3 Kasım 2012 Cumartesi

shipp dedi damladı


"tempo ile dize gelmeyeni etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı sertliktir"

şanı azalan kaha'mız ve anadolu efes'in çarpıştığı maç için "tarihi geri dönüş", "ilk yarı avans ikinci yarı 30'u yasla kanks" başlıkları haricinde deko'nun "taylor rochestie'yi çok aradık" analizleri güzeldi. genel çerçevede anadolu efes mi 2. yarı bambaşka bir oyun ortaya koydu aklı başına geldi yoksa caja mı maçı verdi cevabını ulema bile çözememiş.

aslında maçın ilk yarısında oluşan 18 sayılık fark çok suni bir farktı. caja laboral'in maalesef ne kadro yapısı ne de oynadığı oyun en kötü gününde bile efes'e 20dk 18 sayı fark yaratacak seviyede değil. hatta dur şunu alalım tecrübe katar diye transfer edilen cabezas olmasa bu takımda ortaya akıl koyacak kimse de yok. yani düşünün takımın "sümbül ağası" fernando san emeterio :(

efes cephesi ise galatasaray maçına kadar oturtmaya çalıştığı tempo basketbolunu oynama amacıyla maça başladı. fakat efes'in tempo isteğine karşı caja sabırlı oynayıp temiz şutlar bularak sonuca gitti ve efes'in de top kayıplarıyla bir türlü ritm bulamamasıyla öne fırladı. efes'e karşı hem ribaund üstünlüğünü sağlayıp hem daha az top kaybı yaptıkları dönemde karşı taraftan zone hariç bir hamle gelmeyince ilk yarı bir şekilde caja farkı oluşturdu.

ikinci yarı ise mahmuti ilk 20dk boyunca göremediği 2 şeyi gördü. ilk olarak tempo oyununda sayı bulamadıklarında karşılığında mutlaka potalarında sayı gördüler. bunu aşabilmek için öncelikle tempodan vazgeçti mahmuti. ikinci değişiklik ise aslında bağıran bir değişiklik oldu. caja 5 numarada lampe 4'te nemanja'yı kullanırken batista hamlesini 25.dk'da çözebildi. bunu semih'in verim vermeye başlamasından sonra  yapması ise cesurcaydı.

batista için söylenen güzel cümleleri fazla abartı buluyorum. bu maç onun gösterdiği performans kendisiyle değil tamamen rakibin durumuyla alakalı. lampe'nin yumuşak karnına 25 dakika post oyunu oynamamak zaten ayıptı ama "işte batista bu" yorumları da bir o kadar abartı. batista  bu tip maçları geçen senede oynadı. kupada fener'e karşı 10/10'la oynadığı maçı hatırlıyorum hemen. bu tip maçlar yani rakibin yumuşak pivotlarına savaşarak ve hızlı ayaklarını kullanarak hücum ettiğinde batista etkili olur ama el'de bu tip oynayabileceği maç sayısı 3'ü geçmez. tabii hücum anlamında.

işin savunma kısmında batista'nın verdikleri daha fazla oldu. ihsan bayülken'in de yayında dediği gibi efes hücumda sayı bulmaya başladıkça savunmada işleri daha da sıkı tuttu. bu süreçte de batista onlara büyük katkı verdi. caja'nın hücumda sıkıntıya girdiği dönemde de farmar'ın sorumluluğu omuzlarına alarak takımı geri getirmesi ise takdire şayandı.

maç özelinden çıkarsak ise anadolu efes için önemli birkaç nokta var. bunların en başında oynadıkları oyunun ne olmasına karar vermeleri gerekiyor. hangi maçlarda tempo yaparak hangi maçlarda p&r silahını daha etkin kullanarak hangi maçlarda batista'ya hangi maçlarda baraç'a ihtiyaç olduğunu görerek oynamalılar. son iki maçta semih üzerinden oynadıkları 7-8 muazzam pick and roll var. ve ayrıca mutlaka ve mutlaka kısa rotasyonu daraltmalılar. burada daha ilk maçında 18dk oynayan shipp'i kullanarak jamon-farmar-shipp 80-85dk parkede tutabilmeliler. bu onlara saha içinde birliktelik sağlayacaktır.

son olarak caja laboral ve ivanovic tarafına bakacak olursak da orada sıkıntılar hakikaten ciddi boyutta. kalite ve yapılanma ilk defa bu kadar çıkmazda. lampe üzerine kurulacak sistemde dış oyuncu yetersizliği hemen göze çarpıyor. zaten sahip oldukları yumuşak pota altı onların başına dert açarken üstüne kısa oyunculardaki kalite ve sertlik sorunu işleri içinden çıkılmaz hale sokuyor.

eğer caja laboral bir nebea takımı olsaydı çözüm belliydi fse'yi takasla okutup karşılığında adam akıllı şöyle orta seviyenin biraz üstü bir guard alıp yanına da bonus olarak koşan sert bir uzun ekleyip ekmeğine bakardı ama şu aşamada böyle bir ekleme çıkarma yapmak olanaksız.

