11 Haziran 2012 Pazartesi

TEŞEKKÜRLER

san antonio spurs 2-0 öne geçtiği batı finalini 4-2 kaybederken sevenlerini üzse de, bütün sezon gösterdiği performansla koca bi teşekkürü hak etti. 66 maçlık normal sezon 50 galibiyet gibi müthiş bir rakam yakalandı, yine aynı sayıda galibiyet alan chicago bulls un ardından tüm nba de averajla ikinci oldu. playoff larda ilk iki tur, sırasıyla utah jazz ve los angeles clippers karşısında 4-0 la geçildi. hala içimi yakıyor batı finalinde 2-0 dan kaybetmek. seri bittiği günden beri acısı dinsin de düzgün kafayla yazayım diye bekledim; baktım dinecek gibi değil, hatırladıkça iç burkuyor, arayı uzatmanın manası yok diyerek yazmaya karar verdim. şimdi başta gregg popovich olmak üzere başroldeki adamların hakkını verip, bir kez daha teşekkür edelim.

gregg popovich; zamanında ligin en iyi savunma takımını yaratan adam, 2011-2012 sezonunda ligin en iyi hücum takımını yarattı. pek o ödüllere itibar etmesem de normal sezonda yılın koçu ödülünün sahibi oldu. bu ödülü alıp almaması mühim değil, gregg pop bizim gözümüzde zaten nba in en iyi koçu. hem saha içi hem saha dışında çok büyük karakter. efsane bi performans sergilediği (okc serisi 2. maç) maçta parker biraz afallayınca fırçayı basabilen, yıldız oyuncularının oyuncağı olan koçlardan değil. verdiği röportajlar, sorulara verdiği enfes cevaplar, şalgam suyu sevmesi (ehheh içse sever kesin), daha ne olsun.

aslında spurs ün basketbolunda 2009-2010 sezonundan beri bi değişim var. daha hızlı-tempolu oynayamaya çalışan bi spurs yaratmaya çalışıyordu gregg popovich. konferans yarı finalinde finiks'in temposu karşısında perişan olup 4-0 la geçilince daha seri bi oyun oynatması gerektiğine net olarak karar verdi popov. 2010-2011 sezonu da bu yolda bir adım oldu, yine normal sezon batıda lider geçildi ama ilk turda ters memphis eşleşmesi, normal sezon sonu yaşanan form düşüklüğü, ginobili'nin sakatlığı derken ilk turda veda edilmişti. 2011-2012 sezonunda ise müthiş keskin bir hücum basketbolu oynayan spurs'ü net bi şekilde gördük. 

35 ini geçmiş ginobili-duncan ikilisi ve yine 30 u bulmuş parker beyi, yan parçalarla harmanlayarak şampiyonluk adayı bir takım oluşturdu. ders olarak okutulacak müthiş hücum setleri, ikili oyunlar; zaten koca sezon hakkı verildi spurs'ün oynadığı oyunun çok fazla saymaya gerek yok. sezon başında g hill - kawhi leonard takası eleştirilmişti. gördük ki koç gregg popovich'in bi bildiği varmış. müthiş bi çaylak sezonu geçirdi kuvay. kilit isimlerden biri oldu. ileride spurs organizasyonun önemli bir parçası haline gelecek eleman. danny green den verim aldı, diaw ı adapte etti, gary neal malum. sezon başında backup guard olarak kadroya katılan sonra yolların ayrıldığı tj ford bile ara ara rajon rondo gibi gözüktü, gerisini siz hesap edin.

tim duncan; abi saygılar. yaş 36 yı devirirken, kimleri kimleri devirdi parkede. yıpranmış dizlerle griffinler'e ayar verdi, adam tim duncan. bu sezon elde edilecek yüzük en çok ona yakışacaktı (burada okc serisinin 2-0 dan kaybedilmesine koca bir off çekiyoruz yine). bu kadar karakterli, büyük bir adam olamaz. bu güzel abimizi dünyaya getiren anneye, o anneyi dünyaya getiren anneye, o anneyi dünyaya getiren anneyi dünyaya getiren anneye, en son havva anamıza teşekkürler. bu adam basketbolu bırakınca, basketbol epey eksilecek. şairane benzetmeler yapayım diyorum hakkını vermek için de beceremiyorum farkındayım. hakkını verme, büyüklüğünü izah etme telaşı panik yaptırıyor. abi tekrar saygılar.




manu ginobili; benim için en güzel noktaya geldim. hep belirtirim benim için en özel basketbolcudur diye. izlemesi müthiş estetik, kaybetmeye tahammülsüz hırslı basketbolu. 2011-2012 sezonu başladığında paez le konuşurken şu adamları doya doya izleyelim (ginobili-duncan) diyorduk, çok şükür bu keyfi yaşadık. ginobili sezon içinde şanssız bir sakatlık geçirip bi süre takımdan ayrı kalsa da anılarda yer edecek performanslar sergiledi. nefis turnikeler, asistler. son oklahoma serisinin 5. maçında (kaybetsek de bana göre en güzel-stresli maçıydı serinin) coştuğu anlar (maçı uzatacak üçlüğü de girseydi yine bir ah çekiyorum). hiç bir zaman ortaya yürek koymaktan vazgeçmeyen, bana göre dünyanın en estetik basketbolcusu ginobili'ye de sevgiler, saygılar, teşekkürler.



