20 Ekim 2012 Cumartesi

farmar diye biri var




sonunda farmar'ın üzerinden oynamayı düşünen oktay mahmuti ilk denemesinde oly'i 20 küsüre bağladı. 

öncelikle anadolu efes'in sezon başında yapamadıkları üzerine bir şeyler söylemek lazım.

- ben izlediğim hiçbir maçta efes ne oynadı anlamadım. tbl'de olin'in, erdemir'in hatta antalya bşb'nin bile oynamak istediği buna çalıştığı bir düzen var. efes de ise karman çorman bir düzen(sizlik), uyuşmayan bir yapı, sanki zorla toplanmış bir topluluk ifadesi var.

- takımın ana planı diyebileceğimiz mahmuti'nin apoleti olan sonuca giden p&r'ler yok, yarı saha yok, geçiş hücumları yok. savunma desen kimlik arayışında bir savunma düzeni yok vs.

- ancak bugün bir değişiklik vardı. en azından bir umut. sene başı efes'i yazarken mahmuti'nin elindeki jordan farmar'dan her ne şartta olursa olsun yararlanabilecek bir oyun planı oturtması gerektiği söylemiştik. bundaki gaye de şuydu. farmar eski mahmuti düzeninde sıradanlıktan çok çok öteye gidemez. bu sene için konuşuyorum bu kadroyla farmar'ı sadece maçın kader anlarında etki etsin diyebileceğin bir rolde kullanamazsın. farmar senin hep ilk tercihin ve ana planının ana dişlisi olacak, olmalı.

- mahmuti bunu bugün denedi ve müthiş verim aldı. öncelikle farmar'ın temposuna uydurmuş takımı. tüm transition hücum ihtimallerini kullandılar. hücumda ikinci alternatif olaraksa potaya gitme üzerine durdular. boşluğu gören potaya gitmekten çekinmedi. son alternatif ise farmar'ın isolation'ların oldu. 

- oynamaya çalıştıkları bu sistemde önemli bazı doneler var. öncelikle mutlaka ve mutlaka rakibi eksik yakalayıp tempoyu artırmalılar. bunu yapabilmek için de ya top çalacaklar yada ribaundu temiz alıp farmar'ı bulacaklar. bugün bunu çoğu zaman başardılar çünkü topun dolaşımını iyi yapan pas trafiğinden çekinmeyen ekstra pasları seven ve yapabilen oyunculardan kurulu bir takım. bu yüzden de bu hızlı tempoda daha fazla boş şut bulma imkanları doğuyor.

- bugün bu şutları gayet iyi yüzdeyle soktular. ( 9/14 ) fakat her gün böyle bir yüzde yakalamayabilirler burada oly'nin onlara 3.periyot yarattıkları korkuyu yaşamamaları için savunma çok önem arzediyor. mutlaka ve mutlaka pas kanallarına riske girip el sokmalılar. burada 5 numarada sert bir uzuna sahip olmaları da onlar adın dezavantaj.

- yine diğer bir dezavantaj savunmada yardımları 4 numaradan getirdikleri için pota altında yaşadıkları ribaund sorunu. bu sorunu bugün farmar ve jamon'un fantastik ribaund performansıyla dengelediler ama adına 3 numaradan da böyle bir katkı almaları lazım. ve size problemi için de.

................

beşiktaş - murat can'ın yolu : (



murat can'ın hakkını yıllardır verdiğimiz için bu konuda müsterihiz ve biraz da hovardayız. sürekli olarak murat can'ın kardeşi can'sın sinan'dan kat be kat iyi oyuncu olduğunu, antalya'da oynarken bile bu adamın yerinin oralar değil istanbul olduğunu söyledik durduk. 

geldi yıllardır tırnağıyla kazıyarak hakettiği arenaya yani el'e. ve sadece gelmekle de kalması muazzam oynuyor. yine her şeyi yapıyor. helal olsun büyük oyuncu. helal olsun gerçek emektar. tepeden inen kardeşlere inat tozunu yuttuğun parkelere verdiğin değer yeter. 

..............

beşiktaş'a gelecek olursak da brose basket'i yenerek haftaya barcelona karşına morelli çıkma hakkı kazandılar. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder