25 Mayıs 2012 Cuma

avrupa'dan kısa kısa #2

sezonu bitiren takımlardan transfer haberleri çıkmaya devam ediyor. özellikle bilbao bütçe artırımı ve euroleague biletini elde edemeyince takım yavaştan dağılmaya başladı. gerçi çok da sürpriz değil bu.

marko banic ve aaron jackson'ın ardından janis blums ve josh fisher da takımdan ayrıldılar. d'or fisher'dan ise henüz bir haber yok. diğer yandan bilbao için nikos zizis'in ardından theo papaloukas isimleri yazılıyor. tam mantığını çözemedim ama boşa her çıkan yunan'ı bilbao'ya yazıyorlar diyerek kurtulalım. yoksa bu ikili hem maddi hem geçen yıl bilbao'nun oynadığı oyuna bakarak pek doğru adım görünmüyor.

transfere en hızlı giren takım ise maccabi tel aviv. önce yeni beobasket'li david blatt'ın sözleşmesi uzattılar şimdi de shermadini, aleks mariç, yotam halperin ve deron perkins'i bizzat takım sahibinin ağzından açıkladılar. ayrıca david logan'la da anlaştıkları yazılıyor. david blu'yla ise henüz anlaşamamışlar. milan macvan konusunda ise gelişme yok. bu durumda shermadini ve mariç'in gelmesi baby shaq'ın maccabi macerasının sonlanması anlamına gelebilir ama esas richard hendrix'in geleceğine dair ipuçları veriyor.

italya taraflarında ise yılın en gözde iki guardı petteri koponen ve jakob pullen'den fin'li olanından haberler var. pashutin'in kuban'ı 2 yıl için 1.8M euro önermiş. diğer taraftan ise büyük balığı kaçırmak istemeyen milano ve siena da pusuda. eğer koponen nba'e gitmezse kuban, siena veya milano'dan birine gidecek gibi duruyor.

nba demişken bojan bogdanovic'in nets işi hala karışık. oyuncu gitmek istiyor ama kalan 2 yıllık sözleşmeyi nasıl alacakları muamma. diğer yandan bu sezon anadolu efes ve galatasaray'ın da gündemine gelen litvanyalı uzun donatas motiejunas seneye houston'da benchde oturacaksa gitmeyi düşünmüyormuş. yani büyük bir ihtimalle seneye de avrupa'da olacak donatas.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder