28 Mayıs 2012 Pazartesi

YÜRÜYELİM SPURSDAŞLAR (1-0)

Kelinin giderek açılması biz sevenlerini biraz buruklaştırsa da, her röportajında gözlerimiz ister istemez kırmızı uzun burnuna kaysa da Ginobili 4.çeyrekte maçı şanlı spurs'ümüze yardıra yardıra getirdi.

Oklohama'da Westbrook, Harden ve Perkins maça çok kötü başladılarsa da savunmada çok isteklilerdi. Durant'ı 4 numaraya çekip savunmada sürekli hareket ederek, ellerini kollarını indirmeyerek Spurs'ü ilk yarı boyunca top kaybına zorladılar. Ki Spurs ilk yarıda tam 14 top kaybı yaparak sezon ortalamasını daha 2 çeyrekte geçti. Ancak Westbrook ve Harden o kadar dengesiz hücum ettiler ki savunmanın ekmeğini yiyemedi Oklahama. İlk yarı için bir parantez de Sefolosha için açmak gerekli. Bir ara neredeyse her topa elini sokmayı başardı. Oklahoma'yı skorda tutan isim ise sürpriz şekilde neredeyse her attığını sokan Derek Fisher oldu.

3.çeyrekle beraber aynı savunmayı devam ettiren Oklahoma, Westbrook'un hücumda kendine gelmesiyle farkı 10 sayıya kadar çıkardı. Spurs bu süre boyunca en iyi yaptığı işler olan ikili oyunları ne oynayabildi ne de top çevirip hücumda uygun adamı bulabildi. Dany Green'in berbat oyunu, Bonner'ın ceza şutlarını kesememesiyle de 3.çeyrek Oklahoma lehine 9 sayı farkla bitti.

Son çeyreğe Spurs pota altında Splitter'i kullanarak başladı. Ardından Gary Neal'ın kritik şutları derken nihayet Ginobili  sazı eline almaya başladı. Westbrook ve Harden Spurs potasına dalıp iyi pozisyon alan Spurs uzunlarına çarpıp çarpıp hücum faul alırken, Ginobili İbaka'nın koçun 4 kısa tercihine kurban gitmesiyle Oklahoma potasını maden gibi işlemeye başladı . Ginobili bununla da yetinmedi. Artık ezberlediğimiz içeri devrilen uzuna bounce paslarıyla savunmayı delik deşik ediyor, maç bittikten sonra üçlükleri teker teker sokan Harden ve Westbrook'a geç kaldınız diyordu. Maçın kırılma anı ise rüzgar Oklahoma'dan yana eserken Popovic'in kız gibi oynamayın mına koyim molası oluyordu.

4 yorum:

  1. "Are we having fun yet? I need a little bit more dose of nasty. I'm seeing a little bit of unconfident, a little hesitation. It's not supposed to be easy. Every round gets tougher. Penetrate hard, good passes, shoot with confidence. I want some nasty." gregg popovich

    net kırılma anı.

    YanıtlaSil
  2. konuşmayı falan geç de scott brooks'un 4 kısa oynaması facia değil mi? thunder'ın sadece 9 hücum ribaundu var. totalde 50-43 spurs üstünlüğü. ribaundlarda thunder bize üstünlük sağlamadığı sürece istedikleri kadar hızlı geri koşsunlar hücum verimlilikleri bizim seviyeye gelemez.

    bence yanlış ata oynamış sıkat karşim.

    YanıtlaSil
  3. ilk 3 çeyrek 4 kısayla spurs'e o kadar top kaybı yaptırıp, üçlük yüzdelerini bayağı bi düşürünce heyecanlandı sanırım. haklı da, westbrook bi ara topa dokunmadan 2-3 top çalmıştır. fekat perkins daha maçın başında oyundan kopmuş, ginobili olayı şova dönüştürmüş adam atıyor attırıyor ibaka'yı almayarak kendi fişini çekti bruks. greg başgan molada yanlışlıkla oklahoma oyuncularına konuşsa maç thunder'ındı:(

    YanıtlaSil
  4. ya beyler,

    halo kardeşimin de dediği gibi "ginobili duncan araç san antonio smaç"

    bize derler şanlı spurs orak çekiç örs san antonio spurs.

    YanıtlaSil