30 Mayıs 2012 Çarşamba

MEŞALEYİ YAKIN (2-0)

meşhur geyik ama başa gelince hakkaten üzüyor, bütün gün beklenilen nba maçının uykuya yenik düşülerek kaçırılması, uyanıp espn'i açıp skoru görüp rahatlamak (111-120) ve sonrasında iyiliksever bi arkadaşın yardımıyla maçın tekrarını izleme fırsatı bulmak son 4-5 saatimin özeti. maça geçelim.

özelikle ilk 2.5 çeyrek muhteşem bir oyun oynayan spurs'e önderlik eden bi tony parker vardı sahada. kariyerindeki efsane maçlardan biri oynadı. istatistik de direk analatıyor zaten 16/21 isabetle 34 sayı 8 asist. muhteşem san antonio hücumunu 3. çeyreğin sonuna doğru hack a splitter uygulayarak ritmden çıkarmayı başardı thunder. aslında hack tam işe yaramasa da spurs ün hızını kesmede faydası oldu gibi. son çeyrek yine 4 kısaya dönmek zorunda kalan thunder ı cezalandıran ginobili oldu.

yeni has elemanım kuvay lenırd ( kavay mı kuvay mı hala muamma aslında) ın da hakkını verelim. çaylak sezonunda harika işler çıkarmaya devam ediyor. savunmada ki aktifliği malum, hücumda da sene başındaki beklentilerin çok üzerine çıktı. 18 sayı üretip 10 ribaund topladı bu maçta da. 3/6 üçlük isabeti var.

ilk maçta durant'e eşlik edemeyen russle westbrook ve james harden gerçeği vardı. ikinci maçta bu üçlüden gelen skor üretimi 88. okc nin toplam yaptığı 19 asistin 17 si de bu üçlüye ait. ilk maçta spurs ü savunmada durdurmayı başarıp hücumda etkisiz kalmışları. bu maçta ise hücumda yıldızlardan verim aldılar, çarklar çalıştı ama savunmada durdurmayı başaramadılar spurs'ü. gerçi ilk maçta okc ilk 3 çeyrek iyi savunma yaptı eyvallah ama spurs de normal ritminden uzaktaydı. yapılan top kayıplarında okc nin baskılı savunması kadar, spurs ün kafa olarak oyunda pek olmayışının payı vardı.

bir başka konuşulan konu scott brooks un 4 kısa lı 5 tercihi olmuştu  ilk maçta. ister 4 kısa ister 3 kısa oynasın okc, spurs o kadar keskin, çok yönlü ve her şeye cevap verebilen bi takım ki okc için bi çözüm yok gibi geliyor bana. ilk maçtan sonra 4-0 diyordum, biraz iddialı gibi dursa da mantığımın söylediği bu. takımın verdiği güvenle söylüyorum bunu. koç farkı da bariz ortada. oklahoma city'deki 2 maçı da alır nba finaline çıkarız. yine de ayaklar yere bassın tabi. en kötü ihtimal 6 maçta biter gibi bu iş.

normal sezonla beraber 20, playoff ta ise üst üste 10 maçını kazanan şanlı spurs ümüz şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerlerliyor. önce batı finali tandır, sonra nba finali. az kaldı. meşaleler yanmaya başlasın.











not: gifler spurstalk forumundan alınmıştır.


6 yorum:

  1. büyük popovic parker'ın efsane oynadığı maçta bile molada kenara çekip ağzına ediyor afedersin. kaç yıl oldu büyük popovic hala parker'a behzat ç.'deki selim gibi davranıyor. zaten öyle yapmasaydı parker o sünepe halinden biraz zor çıkardı. duncan-ginobili > kobe-shaq

    YanıtlaSil
  2. ov yeni gördüm tirab başkan. gregg pop sadece bir taktiksel deha değil aynı zamanda bir godfother. sever de döver de, parker a elini öpmek düşer sadece. aynen parker adam olduysa popovich sayesinde. bu arada behzat ç yi hiç izlemedim. memoli > behzat ç :(

    düşünüyorum da leykırsa olan antipatim kobe kaynaklı.

    shaq > kobe

    YanıtlaSil
  3. şimdi liseliler bilmez deco, gerçi ben de tekrarlarını izlemiştim hava atmayayım, şimdi yine ara ara tekrarları döner iz peşinde vardı. mehmet aslantuğ ve osman yağmurdereli iki polisi oynardı. iz peşinde > behzat ç.+ yılan hikayesi.

    evet sevgili şanlıspurs okuyucuları, gördüğünüz gibi blogumuz sadece bir basketbol blogu değil, genel kültür ile alakalı her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz bir tür hayat okulu.

    YanıtlaSil
  4. geçen dikkat ettim de craig david abimiz şarkısını trouble ve trouble lar için yazmış. tekrar dinlerken aklıma geldin. paylaşayım dedim. diyor ki craig abimiz "i am walking a way from the troubles in my life" ta o zamanlardan meşhurmuşsun. şu saçma paragraf nihayete erdi nihayet. hiç yazmadım varsay :(

    walkman kullanmamış nesil ne bilsin craig david'i , nick van exel'ı , mesut özili :((

    YanıtlaSil
  5. bi tane sürekli konuşulan efsane var deco. şimdi bu nick van exel'a adını sormuşlar bu da nick van exel demiş. adam da demiş ki "nickini değil gerizekalı adını soruyorum" demiş :) seviyemiz bence makul:(

    YanıtlaSil