14 Kasım 2012 Çarşamba

Spurs:84 Lakers:82 (Kalemi Kuvvetli Popovic)

İşler Lakers'ta kötü gidince kendi Fatih Terim'leri Phill Jackson'a sarıldılar olmadı. Mustafa Denizli Pat Riley ve Lucescu Popovic de olamayacağına göre Gerets D'antoni'de karar kıldılar. Açıkçası D'antoni Nash-Howard ikili oyunlarını bolca kullanacaktır da oyun temposunu yüksek tutarsa Lakers'ın bu oyuncu tipleriyle nasıl cevap vereceği soru işareti, özellikle Gasol'un. Hele bench oyuncuları uyurgezer modda oyuncular. Neyse Lakers başka yazı konusu olsun.



Bu hengamede oynanan maç serilerle başladı. 10-2'lik Spurs serisine mola dönüşü 16-0'la cevap verdi Lakers. İki takım da hazır değildi ve kötü basketbol oynandı. Ginobili sakatlıktan felaket kötü döndü. Kendisine ise Gasol benzer felaketlikte cevap verdi. Spurs'te geçen seneye göre vites düşmüş. Akıcı oyunu, top dolaşımı, ikili oyunlar, bench katkısı istenilen düzeyde olmadı. İki takım için de üzerine o kadar konuşulabilecek bir maç olmadı. Spurs şampiyonluk için artık bir hamle yapmalı takas döneminde. Gasol misali kendi takımında soru işareti olan, takas haberleri eksik olmayan bir oyuncu bulabilse keşke. Ya da Billups, Scola tarzı parçalar olsa. Ginobili'nin sağlık sorunları eksik olmuyor. Duncan'ın yavaşlamasıyla da takım Parker'a endeksli bir yapıya dönüyor. Koç Popovic olmasa ve önüne gelenden verim almayı beceremese 2.5 adamlı bir takım olabilirdi Spurs. Hiç olmazsa vasat üstü bir uzun gerekiyor. Splitter'ın yeri avrupa:( Ben zaten bu avrupalı oyuncuların gereksiz nba maceralarını anlamıyorum. Dirk, Gasol, Hidayet, Peja falan değilsen belli bir yaştan sonra yerin avrupa. Nba'de rol oyuncusu olacağına git avrupada oyun üstüne kurulsun. Neyse uzunlardan bahsediyorduk; Diaw, Stephen Jackson falan uzun forvete çekiliyor, Blair gereğinden fazla süre falan alıyor. Özellikle playoff' seviyesinde çok baş ağırtır. Diğer handikap da Parker'ın benche gittiğinde oluşan tablo. Neal ya da Green o pozisyona geçiyor ve top getirmekten öteye geçemiyor yaptıkları. Popovic Nando'nun üstünde biraz oynayacaktır.



Lakers'ın ilk 5'i allstar 5'i olabilir de ikinci 5'i aynı oyun oynanmaya kalkıldığında Erdemirspor gibi kalıyor. Nash'in yokluğunda  Kobe kenara geldiğinde beyninde denemeler yapılan kobay hayvanlar gibi sağa sola yalpalanıyor takım. Dixon, Morris, Meeks felaketti bugün. Oyun kurucusuz oynadı takım. Gasol leyla gibi dolansa da kendisi için çizilmiş herhangi bir set yok. Kobe içeri drive ederken high post'ta Gasol'u görürse topla buluştu. Zaten dün Jordan Hill 18 dakikada 8 şut atarken, Gasol 2 katı sürede 2 top fazla kullandı Hill'den. Kenardan kendisinden medet umulan kişi Antawn Jamison.



Kötü maç oldu dedik ama skor maç boyu başabaş gittiğinden heyecanlı bir maç sonu oldu. Spurs 1 sayı gerideyken Popovic moladan süper bir setle döndü. Bu sene iki maçı son saniyede kazandıran Tony Parker'ı sadece topu ortasahaya getirmekle bıraktı ve Danny Green'i üçlük çizgisinin orada topla bomboş buluşturdu. Green'i savunan Kobe ne olup bittiğini anlamadan sadece şuta uzaktan elini kaldırmakla kaldı. Bu sefer son topta sıra Lakers'ındı ama top köşede Gasol'un ellerinde patladı. Ve Kobe de kendisini topla buluşturacak hamleleri yapamayan takım arkadaşlarına gözleriyle küfretti.




3 yorum:

  1. söylemeyi unuttum mills'in top kapma karambolünde rövaşatayla ara pası verme girişimi ve kobe'nin howard'a elleriyle perde yaptırmasını da unutmayalım.

    YanıtlaSil
  2. dejuan blair'ın da vardı bi rövaşetası asghj

    YanıtlaSil
  3. beyler lakers'ın rotasyonu harikaymış ya sagjhdkjd box score'dan bakması dahi büyük zevk. d'antoni bu rotasyonla 7 maçlık serilerin 5. maçında havluyu atar. bu arada başkan eline sağlık. spurs'un takasa ihtiyacı olduğu konusunda hem fikire varmışsınız benden de bir öneri gelsin...mirza teletoviç....saygılar.

    YanıtlaSil