8 Ekim 2024 Salı

galatasaray - nymburk maç önü





bu akşam rakibimiz nymburk. oyun karakteri olarak bize ters gelebilecek enerji ve hareketliliğe sahipler. oyuncu profilleri özelinde pas, koordinasyon, mobilite, spot-up şut, takım halinde hareket, yardımlaşma üzerine kurulmuş bir kadro. isolation oyun oynayacak bir kısa oyuncuya sahip değiller. uzunları genel olarak potaya roll edip topla buluştuklarında tehlikeli. bunlar kalsın burada.

hücum düzenleri mobilize ve topsuz cutlara dayanıyor. ellerinde texas mezunu christian bishop var. devrilme oyunlarında baş ağrıtır, savunma yardımlarında kolay alan kapatır. texas st mezunu nighael ceaser ise topsuz cut oyunlarında ve topla potaya atak denemelerinde oldukça tehlikeli. bishop'un delgado, ceaser'ın ise blumbergs'le eşleşme durumlarında bize sorun yaratacağı noktalar bunlar. 

nymburk'un oyuncu kalitesi üst seviye olmamakla birlikte sezon başı olmasına rağmen çok ciddi bir takım oyununa sahipler. kısa yaratıcıları stephen brown topu domine edebilecek bir guard değil. bu yüzden nymburk hücumlarını düşündüğümüzde onları top dolaşımını savunmak adına topun stephen brown'da kalmasını isteyebiliriz. 

takımın itici diğer gücü ise tylan birts. nymburk'un hem şut, hem transition oyunlarında en büyük kozu o. çok yönlü bir oyuncu. jaromir bahocik ise potamıza bir anda üç tane üçlük yollayıp nefesimizi kesebilecek bir şutör.



nymburk'a karşı kesinlikle yapmamamız gereken ilk şey erken ve düzensiz şut kullanımı olur. çünkü nymburk'un en iyi yaptığı şeylerden biri beş topu yere vurabilen adamla beş koşabilen adamın aynı anda sahada olabilmesi ve tek pasla rakip potaya gidebilmeleri. daha da fenası nymburk bu hücumları bulmaya başladığında oyun temposunu kesmiyor. ve guardınız düştüğü an bir anda 10-12 sayılık fark yaratabilecek kapasitedeler.

nymburk'a karşı yapmamamız gereken diğer şey ise oyunun yönünü pasla değiştirmeye çalışmak. nymburk savunmada çabuk alan kapatıyor. yardımlaşma savunmaları iyi seviyede. her topa yetişmeye çalışıyorlar. bizim bu maç özelinde daha fazla dripling ve daha fazla ters eşleşmeler üzerine konumlanmamız gerekiyor. 



nymburk savunmada gerektiğinde switch yapıp toplu oyuncunun karşısında kalmayı hedefliyor. bizim burada baskın bir şekilde güçlü olduğumuz pota altına topu indirmeye çalışmamız şart. nymburk uzunlarını fiziksel olarak ve gerekirse faulle yıpratmalıyız. 

savunmada ise kesinlikle topsuz oyun cutlarına odaklanmalıyız. nymburkluların dirsekten yaptıkları slip screen'leri karşılamak için belki uzunlarımızı bir miktar aşağıda tutabiliriz. 

efianayi, sadık ve can'ın sakatlıkları sonrası rotasyonumuz oldukça daraldı. özellikle guard ve uzun forvet rotasyonumuzda ciddi bir nicel eksiklik söz konusu. otis ve blumbergs'in fiziksel olarak bu süreleri kaldırıp kaldıramayacağı ciddi bir soru işareti. akşam zor bir maç bekliyorum. haftasonu da tofaş maçı var. eğer sakatlıklar devam edecekse galatasaray'ın takviye yapması şart gibi duruyor.