14 Haziran 2012 Perşembe

HAKKINI VEREMEDİKLERİMİZ

Cenk Akyol'un fun club'ları olduğu bu dünyada bazıları gerçekten doğuştan şanssız. Hep hak ettiklerinden az ilgi görmüşler, hep emeklerinin kaymağını başkaları yemiş. Babaları bunları ancak uykularında öpmüş, kızlar tarafından hep arkadaş olarak görülmüş. İşte onlardan sadece 5' i:


Yemin ediyorum Hakan Demirel'i top diye oynar Soner Şentürk. Daha 25 yaşında 250 maça çıkmış adam. Kardeşi Caner Şentürk ile beraber Darüşşafaka'da 46 sene oynadı. Şimdi Erdemir'de. İstatistiklerine baktım 10 sayı 5 asisti var maç başına. Hızlı hücuma en iyi çıkan ve bitiren guardlardan. Savunmada salmaz, eli kolu durmaz. Şut yüzdesi felaket yalnız. Şutunu da geliştirirse (ki artık zamanı) en kötü Banvit'in 2.guardı olmalı.


İşte her takımın benchinde olması gereken adam. Barış Özcan. Şimdilerde hastalık, sakatlık falan yakasını bırakmıyor ama zamanında üçlükleriyle çok can yakmıştı. Köşeler onun yeriydi. Beşiktaş, Telekom, Banvit gibi baş altı takımlarda oynadı. İstikrarlı olsa Ömer Onan ile beraber anılırdı. Arada sahadaki davranışlarıyla bizleri sinirlendirdiyse de her daim eni boyuyla yarışan bu abimizin ismini google görsellere yazdığımızda diğer barış özcan'lara fark atmalıydı.


Kendisine hala Galatasaraylı Ersin Görkem diyesim geliyor. Göt zoruyla kaldığımız playofflar'da da vardı, Erman Kunter ile ligi 3. bitirip, yarı finalde Efes'e elendiğimiz sezonda da. Galatasaray'dan yetişip gittikten sonra 10 sayı ortalamanın altında bitirdiği sezon azdır. Son senelerde hep ligin kalburüstü yerli skorerlerinden biri oldu. Nbdl'den amerikalı gelir yüzde 15 isabetle 20 sayı atar ama bizim Ersin kaçırınca tu kaka olur. İzin vermem.


Galatasaray'a Savovic yerine Ümit Sonkol'un gelmesine razıydım. Ligin en iyi yerli uzunlarından ve hatta yanılmıyorsam ligin en skorer yerlisi. En azından boş şut bulduğunda yüksek yüzdeyle atıyor. İnce mince gözüküyor ama pota altında mücadeleden kaçmıyor. Bari Aliağa kıymetini bilsin ve formasının arkasında yazan isminin fontunu büyütsün.


Kıçı büyük ve pivot hareketleri gayet iyi. Bir pivotta olması gereken en büyük iki özellik Umut Yenice'de olmasına rağmen sakatlıklar yüzünden hep geri planda kaldı, hele Ülker'e kadar çıkmışken. Sonra Galatasaray, Beşiktaş, Banvit gibi takımlarda oynadı. Trabzonspor'da izledim en son kendisini, hala iş yapar. Bir kere kıçını dayayıp top sektirdi mi bir metre içeri girebiliyor. Kıç önemli.






3 yorum:

  1. "her daim eni boyuyla yarışan bu abimizin ismini google görsellere yazdığımızda diğer barış özcan'lara fark atmalıydı."

    abi, efsane.

    yalnız yazıyı "kıç önemli" diyerek bitirmek olmadı :(

    mümkünse paez basketbolda kıçın yeri ve önemi hakkında bi kaç kelam etsin.

    evet paez söz sende.

    YanıtlaSil
  2. enfes top beş. özellikle soner şentürk'ün listeye girmesi çok önemli. bu sezon yaptıkları kadar yapabileceklerini de gösterdi. hele hele banvit'e yakıştırılması tırabıl'ın bu işi ne denli bildiğini gösteriyor. tırabıl > "kaan abi'ye katılıyorum orkun"

    listede eksiklik olarak görülse de murat can güler'e de hakkını vermek tırabıl'a düşer. kardeşinden kaç gömlek daha iyi topçu olduğunu söylemezsek necati amca'ya dahi ayıptır.

    esas adamımız underrated'ın tbl şubesi umut yenice. kalçasını ondan daha iyi kullanan biri varsa deko'yla iletişime geçsin :: şaka şaka. kalçasıyla perdeleme, penetre, post-up, sarma hatta zaman zaman blok dahi yapan boyu kısa oturaklı boğa umut başgan'a selamlar.

    YanıtlaSil
  3. eyvallah beyler. paez muratcan'ın hakkı tbl'de son 15 yılın en iyi 5'i yazısında verilecek:)

    YanıtlaSil