3 Kasım 2012 Cumartesi

san antonio ben wallace kim bassinger

başlık konusunda iyice batırmaya başladım. farkındayım. bi sonraki yazım başlıksız çıkabilir. zaten paez'in beni blogdan kovma planları var. düşünüyorum da haksız da değil adam. neyse :(




gecikmeli de olsa bi spurs değerlendirmesi yapmakta, gerekirse ahkam kesmekte fayda var. ahkam diyorum, sezon sonu ben demiştim demek istediğin zaman elinde eli yüzü düzgün bi yazı olmalı di mi. biraz takımı memur zihniyetinde tanıtalım, kafamıza takılan ince noktaları belirtelim, biraz de sezonun ilk 2 maçı nası geçmiş değinelim. en önemlisi de gönül verdiğimiz takımın apaçiliğini yapalım. sonuçta çabamızın adı san antonio spurs, çorbamızın adı ezogelin.

66 maçlık sezonu 50 galibiyetle kapatan san antonio spurs, playofflarda ilk 10 maçını kazanmış, dramatik bi şekilde okc'ye 2-0 dan 4-2 vermişti seriyi. açık ara en iyi basketbolu oynayan takım hüviyetinde ders niteliğinde bi basketbol oynatmıştı koç gregg popovich. şimdi şu soruyu sorayım; duncan'ı ve ginobili'si 1 sene daha yaşlandı diye geçen sezon ki oyununu tekrarlayamayacak mı san antonio spurs?

pre-season maçlar ve normal sezonun ilk 2 maçı gösterdi ki tim duncan ağabeyimiz yine kendine çok iyi bakmış. son derece dinç ve sanki rookie sezonu oyuncusu gibi istekli. sakatlık konusunda kötü sicili yok manu gibi. 30'undan sonra oynadığı sezonları baz alırsak 75 maçın altına inmemiş. lokavt sebebiyle 66 maç yapılan geçtiğimiz sezon 58 maç oynamış. ben duncan'dan yana problem görmüyorum. ginobili'ye gelirsek, geçen sene normal sezonun yarısı kaçırmış ancak san antonio spurs'ün harika sistemi manu'nun olmadığı bölümü performansı düşmeden geçmeyi başarmıştı. manu ve duncan'ın 1 sene yaşlanmış olması bu gerekçelerle takımın akıbetine pek fazla etki edecek gibi gelmiyor. bu arada manu'nun yeni sezona sakat girdiğini belirtelim. ancak ciddi değil durumu.

bir başka soru; rol oyuncularından geçen sezonki katkıyı alabilecek mi peki san antoni spurs?

parker-manu-duncan dışındaki elemanları bu soru altından değerlendirebilecek bi konsept yaratmış oldum böylece. kendime yol açtım. helal olsun bana. kawhi leonard'la başlayıp devam edelim.

kuvay-ı leonard geçen sene çok iyi bir çaylak sezonu geçirmişti. george hill ile takas edilmesi kamuoyunun büyük bölümü nerdeyse tamamı tarafından eleştirilse zaman gösterdi ki gregg popovich'in hamlesi son derece yerindeymiş. kawhi leonard'ın potansiyelini çok doğru analiz etmiş ve takımın ihtiyaç duyduğu 3 numara bölgesine ekleme yapmış. savunmada aktifliği, uzun kollarıyla çaldığı toplar-topladığı ribaundlar en etkili yönleri. bunun yanında nba'e adım atmadan evvel en büyük eksiği olarak gösterilen şut performansı çaylak sezonunda son derece tatmin ediydi (%37 üçlük). kuvay kardeşimin özellikleri bol ama şu an için en heyecan verici olanı gelişime-öğrenmeye açık yapısı. sezon başı yaz liginde oyununun hücum yönünü geliştirip all-around bir oyuncuya evrilebileceğinin sinyalini verirken, preseason maçlarında bu sinyalin şiddeti malesef azalmıştı. ancak sezonun ilk maçı olan hornets maçında kritik bölümde önemli sorumluluk aldı. savunmada her şeyi zaten harika yapıyor bir de hücumunu geliştirirse zaman içinde all-star'a göz kırpabilecek kapasitede olduğuna inanıyorum kawhi leonard'ın. yavaş yavaş da parker-manu-duncan dan sonra san antonio organizasyonunun yeni yüzü haline geliyor. çok da seviyorum elemanı amk.

ilk 5 in diğer parçası danny green'e geçelim. tıkır tıkır işleyen spurs sisteminde geçtiğimiz sezon ilk 5'i kapan danny green, görevini layıkı ile yerine getirirken okc serisinde afallayıp yerini manu'ya bırakmıştı (yanlış hatırlamıyorsam). gregg hocamın ustalığında ders niteliğinde hücum setlerini oynayan takım olan san antonio'da istikrarlı yapısıyla çok iyi verim verdi geçen sene. yüzde 44 üçlük yüzdesi ile oynadı normal sezonu. savunmada işini çok iyi yaptığını söylemek lazım. bu performansını tekrarlamaması için sebep yok. zira değişen çok bi şey yok.

patty mills-gary neal ve nando de colo guard mevkinin diğer elemanları. patty mills patlayıcı özelliği ve skorer yapısıyla dikkat çeken bir eleman. bu sezon asların dinlendirildiği bazı maçlarda uzun süreler alıp 15-20 sayılık performanslar göstereceğini düşünüyorum, şans bulacaktır. gary neal ve çaylak nando de colo 1 ve 2 numarayı yedekleyebilecek isimler. gary neal şutör yönü, nando de colo pasörlüğü-saha görüşü ile ön plana çıkıyor. şimdilik koçun ilk tercihi gary neal olarak gözüküyor ama mills ve çaylak nando buldukları şansları iyi değerlendirirlerse formayı kaparlar. sezon uzun, maç bol.

