9 Mayıs 2012 Çarşamba

sıkıcı (!) basketbol oynayan takım - san antonio spurs

son zamanların en kötü kalıplarından biri olan "yıl olmuş 2012" kalıbıyla başlıyorum. aslında bu ve benzeri kalıplar o kadar kötü değil ama sosyal medyada o kadar hızlı tüketiliyor ki bi süre sonra bıkıyorsun. e sen niye bu kalıpla başlıyorsun o zaman diye sorarsanız cevabım; uff snn be slk .s .s. evet yıl olmuş 2012 hala spurs'ün sıkıcı (!) basketbol oynadığını sananlar var.

bu ligin şu anda en iyi hücum takımı san antonio spurs. eskiden olduğu gibi duncan üzerine kurulu, çok sıkı savunma yapan, rakiplerin sayı atınca gol atmış gibi mutlu olduğu (abartacaz tabi), set hücumu tercih eden bi san antonio spurs yok. paez özetledi daha evvel:

artık topun her hücumda mutlaka duncan'a indiği bi sistem yok. savunma ribaundunun alındığı an başlayan ve rakip savunma yerleşmeden ptaya bırakılan bi hücum sistemi. hızlı gelinemediği ve doğru şut bulunamadığı takdirde ise duncan'a veya manu'ya müracaat eden, rotasyonu delici guardlardan atletik ve şutör kısalardan ve mobil uzunlardan oluşan bi takım.

bilen biliyor zaten de hala eski sıkıcı (!) san antonio spurs var sananlara selam etmek lazım. aslında gelmek istediğim noktaya yeni geldim. yanında ünlem olan "sıkıcı" basketbol oynayan spurs'teki sıkıcı kelimesini açmak asıl amacım.

99'a yetişemedim bilmiyorum ama 2003-2005-2007 de şampiyon olan san antonio spurs sıkıcı basketbol oynuyordu demek bana ters. bana spurs aşkı aşılayan, maç izlerken stresten ve heyecandan öldüren, 2000 li yılların ilk 10 senesindeki spurs'tür. "eski sıkıcı san antonio spurs yok artık" tespiti yapıldığında refleksif olarak sıkıcının bir küçümseme içerdiği hissine kapılıyorum ve şerh düşme ihtiyacı hissediyorum.

eski spurs'te hücumda bazı periyotlarda top üst üste duncan'a iner, duncan da çok büyük bir yüzdeyle bunları sayıya çevirirdi. duncan bankshot'ını gönderdiğinde o top girecek mi girmeyecek mi diye yaşadığım heyecanı 2012 nin spurs ünde yaşayamıyorum. zaten düşük skorların olduğu sayıların zor atıldığu maçlarda o bankshot'ın, panyalı orta mesafe şutunun girmesi, bi spurs taraftarı olarak beni inanılmaz sevindiriyordu. bu günün spurs ünde o şut girmek zorunda değil işte.

savunulması farz olan bir pozisyonda, nefes aldırmayan, 24 saniyenin son 4 saniyesinden topla buluşmak zorunda kalan rakip takımın skorer yıldızının gözlerinin 1.5 cm ötesinde bruce bowen'ın elini gördüğü spurs sana göre sıkıcı olabilir ama bana göre değildi. hele bir de bi sonraki hücumda bruce bowen köşeden üçlüğü gönderdiğindeki coşkuyu bana yaşatan takımı kusura bakma "sıkıcı" deyip geçiştiremem. 

işlerin iyi gitmediği ve biri insiyatif almazsa galibiyetin imkansız olduğu anlarda, takımın çılgını uzun saçlı ginobili'nin devreye girip üçlükleri gönderdiği, turnikeleri potaya bıraktığı takım bana san antonio spurs sevgisi aşıladı. 

fazla mı gereksiz duygusallaştım bilmiyorum ama bunları söylemezsem içimde kalacaktı. gregg hocam, yaşlanan duncan, tony parker, yine yaşlanan ve sağlıklı kalmakta zorlanan ginobili jenerasyonundan artık eski tarzda faydalanamayacağını gördüğünde; dehasını konuşturdu  ve bu üçlüyü genç bir takımla harmanlayarak şu anda ligin en iyi hücum takımı san antonio spurs'ü ortaya çıkardı. gregg hocam çok büyük adam. bu takıma da hastayız.

sözün özü, sana göre sıkıcıydı bana göre söke söke / sen rüyandangöremezsin yüzükler bizim elimizde :( bu sloganla yazıyı bitirerek çok berbat bi şey yaptığımın farkındayım ama yapmış bulundum artık. ehheh selametle.

9 yorum:

  1. basketbol kollarında kas olan hoplayıp zıplayan ama düşünemeyen lebron'ların değil saha içi yerleşimiyle 4 yüzük kazanan gregg popovich'lerindir.

    duncan > bird
    manu > drexler
    parker > e.boykins

    YanıtlaSil
  2. çok güzel gaza getiriyoruz yalnız kendimizi ajkl. bazen deli-garip adamlar da basketbolu güzelleştirir e boykins olmasa "+ nba de bi adam var 1 45 boyunda - oha amk abartma + vala lan 1 45" muhabbetini nasıl yapacaktık.

    bazen kas da iyidir amk lebron bence iyi :(((((((

    ama tabi spurs'e ait her şey > diğer her şey.

    YanıtlaSil
  3. ulan bildiğin yanlış insanlarla eve çıkmışım pardon blog'a çıkmışım :( biri gist'e underrated der biri lebron <3 der :(

    asım pars ne zaman steps yapmayı bırakırsa lebron o zaman şampiyon olur :(

    YanıtlaSil
  4. asbjklş nba 2k oynarken "löbür söyle rondo söyle roy söyle oy löbür löbür kırıldı kolum tutmuyor elim turnalar" ı söyleyen arkadaşımdan kaynaklı herkes antipati duyarken ben duymuyordum löbüre. ta ki geçen sene nowitzki ye ayıb edene kadar, kankisi yine eskiden sevdiğim ama artık sevgimi saygımı yitirdiğim wade'oğlan ile beraber.

    gist kesinlikle underrated. prkacin den daha iyi fundementale sahip ama göstermijklştrüe643w43w4 çarpıldım amınakoyim

    YanıtlaSil
  5. o kaslar olmasaydı paez david robinson bırak amiral olmayı ayaklarını suya bile sokamazdı.

    sıra sende deko; spurs ile sıkıcı lafını aynı cümlede kullanman bile seni gizli leykırslı yapar. resmen utandım.

    robert horry'e hakkını hangimiz verecek, yeter artık!

    YanıtlaSil
  6. amiral'imizde 10 kilo kas varsa 20 kilo beyin 30 kilo da ......... vardı anladın seni onu. o amiral öyle bir amiral'di ki ben size şampiyon olmayı değil şampiyon ölmeyi emrediyorum diyen bir cengaverdir :(

    YanıtlaSil
  7. ashdgjjak yalnız anladın sen onu kısmı bildiğin tırabıl'a atara atar gidere gider olmuş lan ajshkdasd başkan haşa sadece burayı takip eden bağyan arkadaşlarımız utanmasınlar diye .... koydum

    YanıtlaSil
  8. sen dur paez, gece zehir zemberek, okunduktan sonra ekrana en az 10 saniye bakılı kalacağız basketbolun gerçeklerini yazacağım. şimdiden rt pls.

    YanıtlaSil
  9. gizli leykırslı olacağıma, cumaya başparmağımı patates gibi ortaya koyan yırtık çorapla giderim daha iyi sevgili trouble. daha büyük bi utanç olamaz.

    YanıtlaSil