22 Nisan 2012 Pazar

MANU!


manu ginobili'nin bende yeri ayrıdır. açık ara en sevdiğim basketbolcudur. duncan'da saygı ön plana çıkarken ginobili de sevgi ön plana çıkar. duncan'ı da severim şimdi kendimi yanlış ifade etmeyeyim de ginobili başkadır bende. ha matt bonner'ı da severiz. ekmeği tuza bonner bonner yeri gibi diye şarkımızı söyleriz üçlük atınca. okur şimdi beni eklememiş bu adam diye üzülür. üzüntüden üçlük yüzdesi düşer. aman :(


geçen sene san antonio'nun batıyı 1. bitirdikten sonra lk turda memphis'e elenmesinin sebebi ters gelen eşleşme, normal sezonun son düzlüğünde yaşanan form düşüklüğünün yanında bir de ginobili'nin sakatlanmasıydı. yanılmıyorsam normal sezonun son maçı sakatlanmış ve memphis serisinin ilk maçında oynayamamıştı. bi maç deyip geçmemek lazım, o maç alınsa iş değişebilir spurs turu geçebilirdi. memphis'in inancını ilk maçtan sarsabilirdik. ginobili olsa kazanırdık diye de garanti veremem elbette ama şans daha yüksek olurdu. eskiye gittim, ah şu olsaydı bu olmasaydı demeye başladım. geçen sezonu ilk turda heba etmek hala içimde ukte. bu sene telafisini yapmak lazım.


manu ginobili 2011-2012 sezonuna da çok iyi bir başlangıç yaparak başladı. yine talihsiz bi sakatlık yaşadı ve garip bi pozisyonda sol elini kırdı. epey bi maç kaçırdı. san antonio spurs sezonun neredeyse yarısını ginobili'siz oynadı. buna rağmen batının zirvesinde yer alıyor olmak büyük hoca gregg popovich'in mahareti. yan parçalardan bu kadar verim almak inanılmaz. manu'suz geçirdiği dönemleri de çok problem yaşamadan atlatılınca, "manu suz da oluyormuş" çular türkiye'de olmasa da takıldığım bi yabancı forumda bolca üremişti. yaklaşık 1 hafta evvel okuduğum bi yazıda istatistikler tam net hatırlayamasam da bariz ginobili lehine. ginobili'li spurs'ün galibiyet/mağlubiyet oranı çok daha yüksek ve ginobili'li spurs maç başına yaklaşık 105 sayı atarken o yokken 95'le yetiniyor. kaynağı tekrar aradım bulamadım ama rakamlar böyle aklımda kalmış. bulursam, bi ara ekler net rakamları yazarım. veya aklımda kalan bilgi yanlışsa düzeltirim.


son maçlarda ustalığını iyice konuşturan bi ginobili var sahada. bazı asistleri var ki kelimeler kifayetsiz. müthiş saha görüşü, o müthiş sol eli ve aklıyla birleşince inanılmaz keyifli işler çıkıyor ortaya. umarım playoff ları sağlıklı bi şekilde oynar. o olunca maçı izleme keyfi 2 ye katlanıyor direk.


kafanın tepesindeki kelliğe kurban diyerek sözü bitiriyorum ve en sevdiğim şeylerden biri olan gif izleme keyfini, bu sezona ait 3 güzel ginobili asistiyle sizle paylaşıyorum. 











1 yorum:

  1. ilk gif'teki asist, hayatımda izlediğim en iyi asist'lerden biri. o maçı canlı izlemiştim hem de. inanılmazdı.

    YanıtlaSil