6 Ekim 2012 Cumartesi

eurocup girizgah


son yıllarda açık bir şekilde özellikle rus takımlarının euroleague bileti olarak gördükleri eurocup'da kalite iyiden iyiye artıyor. rus ve ispanyol takımlarının hegemonya kurduğu bu isimle 11. yapılacak eurocup'ı 4 defa ispanyollar ( valencia (2), real madrid, badalona ), 3 defa ruslar ( dinamo moskova, unics kazan, khimki ), 2 defa lietuvos rytas ve 1 defa da  hapoel jarusalem kazandı.

son iki sezondur ise malumun ilanı şeklinde en iyi kadroyu kuran kazan ve khimki bu kupayı kazanarak c lisansını kapmayı başardılar.

takımlar bazında son yıllarda euroleague kalitesin ve euroleague üstü bütçelerle mücadele eden takımlar sayesinde kalite artarken, oyuncu bazında ise bir sıçrama tahtası olarak görünüyor. hatta en kolay ve genel menajerler tarafından en çok baz alınan yer olmaya da başladı.

mesela bunun en güzel örneği son iki yıldır eurcoup'da iyi işler çıkarıp bu sene maccabi'ye geçen nik caner-medley. bilbao'yla marko banic, rytas'la chuck eidson, benetton'la gary neal, kızılyıldız'la omar cook, rytas'la javtokas....gbiler için piyasa çıkma yeri olurken; girona'yla marc gasol, badalona'yla rudy ve rubio gibiler içinse pişme mecrası oluyor. daha da başka bir bakış açısıyla da eurocup oyuncularının oluşmasını sağlıyor. geçmişte milan gurovic,  kelly mccarty, matt nielsen gibi oyuncuları ise orada kral yapıyor. bazen arada horace jenkins'ler de çıkıyor takılmamak lazım :(

neyse bu sene için eurocup'a özel bir pencere açacağımız kesin. hem takımlar bazında hem de bizim özelimizde eurocup bu sene çok heyecanlı olacak. muazzam kadrolar var. birçok euroleague takımlarından daha iyi kadroya sahip en az 8 takım sayabiliriz. bu demektir ki bu sene için burada şampiyon olmak eskiye göre çok daha zor.

biz de euroleague işini deko hallederken yavaştan eurocup'a bir girizgah yapalım dedik. gruplar ve torbalar belli olmadığı için öncelikle takımları kendimize göre torbalayarak başladık.

başpehlivanlık;

galatasaray
valencia
unics kazan
lokomotiv kuban
bilbao
spartak st. petersburg


başaltı;

bc donetsk
banvit
azovmash
kızılyıldız
le mans
cajasol sevilla

şimdilik bu takımlara sürpriz yapabilecek cibona zagreb, ulm basket, sassari, triumph, artland dragons, cez nymburk, cholet ve buducnost göze çarpıyor ama bu takımların da top16'nın üzerine çıkmaları pek imkan dahilinde değil gibi.

şimdilik sadece eurocup'a bir giriş yazısı olarak bu bulunmuş olsun. bundan sonra ilk olarak kadro yazısı daha sonra da takım incelemelerine geçeceğiz.




6 yorum:

  1. sevgili paez şu kadroyu kurmak çok mu zordu?

    bo engin
    ömer sato
    hawkins emir
    ilkan buckman
    vazquez oguz kaya

    YanıtlaSil
  2. maddi açıdan değildi. hatta şuanki kadrodan yaklaşık 1m euro daha ucuz bir kadro. ve kurulması şuanki kadro kadar da zor değil. ama isimler üzerinden sıkıntı var. mesela vazquez ispanya dışında çıkmaz mental sıkınıtları varmış sanırım. 4 numarada buckman yerine daha iyileri de bulunabilirdi. kazan banic ve kaimak'ı alabiliyorsa sen hayli hayli alırsın. engin muhtemelen orada 3. guard olacağını düşündüğü için daha fazla süre alacağı bir yere gitmek istedi yok eğer yönetimin tasarrufu ise o da hata.

    ancak en büyük hata bu kadro da hawkins-bojan tercihi. tercih olduğunu düşünerek konuşuyorum; bence gerekirse bojan'ın üstüne para verip nba'e göndermelilerdi hawkins'i alabiliyorlarsa.

    son bir şey daha söyleyeyim bu kadroyu daha öncede biri sormuştu bence çok hatalı bir kadro olurdu bu kadro da kurulsa :)

    YanıtlaSil
  3. abi o biri benim, hala bu kadronun hayalini kuruyorum ama sen eksik diyosan doğrudur :@

    YanıtlaSil
  4. yok estağfurullah yanlış derken elinde oğuz-kaya-ilkan gibi yarımşardan uzun varken ( oğuz'un savunma, kaya'nın hücum, ilkan'ın fundamental eksiklikleri ) oraya aldığın iki yabancının da yarım olmaması lazım. vazquez'in savunma gücüne eyvallah ama hücumda ekstradan ne verebilir. buckman benim de çok beğendiğim bir oyuncu ama f4 hedefleyen bir takımın 4 numarası ilkan-buckman mı olmalı konusunda tereddütlerim var.

    YanıtlaSil
  5. paez 66 puanım var sg-sf önersene. fridzon? kaukenas?

    YanıtlaSil
  6. 66'dan aşağı doğru carroll, blake shilb, firdzon, kc rivers...eğer ucuz alayım birkaç hafta içinde kar edeyim diyorsan matt janning, jaka blazic, prepelic kaçmaz 2-3 için.

    YanıtlaSil