12 Kasım 2012 Pazartesi

en bi ey ekşın #progresif nasreddin hocalı #1


hoca bir gün okc genel menajeri sam presti'nin yanına gitmiş. senin oğlan james harden'ı bize ver karşılığında sana bir kase yoğurt vereyim, göle gider yoğurdu göle çalarsın bi sürü yoğurdun olur demiş. presti göl hiç maya tutar mı hoca deyince nasreddin hoca yapıştırmış cevabı "kazanın doğurduğuna inanıyorsun da öldüğüne neden inanmıyorsun". bu garip cevaptan sonra sam presti'nin kafası karışmış tabi, kimin karışmaz ki. madem sen de bana yeğenin kevin martin'i ver deyince hoca kabul etmiş. harden'ı alıp houston'a pardon akşehir'e doğru yola çıkmışlar. yolda giderken sokullu mehmet paşa bunların yolunu kesmiş.  hoca'ya "izin ver de harden'ın sakalın keseyim kesilen sakal daha gür çıkar ama kesilen kol yerine gelmez" demiş. hoca, bizim harden'ın sakalları zaten gür sokullu git ayarını başkasına ver bu tutmadı deyince sokullu mehmet paşa yapıştırmış cevabı " ya tutarsa ". hoca demiş o benim lafım bi kere yakışıyor mu sana replik çalmak?. sokullu utanmış tabi. özür dilemiş ve yollarından çekilmiş.





bir gün nasreddin hoca, mike brown, mike d'antoni, phil jackson, samet aybaba uçağa binmişler.  leykırs gm'i mitch kupchak da var. nasreddin hoca gregg popovich'in yakın arkadaşıdır bilen bilir. şu leykırs'a bir oyun oynayayım da popovich'le muhabbetini yapar eğleniriz demiş içinden. mike brown'ın yanına gitmiş ve sormuş "ıssız bir adaya düşsen yanına alacağın 3 şey nedir" diye. mike brown yanıma bi şey almam hıammına diye şekil yapınca sen hakkaten leykırs koçu olmayı haketmiyorsun seni ben bile tutamam takımın başında demiş ve bir adanın üstünden geçerken uçaktan aşağıya atmış mike brown'ı. sonra phil jackson'ın yanına gitmiş sormuş üçgenin iç açıları toplamı kaçtır diye. 180 cevabı gelince hakkaten anlıyorsun üçgen hücumdan gel bizim dersanede geometri hocası ol aylık 1000 liran cepte teklifi gelince phil jackson hemen kabul etmiş. bu sayede phil jackson'ın leykırs'a dönme şansını sıfırlamış. geriye kalmış mike d'antoni ve samet aybaba. hoca gitmiş samet aybaba'nın yanına, leykırs'ın başına geçirelim seni teklifini yapmış. samet aybaba ancak nash-kobe-gasol ve howard ücretlerinde yarı yarıya indirime gidip feda derlerse olur deyince hoca yapıştırmış cevabı "sen ne diyon amk". en son mike d'antoni kalmış. o da garip bi şekilde koltuğundan kalkmış ileri geri koşturuyor. hoca demiş sen çok güzel koşturuyorsun gel leykırs'ı koştur. d'antoni tamam deyince hoca ikna kabiliyitiyle kupchak'ı da ikna etmiş. nasreddin hoca içinde kıs kıs gülerken bir yandan da gregg pop'u arayıp yaptıklarını anlatma heyecanı içinde...




yine bir gün hoca eşeğine ters binmiş. bakmış tim duncan geliyor. hemen aşağıya inmiş ve elini sıkmış duncan'ın. hocanın ayar vermekten çekindiği 3-5 insandan biridir duncan. 2012-2013 sezonuna da çok hazır girdi. ilk 7 maçta 6 galibiyet alan spurs'te 19 sayı 10 ribaund ile oynuyor ortalama. saygılar.





2 yorum: