1 Haziran 2012 Cuma

uzun bir aradan sonra mağlubiyet; spurs 82-102 okc

batı finalinde serinin 3. maçını okc, rahat bir oyunla 82-102 alarak seride durumu 2-1 e getirirken, spurs ün 20 maçlık serisine son verdi, playoff ta ilk mağlubiyeti tattırdı. alışkın değiliz uzun süredir yenilmeye, bünyede biraz sıkıntı yarattı. ilk maçta olduğu top kayıplarıyla başladı maça spurs. maç boyunca da devam etti bu. başta maçın yıldızı thabo sefholosha olmak üzere spurs'ü top kayıplarına zorladılar.spurs de uyumaya gelmiş bir şekilde oynayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu.

spurs'ü yenebilmek için iki şeyi iyi yapmak zorundasınız. ribaundlarda üstünlük kurmak ve savunmada çok aktif olmak. maç sonu bu istatistikte yalnızca 3 fark görünüyor ama (44-41) maç koptuktan sonra  dengelenen bi ribaund istatistiği bu. maç okc lehine kopana kadar okc ribaundları toplamayı başardı. en kritik alan ise top kayıpları. spurs maç boyunca 21 top kaybı yaparken okc nın sadece 7. kaybedilen toplar sonrası yenilen hızlı hücum basketleri direncimizi kırdı. tamamen maçtan kopuk bi spurs vardı. alıştığımız akıcı hücumları hiç göremedik. 

gregg popovich'in de formsuz olduğunu söylemek lazım. daha doğrusu çok önemsemedi, erken pes etti. işlememesine rağmen maçın başında duncan üzerinden çok oynadık. nerdeyse hiç ikili oyun oynayamadık. rotasyonda süreler kötü ayarlandı. sahada silinen matt bonner henüz maç kopmamışken fazlaca süre aldı, ginobili kenarda unutuldu. şu maçın tek güzel yanı herhangi bi sakatlık olmaması. mutlu olduğum nokta bu ise düşünün nasıl bir maç geçmiş.

bu kadar iyi giderken bi mağlubiyet sonrası işlerin tepetaklak olacağını zannetmiyorum. serinin dördüncü maçında alıştığımız spurs sahada olacaktır. koç gregg popov'un kasmadığı, vasatın üzerine çıkan oyuncunun olmadığı (belki biraz stephen jackson o da iyi şut attı ama kritik top kayıpları var), baştan kaybedilmiş hissi veren bu maçın olumsuz psikolojisini atmak lazım.  serinin 2-2 ye gelmesine izin vermeyelim.

ve yatalım artık...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder