20 Ekim 2012 Cumartesi

baskonia'da sıkıntı var

rotasyonda sıkıntı var...

şanlı caja laboral'imiz evinde zalgiris'e yenilerek top 16 yolunda büyük yara alarak sevenlerini üzdü. takımdaki  yedek 5 numara eksikliği başa dert açmaya devam ediyor. geçtiğimiz hafta oly'ye lampe'nin oyunda olmadığı dönemi ki yaklaşık 16-17 dk ediyor,  nocioni-nemanja bjelica pota altı ile oynamak zorunda kalmıştı caja (başka uzun yoktu milko da dahil) kaostan düzen doğmasını umdular :( ilk yarıda lampe yalnızca 4 dk sahada kalmış ve caja laboral devreyi 11 sayı geride kapatmıştı. sakatlıktan da daha yeni çıktığını belirtelim. ilk çeyreği caja'nın önde kapaması sebebiyle biraz da ikinci yarıya saklamıştı lampe'yi. ancak 2. çeyrek dağıldı takım. lampe ikinci yarı 18 dakika  parkede kalınca  caja laboral maça ortak olmayı başarmıştı. yani geçen haftadan alından ders şu; kaostan düzen doğmuyor, lampe'siz olmuyor :( zalgiris maçına gelelim. lampe'nin 35.5 dakika oyunda kaldı.. maceraya gerek yok demiş ivanovic ve yorulsa da oyunda kalması gerektiğine karar vermiş. bu sefer de kendini idareli kullanmaya çalışan lampe ile savunmada sıkıntı yaşandı. yani zor dostum zor :( neyse bu mevzuyu noktalayıp maçla ilgili başka noktalara döneyim.

fernando san emeterio mevzusu bir başka önemli nokta bana göre. çabuk dağılmaya müsait olan bir takım yapısı olan laboral'i bir arada tutayım derken biraz fazla pasif kalıyor fse. bi çok yerde şut atması gerekirken ekstra oyuncuyu bulma çabasını gördük. 0/4 le kullandığı 3'lük atışların denk geldiğim 2 tanesi doğru atışlar değildi. daha müsait zamanlarda eline geçenleri ise potaya göndermeye çekindi. maçın sonuna doğru ritm yakalayıp katkı verebildi ancak. fse'ye özgüven yüklemesi yapacak bi maç lazım. zira üşüyoruz  böyle :( ha paez, teletovic üzerinden fse'ye vurmasın zira teletovic'in takımın agası olduğu caja laboral'in geçen sene euroleague'de ilk turda elendiğini biliyoruz. 5 galibiyetle 5. olmuştuk şansızdık ama mevzu paez'e laf atma olunca sonuca bakarım direk. daha ne kadar kötü olabilir ki geçen seneden :( bu arada fse'nin 2 maçtır takımın en çok ribaund alan oyuncusu olduğunu da belirtelim ( bi ribaund sıkıntısı da var takımda) caja'yı bir arada tutayım, eksik gedik kapatayım diyerek komple oynamaya çalışıyor ki öyle bi oyuncudur zaten ama biraz winner'lık bekliyoruz artık san emeterio'dan.

zalgiris'te rimantas kaukenas'a değinmeden edemem. avrupa'da en sevdiğim oyunculardan biri olan ihtiyar kurt rimas abimiz maçın bir bölümünü domine etmeyi başardı zalgiris adına. yanına tremmel darden'ı da alıp zalgiris'e galibiyeti getirdi.


2 yorum:

  1. başkan 8 kişilik rotasyonla oynamışlar. bu 8 kişinin içinde pg rotasyonu ise thomas'la cabezas :( takımın lideri de fse :(((( yani playoff yapsınlar yeter ya acb'de :(

    YanıtlaSil
  2. :( başkan brad oleson 37 dakika sahada. casuer niye az oynadı sakatlandı mı acep. roçisti de sakat şansızlık peşini bırakmıyor kaha'nın. ben yine toparlanacaklarını düşünüyorum, umuyorum en azından :(

    YanıtlaSil