10 Nisan 2013 Çarşamba

caja ceyli cska moskova da cumburleyli cap cup

son 8'in bir diğer eşleşmesi de cska moskova-caja laboral serisi. ilk maç bu akşam. kadro kalitesi ile euroleague şampiyonluğunun sene başından beri favorilerinden messina'nın cska'sına karşı şanı bazen az bazen çok değişken zan tabak'ın kaha laborali ne yapar, ne yapması lazım, irdeleyelim. daldan dala serbest takılmam da mümkün.

cska moskova'yı elemek için ne yapmak lazım; sorusunu sorarak başlayalım. yöntem olarak da cska moskova'nın bu sezon mağlup olduğu maçlardan hatırladıklarımızı ve maçların box score'larını kullanalım. cska moskova ilk turda barcelona'ya, top 16'da da malaga, real madrid ve anadolu efes'e mağlup olmuş. barcelona, anadolu efes ve real madrid bu galibiyetleri rakibi düşük skorda tutmaya başararak alırken (barca ve efes 60 sayıda tutuyor, real madrid normal sürede 66 sayıda tutuyor uzatmada alıyor maçı), malaga 94 sayı bırakıyor cska potasına. caja laboral'in oyun yapısı cska'yı 65 civarı tutmaya pek uygun değil. hareketli, üçlüklere dayalı tempo seven ve epey savruk bir takım. yani caja laboral cska'ya karşı maç kazanmak istiyorsa iyi hücum etmek zorunda. o üçlükler girmeli yani. nemanja 6/9, fse 3/4, toplamda 15/23 filan atacak.

caja laboral'den başka bir rakip olsa karşısında teodosic'i raydan çıkarma taktiği üzerinde filan durmak gerekirdi, tabi yine yapması lazım caja'nın ama bunu yapabilecek bi oyuncu grubu yok. teodosic'i ritminden uzaklaştırmak için pas kanallarını olabildiğince kapatmak, yerleşik bi savunma uygulamak lazım. en son top elinde patlayacak. ancak bu seride tahminim takımı rahatça yönetecektir teodosic. krstic ve khryapa'dan biri perdeye geldiği an her türlü kanal açılır. ikisi de 2'li oyun oynar. khryapa 4 numaradan oyun kurabilen, sıkıştırma geldiğinde boştakini görebilen nefis bir pasör, dış şutu var. krstic fundamentali yüksek, orta mesafesi olan ve pota altından çok rahatça bitirebilen bir pivot. rotasyonda pek yer bulamasa da zoran erceg'in de nası bi skor tehdidi olduğunu yakından biliyoruz zaten. voronseviç filan fişmekan. yapılacak perdelerle cska için skor bulmak hiç zor olmayacak. caja laboral savunması
yetersiz kalacaktır.


cska işin boyalı alan savunma kısmına gelirsek lampe ciddi tehdit. heurtel ile oynayacağı pick'n roll/pop lar, alçak postta sırtı dönük oyunları filan her türlü numarası var. dominant teyze lampe'nin savunmasında sasha kaun'u tercih etmek daha makul cska adına. zira rakibi faul problemine sokma becerisi yüksek bir adam lampe. kaun'un faul sıkıntısına girmesi krstic'in girmesinden yeğdir. hem de zaten daha iyi savunmacı. messina muhtemelen rakip bize önlem alsın diyerek cool takılmazsa lampe ile kaun'un parkede olduğu dakkaları özel olarak denk getirmeye çalışmaz. işler aleyhte gelişmeye başlarsa belki başvurur. (özel not: murat kosova kaun'un atletizminden bahsetmeyi bırak abi artık. sakatlıklar sonrası o pek kalmadı. ezberini bozman lazım)


sonny weems'in birebirlerinin verimsiz olmasını umacak tabi caja laboral. zira arkadaşın bu konuda pek standardı yok. (ben güvenmiyorum en azından). nocioni, bjelica, lampe ve kısalarla hücum ribaundu kovalamak gerekecek. ancak rakip bir siena, fb ülker değil tabi. krstic, khryapa, kaun + bunlara ribaundlara yardım eden pf fizikli sonny weems ile çok sıkıntı çekmeyecektir bu konuda.

tahminim moskova'daki ilk 2 maçı kazanır cska. gönül caja'dan yana olduğu için de  kıyak geçiyorum ve baskonia'daki serinin 3. maçı caja laboral'e yazıyorum. akıl 3-0 cska diyor, gönül 3-1 e ancak ihtimal veriyor yani özet. yine de maçlar oynanırken apaçilik yapacam tabi.









serinin yıldızı: milos teodosic olur. bolca teodosic neler yaptı öyle artık oldu bu çocuk goygoyu döner. amma ve lakin f4'te o can yakan anlarda yine mental olarak yetmeyebileceğini düşünüyorum. bu seri biraz aldatıcı olacak. final four'da kritik anlarda papaloukas'ın tecrübesine çok ihtiyacı olacak cska'nıın.

caja'da kilit isim: nemanja bjelica. eğer caja laboral maç-maçlar alacaksa nemanja bjelica'nın yüksek performansı şart. sadece üç sayılık performansı da yetmez; yardım savunması - ribaund konsantrasyonu hep önemli.

didier drogba: ne gol attı arkadaş real madrid'e.

4 yorum:

  1. tahminlerim;

    barca 1-3 pana
    oly 0-3 efes
    real 3-0 maccabi
    cska 7-6 caja - tie break :(

    YanıtlaSil
  2. oly-efes tahminini paez duymasın :(

    YanıtlaSil
  3. oly takım mı? dilenci takımı. cska 3-3 biter :S

    YanıtlaSil
  4. başkan 1-3 0-3 biter filan diye tahmin yapıyoruz madem, iddaada baremler 140 150 küsür. alt oynayalım. 1+3= 5 parayı uçururuz aq. 4 maça 2 lira yatırsak 16,70 lira alıyoruz. sonra o paranın2 lirasını bi daa yatırıyoruz.

    YanıtlaSil