stephen jackson geçtiğimiz sezon playoff'ta okc serisinde ayakta kalan isimlerden biriydi. el üstünden üçlüğü gönderir, iyi savunmacıdır. small ball ayağına bu sezon zaman zaman hem kawhi leonard'ı hem s jax'i 4 numarada da izleyebiliriz.  kontrat sezonu olması sebebiyle performansında bir artış olmasını umuyorum. s jax iyidir hoştur, şahsen bana güven veriyor.

uzun rotasyonundaki problem malum. matt bonner-tim duncan-boris diaw-tiago splitter ve dejuan blair bu bölgedeki isimler. boris diaw geçen sene sezon ortasında takıma katılmıştı. biz potayı savunan veyahut agresif bi şekilde potaya yüklenip sayı bulabilen bir uzun beklerken, daha farklı tipte bir ekleme gelmişti. ancak pasör özellikleri ve dış şutuyla farklı bi şekilde de olsa katkı vermişti diaw. gregg pop verim alma işinde de usta. umuyoruz bu standardını devam ettirsin bu sene de diaw.

parker üzerine kurulu, hücuma hızlı gelen, boş pozisyondaki adamı erkenden bulup skora yönelen spurs hücumunda temel sorun ribaundlar. matt bonner'ın ribaund ile işi olmaz :( geçen sezon hücumda oldukça etkindi ve üçlükleri bolca göndermişti bonner ama bu sezon onu da yapamayabilir. tiago splitter aşama kaydetsin diye çok bekledik geçen sezon ama olmadı. bu sezon için de çok umudum yok. twitter apaçisi dejuan blair iyi ribaundcudur ama pozisyonu için kısa, blok tehdidi yok. sezon içinde takasla buraya bi uzun katılabilirse (ya potayı koruyabilen blok tehdidi olan, ya da daha forvet özellikli skor üretebilen) playoff için önemli. neyse şimdilik normal sezon olarak bakalım mevzuya.

yol uzun. tim duncan manu ginobili gibi isimleri ekonomik kullanmak lazım. ilk 2 maçta duncan'ı 34 dakika sahada tuttu gregg paşa. duncan'ın sezona çok hazır girmesi ve gregg popovich'in düşüncem odur ki takımın kazanma alışkanlığı devam ettirmek istemesi ve güven bunalımı yaşanmasını istememesi sebebiyle durum böyle.  rotasyon yakın zamanda oturacak ve duncan'ın dakikaları düşecektir. bana kalsa manu'yu her maç izlemek isterim ama maç kaçırmasının faydası da var. az yıpransın ve playoff'a yakın form tutsun. ginobili'ye asıl ihtiyaç orada.

ufak bi not düşeyim; bu sezon röportajlarında daha iyi savunma yapmak gerektiğine vurgu yapıyor gregg hocam. geçen sezona göre yediğimiz ve attığımız sayılar daha düşük seviyeyelere inebilir. izleyip görecez.

ahkam vakti; iddialı konuşmaktan çekinmiyorum ve san antonio spurs'ün normal sezonda batıyı 1. veya 2. bitireceğini düşünüyorum. 3'te 3 mağlubiyetle balayan leykırs'ın toparlanması uzun sürecek. okc ile batıda 1-2 paylaşılır. yeter ki ciddi sakatlıklar olmasın. biraz da spurs'ün normal sezonda 2 senedir herkesi şaşırtmasından cesaret alıyorum tabi bunu söylerken.

***

hornets maçını özetlerden ve maç yazılarından takip edebilirken, oklahoma city maçını izleme fırsatı buldum. iyi ki de bulmuşum. büyük insan tim duncan'ın performansı + kawhi leonard'ın kritik anda çaldığı top + maçın parker'ın son saniyesiyle bitmesi vs. rakip de geçen sezon batı finalinden oklahoma olunca galibiyet büyük keyf verdi. bu arada kawhi leonard'ın ilk iki maç 5'er top çaldığını belirtelim. koçumsun kuvay. sezon boyunca ben apaçilik ve fanboyluk görevimi her türlü yaparım onu da belirteyim. işin en keyifli yanı amk. orak çekiç örs san antonio spurs.


tim duncan'ı nası öveyim bilemiyorum. saygılar.






*giflerin yüklenmesi net hızınıza bağlı. sabırlı olmanız tavsiye edilir. 
ne yapayım gifi amk deyip geçebilirsiniz de. 





3 yorum:

  1. danny green ve kuvay-i leonard'ı ligin en iyi rol oyuncuları arasına girdirecek olan büyük gregg pop de colo'dan planinic, mills'den de bo yaratır bir şey diyemem :( ama umarım tüm bunları yaparken şu 5 numaraya birini de bulur. 2012-2013 şampiyonu şanlı spurs :( sonra da yazısını manu ginobili bizim blog için kaleme alsın :(

    YanıtlaSil
  2. güzel fikir. ginobili'den bir sonraki röportajımızda söz alalım da şampiyonluk sonrası blog'da bir yazısı ile konuk edelim. bayadır röportaj yapmıyoruz bu arada :(

    YanıtlaSil
  3. ben fse'yi gözüme kestirdim asjdhkjaksd sorulmamış tüm soruları soracağım ona :( üzülenler olabilir...

    YanıtlaSil