tony parker; yıllarca hep kızarak sevdik parker'ı. yeteneklerine laf yok ama playoff ta eli ayağına dolaşması, oyundan düşme ve saçmalama kapasitesi yüksek olması sebebiyle kızarak sevdik. geçtiğimiz sezon memphis serisinde kötü oynayınca siz şu parker ı bi gönderin artık diyenlere "elin fransızı gelmiş gözyaşı damlatıyor abi biz onu çoktan öyle kabullendik" diye savundum. bu sezon normal sezonun en iyisiydi takımda tony parker. 2010 öncesi spurs'te ki gibi duncan üzerinden değil, parker'ın hızına dayalı bi oyun oynattı gregg popovich. playoff larda zaten ilk 2 tur çok kolay geçilirken, okc serisi de parker'a özel olarak kızabileceğimiz bi seri olmadı. kendisinin winner olmadığını zaten malum. bunca yıl gregg popovich yerine başka bir koçla çalışsaydı bana göre şu saygınlığı olmazdı. gregg popovich bir godfather olarak parker'ı saygı duyulur bir oyuncu haline getirdi diyebiliriz. parker'a teşekkürüm bu şerhleri koyarak gerçekleşir. kusura bakmasın. e tabi seviyorum elemanı. ginobili-duncan-parker. üçlü bildik biz bunları. ama sana gif yok parker :(

"bu serüven böyle bitmemeliydi amınskym" diye defalarca iç geçirsem de manası yok. okc yi geçip, miami'ye, hatta tüm dünyaya doğru organizasyonun, olması gereken koç-oyuncu ilişkisinin, takım oyununun, basketbolun dersini vermek lazımdı. gerçi yine verildi bi nebze ama işte bi nebze. oklahoma serisinde hakemlerin de spurs aleyhine çok çalıştığını söylemek lazım. özellikle 6. maçın son çeyreği şaka gibi bi hakem yönetimi vardı. o maçı alsak 7. maçı her türlü alır şu anda spurs-miami final serisinin analizini yapıyor olurdum. aslınsa sadece 6. maç değil, önceki maçlarda da oyunun momentumunu değiştiren okc lehine bi sürü karar vardı. nba yönetiminin, finalde yüzü eskimiş san antonio spurs yerine, genç süper yıldızlarla dolu oklahoma'yı görmek istemesinin de serinin kaybedilmesinde payı olduğunu not düşelim. bi faydası yok ama.

neyse daha uzatmayayım. eyvallah diyelim her şey için tekrar. 
edecez yine kelam / gregg popov'a selam / şanlı spurs'e dilenmeye devam.

7 yorum:

  1. teşekkürler...nba şarlatanlığının içinde takım olgusunu, idol figürleri, güzel hikayeleri bize basketbolla aktaran bu güzide takıma. o son yüzük parmakta olmasa da bu seneki bu takım hep hatıralarda.

    YanıtlaSil
  2. sevgili sanlispurs okuyucuları, bir üstteki yorumda paez nba şarlatanlığı demek istemedi, parlatanlığı demek istedi. yannışlık olmuş, nba'in ortalığı parlattığından bahsediyor. düzeltmemi istedi.

    bugün garnett san antonio spurs transferi haberini okudum.eğer o da olursa yüzyılın en reyiz takımlarından biri olacak. her an ağlayabilirim:(

    ayrıca net olarak söylüyorum ki, bruce bowen yaşasaydı şampiyon spurs'tü:(

    son olarak geçen sene bugün spurs baştan yaratılmalı derken büyük popovic kadroyu baştan yaratmadan takımı baştan yarattı.

    YanıtlaSil
  3. olur öyle paez. ş ile p harfleri klavyede üst üste. bu yaptığın yanlış görmezden gelinebilir.

    bruce bowen vefat etmeseydi, maç başına yediğimiz sayı en az 10 azalırdı. en kritik toplarda şuta kalkan rakibin gözünün 0.5 cm ilerisinde elini göstermiş, durant'e harden'a airball attırmıştı.

    spurs e 4 senedir yeniden yapılansın artık diyorduk. gregg paşa öyle işler yapıyor ki, bi 10 sene daha bu 3 lyle oynayalım. vallaha ben varım :) duncan 46 da olsa oynasın. ginobili-duncan ikisi bırakınca nası bi boşluğa düşecez belli değil.

    YanıtlaSil
  4. üzerime oynanan oyunların farkındayım !1!!! burası özgür bir mecra. benim kalemim satılık değil tırabıl efendi!!!!

    nba'i bitirme hamlelerimiz devam edecek. 2003'de yolladığımız darko milicic sadece bir yemdi. daha büyüklerini başınıza bela edeceğiz. bittiniz siz olumm!

    YanıtlaSil
  5. Üzüldüm bu blogu bu kadar geç bulduğuma ölümüne bir spurslu olarak. Geçen sene playofflarda lig pass almıştım, okc 6 maçını gece izlemeyip bütün gün skoru öğrenmemek için televizyondan uzak durdum. Akşam diğer nba meraklısı arkadaşlarla birlikte izledik, hakemlerin kalleşliğiyle beraber 18 sayıdan vermek maçı kahretmişti gerçekten:) Neyse gece gece fazlasını yazamadım, bundan sonra daha fazla fırsatımız olur umarım.

    YanıtlaSil
  6. hocam eyvallah teşekkür ederiz. deko ve tırabıl'ı olmasa da beni duygulandırdınız. bu blog'da kimi okuyacağınıza karar vermenize yardımcı olur umarım duygularım :)) bu sene tek sene hakemleri de yenip takacağız yüzüğü inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Bu acılı ama bir o kadar da harika playoffa da bir yorum yazısı yakışır:)

    YanıtlaSil