 ................

- beşiktaş euroleague'le tanıştı. geçen sene bizim de siena ve barcelona deplasmanlarında tanıştığımız "euroleague ne demek" sorusunun cevabını onlarda buldular. vorontsevich'in yaptıktan 2 salise sonra pişman olduğu smaça kadar oyunda beşiktaş'ın da rakip olduğunu kavrayamadığımız bir maçtı. beşiktaş'ın da tek reaksiyonu o smaça oldu :(

- toplama pao'ya karşı toparladıkları p&r savunmalarıyla daha derli toplu bir fenerbahçe ülker izledik bu hafta. bo mccalebb'in sakatlık sonrası hali düşünülünce iyi durumdalar en azından bo'suz. ilkan'ın şişman kadın performansı da onları çok mutlu etmiştir.

- haftanın en önemli maçlarından biri olan zalgris-milano maçı ise trajedi dozunu hafif hafif vererek "işte euroleague bu" dedirtti. maçı elinde tutan milano maçı verirken sahanın yıldızları malik hariston'un kaçırdığı 2 serbest atışla beraberliği sağlamayı daha sonra hücum ribaundu alıp maç topunu oynayacakken de keith langford'un topu bacak arasından kaçırmasıyla da maçı kaçırdı.

- haftanın sürprizleri kısmında ise az kalsın barcelona ve oly evlerinde vuruluyorlardı. marcelinho huertas'ın saçma sapan performansı bile maçın saçmalığını anlatıyor. bu arada dule torey thomas'ı kime sipariş etmiş çok merak ediyorum.

- bobby brown ve shelden williams'ın huertas'a uyup abarttıkları maçta ise siena ilk galibiyetini ıkına ıkına aldı. aynı grupta maccabi ise 11/14 üçlük atarak üçlük yüzdesinde yeni bir boyut açtı.ulan o yüzdeyle serbest atış atılmaz. zaten orada yüzdeleri de %63 : ( allah'tan bu maç öncesi kozsarek'i okuttum da az sıyrıklarla bu haftayı kapattık. hello süd.

haftanın yıldızı : murat can güler
haftanın patatesi : sinan can güler
haftanın olayı: mirza begiç'in yine +10 sayı atması : (

4 yorum:

  1. site çok kısır döngüde kalmış. paez yazıyor deko okuyup yorumluyor; deko yazıyor paez okuyup yorumluyor. gidin msn'de felan konuşun işte amk :(

    YanıtlaSil
  2. 02.11.2012 00:25:26 ömer faruk karsatar deco leite selamun aleyküm
    02.11.2012 00:25:43 deco leite ömer faruk karsatar aleyküm selam kardeşim nasılsın inşallah
    02.11.2012 00:26:46 ömer faruk karsatar deco leite çok şükür kardeşim
    02.11.2012 00:26:54 ömer faruk karsatar deco leite
    msn kasıyor deko kardeşim blog'a geçelim
    02.11.2012 00:27:29 deco leite ömer faruk karsatar çok iyi dedin msn kası
    02.11.2012 00:27:52 deco leite ömer faruk karsatar yor
    02.11.2012 00:28:22 ömer faruk karsatar deco leite
    msn kası ııı yor

    YanıtlaSil
  3. ahahah ulan deco

    ama kaha'ya da bir cevap verelim: kaha kardeş biz zaten bu muhabbetleri yapıyorduk blog açılmadan önce. hatta 1.5-2 sene falan yaptık. bari yazdıklarımız kaybolmasın kenarda köşede dursun diye açtık. paez'e ne olacak bu efes deyince adam zaten bilmem kaç paragraf cevap veriyordu aynı yazdıkları gibi. deko caja'yı sözlükte falan zaten inceleyip yazıyordu. paez'le deko'nun yaptıklarını yapan çok az kişi var. internetle haşır neşiriz biliyoruz çok olmadığını. site olarak düşünme zaten bu bir blog. kendimiz için yaptık. o kadar ciddiye alınacak bişey yok. okuyan varsa ne ala. geyikleri zaten tivitırda falan yapılıyor.

    lig pass mi alaydım ya, link bulmaktan imanım gevredi. alsam düzen müzen kalmazdı mına koyim:(

    YanıtlaSil
  4. ahahaha kaha ya laboral'ini de sevmem zaten :( başkan gece izlemiyorsan lp'ye gerek yok bildiğim güzel birkaç site var :)) deko hemen gıcıklanma basketbol sitesi.

    YanıtlaSil