27 Nisan 2012 Cuma

KENARIN DİLBERLERİ


Corliss Williamson Detroit'in  Billups, Hamilton, Tayshaun Prince, Rasheed ve Ben Wallece'lı şampiyon olan o efsane kadrosunda, dünyanın en dengesiz adamı Larry Brown'ın Mehmet Okur'a çok doğru bir şekilde tercih ettiği oyuncuydu. Hem Rasheed'i hem Ben Wallece'ı dinlendirebilen tek adamdı. O zamanlar Mehmet'i kestiği için burun kıvrılıyordu ama Mehmet girer girmez saçma sapan 3 sayılık atışta bulunup anında Larry psikopatı tarafından oyundan çıkarılıyordu. Hatta kariyerinin son 15 yılını veteran pivot sıfatıyla geçiren Elden Campell bile Mehmet'ten fazla dakika alıyordu. Valla Mehmet yatsın kalksın Jerry Sloan'a dua etsin. Bir çeşme yaptırsın adını versin, kurban bayramında elini öpsün, kandilde mesaj çeksin.


Bobby Jackson Hidayet'in nba'e gitmesiyle ulusça desteklediğimiz Sacramento'nun bench'ten gelerek maçı bireysel şovuna dönüştüren guard'ıydı. O zamanlar avrupada oynasaydı Bo Mccalebb falan röportajlarında kendisinden idolüm diyerek bahsedecekti. Pek pas vermeyi sevmezdi ama bir şey biliyor da pas vermiyordu. Yaptığı istatistiklerle 6.adam ödülünü almıştı. 


Aaron McKie Nba'in gelmiş geçmiş en iyisi Allen Iverson'ın Sixers'ı finale taşıdığı yıl kenardan gelerek Eric Snow, Mutombo, Tyrone Hill ile beraber rol oyuncusu kıvamındayken, playofflarda Iverson'un belki de en büyük yardımcısıydı. Shaq'ın azdığı, Kobe'nin Shaq gitsin buralar hep benim olacak'ın temelini attığı seride Lakers finalde Sixers'ı 4-1 yenip şampiyon olmuştu. İlk maçı Sixers alınca heyecanlanmış, Iverson o maçta 48 sayıyı sallayınca adama tapmıştık.



1 yorum:

  1. "kariyerinin son 15 yılını veteran pivot sıfatıyla geçiren Elden Campell"

    daha iyi bi tabir olamazdı...

    YanıtlaSil