9 Mayıs 2013 Perşembe

1-1


serinin ilk maçını çok kötü oynayan ama mucivezi bi şekilde kazanmayı başaran san antonio spurs, ilk maçta kaldığı yerden devam edince mağlubiyet kaçınılmaz oldu. gs warrios'ta ilk çeyrek ebemize halleneceği izlenimini veren curry insaflı davranıp maçın geri kalanında sessiz kalırken bu sefer klay thompson baş belası bir performans ortaya koydu. gregg popovich de şöyle teşekkür etti arkadaşlara "i thought it was polite of them to at least take turns and not be on fire on the same night" (melalen; sırayla coşmaları ve aynı gece ikisinin birden alev almaması büyük incelik)

golden state warriors attığı 100 sayının 62'sini ilk yarıda atarken bunun 29'u klay thompson'dan. ilk yarıda 7/8 üçlük isabet oranıyla oynadı. zannediyorum 9 olan playoff üçlük rekorunu egale etmesine hatta geçmesine kesin gözle bakıyorduk ama ikinci yarıda sadece tek 3'lük atış kullandı onda da isabet buldu :(



ilk maçta steph curry bu maçta klay thompson eyvallah gsw iyi hoş güzel takım da san antonio spurs bu kadar ezilecek takım değil. spurs'le ilgili bi kaç noktaya değinelim, gregg pop'a biraz sitem de bulunalım, matt bonner'ı rotasyon dışına itelim, serinin geri kalanında yapılması elzem olan şeyleri aklımızın yettiğince belirtelim.

ikinci maça matt bonner'la başladı gregg popovich. playoff'ta kabusumuzdur matt bilen bilir. sempatik, havuç, üçlük atınca seviniyoz eyvallah da bu kadar savunmadan bi haber olan bir adama tahammül etmek imkansız. takımı baltalıyor resmen. hücumda da iş yapmayınca hele neyleyim ben matt bonner'ı.

serinin geri kalanına mutlaka ikiz kule tiago splitter-tim duncan ikilisiyle başlaması lazım gregg popovich'in. golden state'in temposuna ayak uyduralım derken matt bonner, boris diaw, dejuan blair gibi adamlarla bunu verimli yapabilmek çok zor. diaw yine aralarından en iyisi tabi. iki maçta da oyunun her alanında ezildi san antonio spurs. dışarıdan zaten sokuyor ibneler inanılmaz bi yüzdeyle, en azından içeri rahat girmelerine izin vermeyip potayı savunmak, hücum rebolarından gelen ikinci şans sayılarını engellemek gerek. hem içerden hem dışardan ezilmek yerine, bari içeride üstünlük kurmak lazım. ayrıca bu yeni bi şey değil, sezon boyunca bu şekilde oynadı zaten spurs. normali bu. tiago'nun ilk beş başlamamasının az oynamasının sebebi sakatlık dönüşü olmasıydı tabi not düşelim hemen. he işte baynes akla geliyor orda da, bi kaç dakka oynatıp ne verdiğini görmek denemek lazımdı en azından.

tim duncan-tiago splitter mümkün olduğunca beraber sahada kalmalı. baynes inaktif yazılmaktan çıkarılıp rotasyona girmeli. rotasyon icabı sahada tek uzun kalınca, kısa beşte 4 numara'yı kuvay lenırd'a emanet etmek en doğrusu. dün ikinci yarıda spurs bunu uygularken geri dönüşü bu şekilde sağladı. spurs'te direnenlerden biriydi kawhi leonard dün, hakkını verelim kardeşimize.

ilk maçtan sonra spurs'ün bu kadar kötü oynayacağı bi maç daha olmaz tahminimde bulunmuştum, sağolsun takım yanılttı ikinci maçta. tony parker dirençsiz (olm sevmiyorum seni), ginobili bu sefer hakkaten kötüydü. ilk yarıda fark 30 değil de 19 olduysa, tim duncan'a teşekkür etmek lazım.

seri gsw lehine 2-0 değil de 1-1 olduğu için de şükredelim. böyle giderse koca sezon heba olacak. 3. maçta mevsim normallerine dönmek ümidiyle. tırstık arkadaş :(



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder