10 Ocak 2013 Perşembe

...

eurocup hayallerimizi başka baharlara göndermeye hazır olalım. bugün sadece kazan'a değil kendimize, tekrardan donetsk'e ve 2013'e de yenildik.

öncelikle bir-iki ben demiştim saçmalığına girelim. grup 1. olup kolay grup kolay yola girmemiz gerek diyordum. spartak, gora ve sevilla'lı gruba düşmüş olsak şu performansla bile min. 5 galibiyet alırdık. bu da bizi grup lideri yapardı. ama şimdi tek bir mağlubiyetle elenmenin eşiğindeyiz. yan donetsk yan.

oyuna geçecek olursak da sezon başından bile daha kötü durumdayız. sene başı size avantajıyla uygulanacak setlerde belki de ligi bile süpürecek potansiyelimiz var demiştik. fakat gün geçtikçe bizim bu "kalınlık" avantajı bize dezavantaj olarak döndü. her pick sonrası bulunduğumuz noktadan daha geride hücum kurmaya çalışıyoruz. çünkü ne pr oynayabiliyoruz ne de pick'i delebiliyoruz. her hücumu 3 defa baştan oynadıktan sonra da jamont-ender ya da hawkins'in 1e1'leriyle zorlama şut kullanıyoruz.

top pota altına sadece dong'un sırtı dönük oyunu için iniyor. dudley'in orta mesafesinden ekmek yiyoruz ama bunları çeşitlendiremedikçe hep tıkanıyoruz. ikili oyun oynayamamak! işte burada bizi bitiriyor ve sıradan bir takım hüviyetine büründürüyor. jamont'un pivotların kucağında kaldığı veya hawkins'in el üstü gönderdiği şutlarla 3 kupa kazanmaya gidiyoruz hayallerde.

sene başı domercant hariç aynıydık ama yorumlar farklıydı diyenler olabilir. evet. mesela efes maçını baz alalım. tam 31 sayı bulmuşuz pr'lerden. bunu yaparken de guardımız jamont. ataman neyin mesajını vermek istiyor bilmiyorum ama dong ve furkan bitiremiyorsa bunları macvan-dudley'e dönemk bu kadar mı zor? pick and roll yerine yüksek post'an p&p oynarız. ya da ikili oyunları 4 numaradan oynarız. macvan'ın bunu yapabildiğini partizan ve sırbistan milli takımından biliyoruz. ama denemiyoruz bile.

gelelim maçta yaptığımız hatalara. maçın kader anlarında furkan parkede arroyo ise benchdeydi. bu maçı kaybetmekten bile daha büyük hata bana göre. furkan bu kadar bitikken ve parkede gerçek oyun kurucu yokken bu 5'e mantık bulamıyorum. arroyo ne için alındı?

lyday ve ilk yarı itibariyle kazan'ın şut istatistiği bu kadar kötüyken şu maçı elinde tutamamak gelecek adına büyük kayıp. içeriyi savunamadık ama bunu denedik. burada pek sıkıntı görmüyorum. özellikle vou'ya gerekli sıkıştırmaları yaptık ama onun üstünde daha fazla kalmalıydık sadece. ama işin hücum yönünde felaket derecede kötüydük maalesef.

son olarak bu takımın farkının ne olacağı konusunda bir tespit yapmıştık o da maç kazanma alışkanlığı olan ve bir şekilde sonuca giden bir takım olmasıydı. ama maç topunda eidson'dan fastbreak yemek yakışmadı. burada bile kötü hücum, kötü hücum, kötü hücum.

şimdi tekrar transfere gözlerimizi çevireceğiz herhalde. hoca içeriden uçanı-kaçanı yakalayıp potaya sokacak bir uzun arıyor ama transferden önce başka şeyleri düzeltmeye çalışmak gerekmiyor mu?

1 yorum: