11 Temmuz 2012 Çarşamba

BURALARA UĞRAMALILARDI


Adamımız Nijerya asıllı Ademola Okulaja, Türk Mithat Demirel, Polonyalı Nowitzki, Yugoslav Marko Pesic gibi isimlerle birlikte Alman Milli Takımı'nın en önemli oyuncularından biriydi. Adının güzelliği bir tarafa, zamanında hoplayan zıplayan smaç basan avrupalı eksikliğini kökeninin getirdiği fiziksel avantajlarla giderebilen ender adamlardandı. North Carolina'da Vince Carter ve Antawn Jamison ile big three'yi oluşturduktan sonra (big three falan beyler ben blogger'lığa alıştım bildiğiniz) kısa bir nba macerası (şanlı spurs'ümüzde de oynadı) ve daha sonra da Barcelona, Benetton, Malaga gibi yürolig takımlarında oynadı. Sonrası biraz evliya çelebi. Buralara yolunun düşmemesi biraz bizim şanssızlığımız biraz da kulüplerin beceriksizliği 






Marcelo Machado 2002'de son saniyede bizim milli takımı üçlüğüyle yıktı ve maçı kazandırdı, 2006'da kaçırması gereken faulü yanlışlıkla soktu ve maçı kaybettirdi. Bizim maçlarda muhakkak bir anısı var. Ama müthiş şut sokuyordu. En sevdiğim oyuncu türlerinden biri olan savunması zayıf ama eli ısınınca dış şutları durdurulamayan oyuncu türündendi. Böyle bir şutörün avrupa kariyerinin nerdeyse hiç olmaması skandal. Murat Didin zamanında İtalya ikinci liginde Rimini'de oynaması daha büyük skandal. Neyse ki sonra Zalgiris'e gitti de yürolig, ligde şampiyonluk falan gördü. 37 yaşındaymış, acaba basketbol bıraktı mı dedim ama geçen sene ligde 20 sayı ortalama ile oynamış adam. Brezilya'nın Harun Erdenay'ı sanırım.


Carl English yemin ederim bir ara olmak istediğim adamdı. Kanarya adalarında oynayan bir basketbolcu. Baskı yok, ilgi ve para çok ve Kanarya adalarında yaşıyorsun. O değil ondan önce de kolejde Hawaii'de oynuyordu herif. Yine bir dönem Tolga Tekinalp'e özenmiştim. İsveç'te oynuyordu lan adam. İsveç'te:( Carl English gibi yetenekli de değildi. Bu arada bu kadar özendik Carl'a ama anne babasını yangında kaybettiği kötü bir çocukluğu var. Her neyse. Bu da Machadogiller familyasından. Zamanında Galatasaray'a karşı da oynamışlığı vardır ama o zaman şutlarını konuşturan Chris Owens olmuştu. Gran Canaria'dan sonra Caja, Badalona ve Sevilla'da (hala burda) oynadı.. Okulaja bıraktı, Machado bırakacak ama biri tutsun bari Carl English'in kolundan ve buralara getirsin.





2 yorum:

  1. vujacic'in 3milyon aldığı ortamda carl english'in 300bine oynaması basketbolun ayıbı değil efes'in salaklığı. machado'yu bugün bir forum da gördüm back-up guard olarak fener'e istiyorlardı :(

    YanıtlaSil
  2. mrsic > vujacic :( carl english'in adı bi ara bizimle geçince heyecanlanmıştım. machado 37 yaşında avrupada gezmediği takım kalmamalıydı, hakikaten ilginç.

    YanıtlaSil