18 Ekim 2012 Perşembe

geleceğin koçu - manu ginobili

maçın ortasında yarasa yakalar, apansız ortaya çıkıp yılın bloğunu yapar, en olmadık zamanda top çalar, spurs kadrosunda bir maç ben oynasam (ki basketbol oynama işinden hiç çakmam) asistleriyle bana bile 2 basket attırır. say say bitmez maharetleri. konumuza gelelim.

geçenlerde çaylak nando de colo hazırlık maçında son saniye basketiyle maç kazandırırken forumlarda bu basketin gary neal'ın 2010-2011 sezonu öncesi bir maçta attığı son saniye basketine benzetildiğini gördüm. pozisyonlar benzemiyor tabi, iki oyuncunun da çaylak senesi olması sezon öncesi olması ve maç kazandıran basketi atmaları ortak noktlalar. asıl mevzu şu ki; gary neal'ın maç kazandıran basketinin çizen isim manu ginobili abimiz. gregg hocam çizim tahtasını manu'ya bırakıyor ve ginobili takımın en iyi şutörüne harika bir set çiziyor.

belli ki parke üstünde aklını müthiş kullanan ginobili, ileride koç olarak da harika işler çıkarabilecek seviyede:



daha evvel de bahsetmiştik. geçtiğimiz sezon sakat olduğu dönemlerde salonda maç izlemeye aksatmadan takım elbisesiyle (ceket+gömlek daha doğrusu) geldi manu. koç olacak karizma kendisinde fazlasıyla mevcut. aktif basketbolu bırakana kadar (2-3 sene) sakatlıksız doya doya izleyelim, sonrasında kimbilir belki bir gün spurs'ün baş antrenörü olan manu'ya hayran olmaya devam ederiz. saygılar.




5 yorum:

  1. tarihin en iyi coachların biri olabileceğini tek bir setle tek bir molayla belli etmiş büyük manu. adamın seti anlattığı oyunculara bak; curtis jerrels, james gist, apaçi blair :( sonuç = win

    YanıtlaSil
  2. abi bu gist'in yolu spurs'ten nası geçti ya. toros'un yüz karası :( ginobili çok büyük adam amk.

    bir manu var ki ululardan ulu
    safı bellidir spurs'tür yolu
    eurostep üstadı, meşhurdur solu
    bir kariyer ki, başarılarla dolu

    YanıtlaSil
  3. emanuel ginobili vasıtasıyla emmanuelle'yı da rahmetle analım. şanlı spurs aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesidir:(

    YanıtlaSil
  4. r.i.p.

    şanlı spurs diyoruz madem blogda tottenham da mı konuşsak :(

    YanıtlaSil
  5. başgan şanlılık ölçer sende:(

    YanıtlaSil