11 Kasım 2012 Pazar

bir jamont var gordonluk, bir boss var gerdanlık


bir hinlik var bu işin içinde dediğimiz jaka lakovic olayında pus perdesi aralanırken carlos arroyo cismi gittikçe yaklaşıyor bu taraflara doğru. fakat bu hengamade değişikliklerde olabilir. domercant'ın tekrar sakatlanmasıyla jaka'nın mecburi nöbetinde takım net olarak geçen seneki çift guard uygulamasına döndü. 2 numarayı jamont ve jaka oynuyor son 2 maçtır. bu uygulamada da özellikle jamont'tan ( şut performansı dışında ) gayet iyi verim aldığımız açık.

bu çift guard mevzusuna girmişken oyun kurucu performanslarımızı da irdelemeliyiz. ender arslan'ın hücum, engin ve jamont'un savunma performansı sezonun şu döneminde bal-kaymak kıvamında. özellikle ender arslan'ın şut yüzdesi ve özgüvenle uzunları kullanıp yaptığı penetreler kariyer günlerini yaşatıyor ona. engin ve jamont ise savunmada savundukları guardlara yaptırdıkları top kayıplarıyla ve bunu skora dönüştürmeleriyle savunma anlamında elimizi güçlendiriyorlar. burada işi rakamlara vuracak olursak sadece jamont gordon olin-sopot-erdemir maçlarında tuttuğu rakiplerine 9 top kaybı yaptırdı. 

buradan hareketle -ihtimaller dahilindeki arroyo hamlesiyle- çift guard olayına girersek lig için 6. yabancı konumuna düşecek oyuncu ve eurocup'da süreleri 20dk'nın altına inecek yabancımız jamont değil domercant olacak gibi. çünkü burada lig için ender-jamont, arroyo-engin, eurocup için de arroyo-jamont ikilileri savunma konusunda yaşanabilecek size problemini engelleyebilir. çünkü galatasaray'ın bu seneye şimdilik damga vuran savunmasının temel anahtarı rakiplere karşı daha yüksek ve size'lı olması. bu avantajı muhtemel arroyo hamlesiyle ve arroyo-domercant ikilisiyle kaybedebilir.

göksenin köksal'ın da sakatlandığını düşürsek artık sezon başı pek memnun olmadığımız jamont gordon bizim için vazgeçilmez bir oyuncu konumuna yerleşti. bu takımın savunmasının kilit oyuncusu da kendisi. son 3 maç özelinde bakarsak jamont gordon'un oyunda olduğu anlarda savunma direncimiz ve rakibi bozma yetimiz kuvvetliyken, jamont kenara geldiğin savunmamız özellikle penetrelerle yıpranıyor. hatta buna çare bulamıyoruz. domercant'lı takımı çok fazla detaylı bir şekilde göremediğimiz için onun savunma örgüsüne katkısını şimdilik pek sayısal olarak inceleyemiyoruz ama bildiğimiz domercant'ın kalınlık dışında orada jamont verimi vermesi olanaksız gibi.

..............

trefl sopot ve erdemir maçlarına dönersek yine kendimizi tekrar ederek de olsa galatasaray'ın harika 1. periyot oyunu ve savunması ön plana çıkıyor. hatta maçı bitiriyor. bu öyle bir fırtına ki galatasaray'ın ilk periyot oynadığı oyunu şuan avrupada oynayabilen hatta oynayabilecek takım yok. oyunu öyle bir domine ediyoruz ki heyecansızlıktan sanki herhangi bir galatasaray maçının tekrarını izliyormuş gibi oluyoruz.

fakat oyun olarak hala katetmemiz gereken yerler var. mesela son maçlarda coach furkan'ı sürekli olarak 4 oynatıyor. bu bir deneme olabilir yada furkan'ın isteği olabilir bilemiyorum. ama furkan'ın 4 no'dan yaptığı yardımlar ve ribaund havuzuna verdiği katkı tartışılır. onun orada asıl oynama sebebi bu iki şey olmalı. çünkü dış şutu olmayan bir oyuncunun 4 numara oynaması için başka şeyleri çok iyi yapıyor olması gerekiyor. 4'den perde ve hücum ribaundları için tamam ama yardım savunması ve savunma ribaundunda yer tutması henüz oturmamış.

...............

son olarak;

yakışmıyor o forma sana bilmiyorlar değerini...
gel vefasız, gel insafsız çağırmazdık acil olmasa :( 



foto ve hatırlattığı özlem için bülent kardeşime teşekkürler :( çaldık twiti de ::

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder