19 Kasım 2012 Pazartesi

panorama harem #tbl #2

galatasaray - ted kolejliler


ligin kalbür üstü kadrolarından ted kolejlileri malumunuz cenk akyol, cenk akyol, ceeeeiynk akyol ve ender arslan'ın muhteşem dış şut yüzdesiyle yenmeyi başardı galatasaray. özellikle maçın ilk bölümü ve cenk'in devreye girdiği son periyot hariç ciddi sıkıntı yaşayan ve 2.periyotta geriye de düşen takımı kariyer rekoru kıran cenk akyol ayağa kaldırdı ve öldürücü darbeyi vurdu. ( kariyer rekoru kısmını arca yıldırım farketti kendisine bir adet şanlı spurs yorum bileti hediye ediyoruz. )

bu senenin formda isimlerinden ender arslan ise cenk akyol'a eşlik etti bu maçta. ender'in bu sezon genelinde ilginç istatistikleri var. özellikle dış şut yüzdesini muazzam geliştirdi bu sezon. son 3 lig maçında 8/11 üçlük isabetiyle oynadı ender. sezon genelinde ise 15/29.

diğer yandan ted maçı özelinde yine savunma zaafiyetinden bahsetmek mümkün. son birkaç maçtır dikkat çeken ikili oyun savunması ve switch'lerin çözülmesi canımız yakıyor haliyle. rakip kısaların penetrelerine yine çare bulamadık ve bu maçta berent'i basketbola döndürdük.

ted için ligin kalbür üstü kadrosu derken iyi yabancılardan ve nedim yücel'den kurulu bir kadro olduğunu gözardı etmemek lazım. penney-nedim-jovo üçlüsü bu ligde her takımda oynar. ki bu üç ismin olduğu her takımda en kötü play-off'a oynar. sanırım bu şartlarda da en kötüsü olacak ve oraya oynayabilecekler.

fenerbahçe ülker - tofaş


kelle koltukta maça çıkan ahmet çakı son periyotta bremer-oğuz oyundayken josh heytvelt'in son bir çırpınışı ve hücum ribaundlarıyla bir haftalık kendisine nefes sağlayacak farkı yakaladı ve kelleyi kurtardı.

faakt kelleyi şimdilik kurtarması kimsenin ondan memnun olmasını sağlamıyor. samet geyik'i rotasyon dışına itmesi, steve bürtt'e fazladan hatta hayli fazladan sorumluluk vermesi ve bir türlü ortaya bu kadrodan verim alacak oyunu ortaya koydurtamaması onun suyunu hep sıcak tutacak.

elinde muazzam iki genç yetenek kenan ve samet varken, ruzic gibi devşirme statüsünden bir oyuncu varken. ve 4 yabancı ekleyebilecek bütçeler varken tofaş adına başarısızlık kabul edilemez. tek bir şartta jabul edilebilir o da genç oyuncuları kenan-samet-doğan'ı sürekli sahada tutar onlara kendilerini geliştirebilecekleri sorumluluğu verir ancak o şekilde olabilir. ama hem başarısız olup hemde gençleri rotasyonun dibine atarsa sonuç: üzgünüm leyla.

fenerbahçe içinse değişen çok bir şey yok. hala ikili oyun savunamıyorlar, bremer-oğuz parkedeyken paramparça oluyorlar. ama değişen küçük bir detay var o da barış ermiş'in bremer'dan önce bu takımda düşünülmesi gerektiğinin pianigiani tarafından da farkedilmesi.

banvit - beşiktaş


haftanın maçında ise kazananı yine orhun ene belirledi. banvit'le beraber başka bir boyuta evriliyor coach. sadece tempoyu elinde tutarak rakibini uyuytup istediği an maça el koyabilir bu takım. özellikle kendisine denk ve kendisinden düşük takımlara hiç acımadan yapabiliyorlar bunu.

kalin lucas'ın back-up'ı olarak şafak'a pek güvenmese de bu sene için serkan ve mejia'ya top emanet etme riskini alıp şimdilik o açığı kapatmış gözüküyorlar. ama bu şimdilik çünkü burada ilerleyen zamanlarda sorun yaşamaları çok muhtemel. fakat işte banvit'in o kadar güzel yaptığı işler var ki bu sorun bile çoğu zaman görünmez oluyor.

öncelikle 20 sayı da geriye düşseler maça dönebiliyorlar. istedikleri oyunu oynama konusunda telaş yapmıyorlar. her pozisyondan sayı opsiyonları mevcut. rakibin zaafına göre buraları iyi işliyorlar. 3 sayı çizgisine çıkmayacak uzunları olan takımlara karşı bajramovic ve izzet'i, pota altı savunması zayıf olan takımlara karşı da stimac'ı 5 kullanıp avantaj sağlıyorlar. kalin lucas, chuck davis, mejia, simmons gibi yüzü dönük hareketli potaya gidecek ve sayı bulacak isimleri var. hem düşük tempoda top çevirebilecek pasör oyunculara hemde erken hücum edip sayı bulabilecek guard'a sahipler ( kalin lucas ) yani şimdilik banvit
için işler iyi gidiyor.

beşiktaş'ta ise işler biraz daha muğlak. curtis jerrells'ın "ehhh banane yea" tribinde olduğu bir günde patrick christopher'ın muhteşem şut performasıyla maça tutunsalarda ikinci devre o kenardayken maç bir anda bilindik banvit taktiğiyle diğer tarafa döndü. tabii bu maçın banvit'e dönme hususunda banvit'in son periyotta erol can'ın basket faulü de dahil üst üste 3 hücumdan 9 sayı çıkartması da etkili. maçı bitiren hamle o oldu. 15'e çıkan fark sonrası ise rehavete giren banvit bu defa 3 hücum üst üste topu rakip potaya atamadı ama allah'tan erman kunter'in molası geldi de maç o baremde kalmaya devam etti.

beşiktaş için diğer sıkıntılı noktalar ise tutku ve cevher'in sakatlıkları oldu. ikisi de çok büyük ihtimal cuma günü brose basket'e karşı oynayamayacaklar. zaten büyük sıkıntı çektikleri oyun kurucu pozisyonunda tam iyileşti derken tutku'yu yeniden kaybetleri çok kötü oldu.

türk telekom - anadolu efes


ismet badem'in muhteşem yorumlarıyla renk kattığı ve seyhan'cığımın yine siyahlar içinde dans ettiği güzel bir karşılaşma oldu. o kadar.


tbl enagdarları


- antep tarafında işler sıkıntılı. hacettepe'nin lige 2 galibiyet ve başa baş maçlar oynayarak başladığı bir yerde onların o yabancı kadrosuyla daha iyi şeyler yapmaları lazımdı ama olmadı. özellikle andre collins hiç iyi başlayamadı lige. yine vernon macklin de öyle. ki bu hafta karşıyaka maçında da oynamadı macklin. eğer sıkıntı yaşamamak istiyorlarsa o 7 kişilik ana rotasyondan mutlaka kayıp yaşamamaları ve %100 verim almaları şart.

- bu hafta oynana diğer 3 maçı ise son toplar belirledi. antalya'da ron lewis'in kaçırdığı son şut ve izmir'de faul yapamayan aliağa'lıların potasına 3lüğü yollayan ve maçı uzatan jelinek.

- antalya'nın 8 erdemir ise 20 top kaybettiği maçta kazanan tarafın erdemir olması ve erdemir'in top kayıplarının 9'unun pivot ikilisinden gelmesi...asım pars tam 5 adet steps yapmış :(

- adın geçen hafta cantu'yla anılan jordan theodore'nin geçen haftayı felaket oynadıktan sonra dedikodular durulunca bu hafta 18 sayı - 4 rb - 5 as - 4tç yapması...

- mersin'in solomon hamlesi sonrası süreleri azalan ismin jp prince olması ve bu hafta sadece 2 sayıda kalması...

- aliağa'da yeni transfer tu holloway'in 8 dakika oynaması ve onun yerine tüm süreleri ve topları chalmers'ın kullanması. yetmeyip maç boyunca 3/18'le atarken uzatmalarda maç topunu sokması...

- shumpert'ın sakatlıktan dönüp 19 sayı atması ve uzatmaların en kritik anında iki hücum üst üste topu kullanıp faul çizgisine gitmesi ve buradan 5/5'le çıkıp maçı aliağa'ya döndürmesi...

- gökhan taştimur'un sistemi için olmazsa olmaz olan ribaundlarda bu hafta aliağa'dan toplamda tam 23 fark yemesi...aliağa'nın 49 ribaunduna olin'in 26 ribaundu...

- ender arslan'ın son 3 lig maçında 8/11'le üçlük atması ve cenk akyol'un bu hafta kariyer rekoru kırması ( 23 sayı )

- fenerbahçe ülker'in rakibine yine bol bol hücum ribandu vermesi...


haftanın oyuncusu : cenk akyol
haftanın ucubesi : leo chalmers

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder