30 Ekim 2012 Salı

mutfakta neler oluyor


başlık berbat amk kabul...


yine torpilimi caja laboral'den yana kullanarak sizleri sikmişim amk kaa laboralini noktasına getirme yolunda çaba sarfedeyim. euroleague'de c grubu oldukça karışık bi hal almaya başlarken caja laboral de denklemin bir parçası konumunda. puan durumunu şu şekilde:

1) zalgiris 3 g 0 m
2) efes     2 g 1m
3) milano 2 g  1m
4) caja    1 g 2m
5) oly      1 g 2m
6) zagreb 0 g 3 m


sezona özellikle uzun rotasyonda ciddi sıkıntılar içinde giren caja sürpriz olmayacak şekilde oly deplasmanından mağlubiyetle ayrıldı. zaten hesabımı yaparken oly deplasmanına direk mağlubiyet yazmıştım. ancak içerideki zalgiris maçına bi şekilde galibiyet hesaplamıştım. bu noktada zalgiris ya sürpriz gidiyor ya da ben hesap kitap yaparken zalgiris'i yanlış analiz etmişim. grupta 3 galibiyetle ile firesiz gidiyorlar. caja'nın ise içerdeki zalgiris mağlubiyetinden sonra umutları epey azalsa da imdada deplasmandaki milano galibiyeti yetişti.

milano is fashion, caja laboral is devotion...

şahane bir galibiyet elde etti milano'da caja. lampe'nin sürüklediği ilk çeyrek, ikinci çeyreğin ortalarında milano farkı açmaya başlarken direnç gösterip devrenin 1 sayı geride kapatılması, maçın iyilerinden nocioni'nin 3. çeyreğin sonlarına yakın sakatlanması müthiş mücadeleye yazık olacak hissi verse de son çeyrek rakip potaya 30 sayı gönderip maçı aldı caja laboral. ortaya tam takım yürek koydu desek çok sıradan kaçacak, kaçtı bile. ama durum bu. maçın caja adına yıldızlarından biri de nemanja bjelica idi. hafta sonu acb'de oynanan real madrid maçına değindikten sonra bi bjelica güzellemelik paragraf açayım.

hafta sonu acb'de real madrid deplasmanında yine ortaya karakter koyan bi caja laboral izledik. güzel haber tibor pleiss'in sakatlıktan dönmesi oldu. bu sayede 20 günlük 10 günlük kontratlarla kadroda tutulan sonseca'ya muhtaç kalmayacak artık takım :( sezon başı hazırlık dönemini sakat geçiren ama çok kısa sürede form tutan kel lampe, onu yedekleyecek tibor pleiss + sezona sakat giren hala henüz toparlayamayan milko bjelica ve nemanja kardeşim ile ideal bi seviyeye ulaştı nihayet pota altı. ivanovic'in özellikle de bu eksikler sebebiyle 4'te kullandığı nocioni'nin de sakatlığı neyseki ciddi değilmiş. 1 hafta içinde dönecek. hafta içi efes maçında yok. milano maçında takım arkadaşı nemanja ile çok talihsiz bi şekilde çarpışmış ve sahayı sedye ile terketmişti.

nemanja bjelica zamanında çok muhabbeti geçen sırp jenerasyonunun gözde isimlerinden biriydi. 2010 dünya kupasından evvel caja laboral'e katılmıştı. ancak 2 senedir beklentileri karşılayamadı nemanja. teletovic'in arkasında fırsat bulmak kolay değil tabi. bu sezon biraz da uzun rotasyonundaki büyük sıkıntı nemanja'ya ilk 5 yolunu açtı. geç gelen patlamayı da son 2 maçtır yapıyor. milano'ya 20 sayı gönderirken son çeyrek performansı galibiyeti getirdi. 3 gün sonra acb'de real madrid potasına 25 sayı gönderdi yine. kendine özgüveni gelmiş halde nemanja'nın. nowitzki stayla oyun tarzını izlemek büyük keyf. ancak iş şimdi başlıyor. bu performansını istikrarlı bi şekilde sürdürmesi lazım. yeteneklerine ihanet etmesin, hem caja'ya can verirken hem rising star ödülüne göz kırpsın.



ha bi de şu topu tipleyeydin de maç bi kere daha uzatmaya gideydi nemanja. önce san emeterio galibiyeti getirecek 3'lüğü kaçırıyor ardından nemanja 2 kez tipleyemiyor :( fse soksa nefis final olacaktı amk.



kaha'nın milano deplasmanından galibiyetle dönmesi, zalgiris'in son maçta oly'yi deplasmanda devirip 3'te 3 yapması derken grup eğlenceli bi hal almaya başladı. biraz suni bi formu olan anadolu efes (dün galatasaray'a mağlup oldu), çok kaliteli kadrosu olmasına rağmen scariolo'nun dengesiz milano'su, efes'ten ve zalgiris'ten dayak yiyen son şampiyon olympiakos...  5.lik için en büyük aday caja laboral ama bi bakmışsın efes-milano-oly üçlüsünden biri ilk turda elenmiş. şaşırmamak lazım. 

bu hafta euroleague'de başarılı olmasını çok istediğim mahmuti'nin efes'i şanlı caja laboral'e konuk oluyor. çok eğlenceli geçecek gibi. 

paez'e not: cCc fernando san emeterio cCc haftanın en değerli oyuncusu oldu rudy fernandez ile beraber :(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder