahi hoca eşeğin okulla ne işi olur. hoca haklısın demiş şakaydı. sonra köyün deli oğlu nate robinson gelmiş çeşmeye. hocanın eşeğine vurmaya, rahatsız etmeye başlamış. ne yapsak ne etsek, senle bir anlaşma yapalım demiş nate robinson'a. eğer sana vereceğim yaprak testi doğru cevaplarsan eşek senin, eğer hayır ben padişahsam emrediyorum ordunun başına geç demiş. ne ordusu demeye kalmadan culio gelmiş demiş nate robinson'ın td olduğu yerde oynamam. neyse culio'ya çık aradan deyip yollamışlar. hoca  çok emin bu gerizekalı olarak nam salmış çocuğun testten başarısız olacağından. mat 2 testi bi de. türev integral gırla. nate robinson yaprak testi çözmüş ve teslim etmiş. optik form ile yapılan kontrol sonucunda 15 sorunun 15'i de doğru. nate robinson kendine has sevincini yaparken, eşeği almış hocadan. bir de şekil olsun diye ters binmiş, hoca eşeğimi aldın bari tarzımı çalma aşk olsun sana çocuk diye içlenmiş. kim derdi ki bu ilkokul terk çocuk koca yaprak testten full çekecek. oluyor amk.




hoca bir gün eşeğine binmiş yine çarşıya doğru ilerliyor. giderken yolda dwight howard ile karşılaşmış.  çok üzgün görünce yanına gidip bi konuşayım madem demiş. sormuş derdini. dwight howard demiş annem evden kovdu temizlik yapıyorlar, sokakta ne yapayım diye derdini belirtmiş. nasreddin hoca biz eskiden eve girmek istemezdik, dayak yiye yiye anamız babamız eve sokardı, şimdiki çocuklar bilgisayara televizyona çok bağımlı diyerek sitem etmiş. neyse o sırada karşıdan tim duncan geliyor. duncan, hoca ile dwight howard'ı görünce selam vermiş. aleyküm selam. tim duncan'ın elinde süpürge var, belediyede işe başlamış temizlik görevlisi olarak. sokakları süpürüyor. dwight'a kenara çekil de orayı da süpüreyim deyince zaten psikolojik olarak dağılmış olan dwight howard isyan etmiş: "çekilmiyorum burayı da süpürmeyiver". madem çekilmiyorsun ordan seni de süpürürüm o zaman amk diyerek süpürgeyi d howard'ın üzerinde gezdirmiş. howard bu muamele üzerine ortamı terkederken tim duncan şu vaziyette. bu fıkrada yer bulamayan hoca da durur mu yapıştırmış cevabı. yok bu sefer yapıştıramamış. hoca da yaşlandı vesselam. formdan düştü.






yine bir gün hoca köy meydanını dolaşıyormuş. steph curry'i görmüş. steph ağzında sakızla balon yapıyor. demiş steph sen rahatsız mısın olm. curry oğlan: üçlük bizim işimiz, sağlamdır peşimiz, denver akıllı olsun, altın gününe bekleriz diye şairane bi dil kullanınca hoca; hakkaten şiir gibi çocuksun, üşüyene gocuksun, iyi basketçisin amma, birazcık da kaçıksın diyerek kontrayı yapmış. mani işinin kendi tarzı olmadığının farkında olan hoca eşeğine ters binerek klasik fıkra adabıyla evine doğru yola koyulmuş.



(giftir git)

not: bunu yazan tosun okuyana kosun

3 yorum: