1 Mart 2013 Cuma

ben bir dahi, engin özerhun yani



fantasy basketbol oyunları çıkana kadar bu mecrayı bir oyun konsolu gibi kullanmaya devam edeceğiz herhalde. yeni oyunumuz geçen seneki 300-500 ve vodka-vişne serilerinin upgrade hali. önce kendimizi özerhun, özyer ve kemal dinçer'in yerine koyacağız sonra ise ne kadar gereksiz oyuncu varsa buradan yazacağız.

ilk olarak oktay mahmuti ve engin özerhun'un çalışma ofisine giriyoruz. özerhun'un 1998 ziraat bankası ajandası şu an kucağımda :)) sayfaları geçtikçe "horace jenkins 2 yıla avrupanın en iyisi olacak" "adrian wisnievski diye birini izledim, bence alınabilir bir risk" " david hawkins'i pek beğenmedim. neyi iyi yapıyor hala anlamış değilim" diye çok çok çok enteresan cümleler var. inanması güç ama biz de yalan yok.

neyse biz geçelim anadolu efes'in gelecek sezon nasıl bir transfer politikası ve yapılanma izleyeceğine. öncelike bütçe sıkıntısı olmadığı için bonservis ödemeyi göze alan bir politika peşinden gideceğiz. doru gelip aga bunların sözleşmesi var demesin.

ilk olarak gideceklerden başlayalım. ben kerem tunçeri, doğuş balbay, sasha vujacic, stanko baraç ve esteban batista'yla yolların ayrılacağını düşünüyorum. josh shipp'in ise transferlere göre, dusko'nun ise sezonun geri kalan performansına göre kadroda kalıp kalmayacağı belli olabilir.

yola çıkarken elimizde bulunan ilk veri çift guard ve p&r temelli oyun. bu bağlamda tunçeri de giderken yapılacak 3 yabancı transferinin jamon ve farmar'ın özellikleri de düşünülüp daha fazla oyun kurucu özellikli bir guard. bu ismin özel bir oyuncu olmasını bekliyorum. adaylarım ise;

 ricky hickman
 zoran planinic
 vasilis spanoulis






bu üç oyuncu da alması çok zor ve maliyeti yüksek oyuncular. üçünün ortak özelliği topu elinde fazla tutuyor olsalar bile oynadıkları muazzam ikili oyunlar. eğer bu oyunculardan biri gelirse bu defa farmar'ı daha fazla sasha vujacic'in oynadığı rol olan bitirici pozisyonda görebiliriz. mahmuti'nin galatasaray'da 2. yılında jaka'yı kullanamk istediği gibi. elinde 3 tane muntazam guard olan mahmuti buraya ek olarak genç yetenek kenan sipahi'yi de alıp onu tbl'de süre bakımından ihya edebilir.

yok eğer bu tip özel oyun kuruculardan birini alamazlarsa yada almak istemezlerse -ki 6.yabancı sıkıntısı büyük olacaktır tbl'de- o zaman daha fazla 1-2-3 oynayabilen, top hakimiyeti yüksek, yine vasat üstü seviyede pr oynayabilen bir oyuncu peşinde koşabilirler. buraya adaylarım ise;

daniel hackett
sammy mejia
chuck eidson
pietro aradori















bu oyunculardan biri geldiği takdirde ise euroleague'de olması muhtemel bir kenan transferi artık el seviyesi için de düşünülmeye başlanacak demektir. ve tabii bu üç oyuncunun en azından pozisyonel açıdan rotasyonu değiştireceği de aşikar. hackett daha fazla 1-2 rotasyonunu etkilerken, eidson ve mejia 2-3 rotasyonunu etkileyecektir.

3 numaraya ise yine takviye şart gibi. shipp ve sasha'nın ayrıldığı varsayımı altında konuşursak;

david moss
vlad miçov
keith simmons
manuchar markoishvili


















kimilerine çok fantazi gelebilir ama ilk yapılan transfere göre şekillenecek bir hamle burası. mesela mahmuti markoishvili gibi bir oyuncuya mümkün değil hayır diyemez. galatasaray'ın gelecek sene durumuna göre yine yeniden yapılanma vs durumlar oluşursa veya ataman hawkins gibi bir sf veyahur jamont-domercant'ı tutmak isterse olabilitesi yüksek bir durum. yine david moss ve vlad micov da tam mahmuti'lik oyuncular. ancak tabii 6 yabancı durumunu göz önüne alırsak mahmuti de 1 yerine eidson veya mejia gibi bir oyuncuyu tercih ederse bu defa shipp'in kalması yada devşirme statüsünden keith simmons hamlesi gelebilir. çok bilinmeyenli bir denklem :(

gelelim 4 numaraya. ben dusko hayranı biri olarak kalması gerektiğini düşünüyorum ama mahmuti bu konuda ne düşünüyor hala emin değilim. tabii transfer olursa yani dusko giderse daha şutör birini mi yoksa daha güçlü birini mi ister onda da emin değilim. mesela printezis ve medley gibi güçlü ve daha atlet bir pf'de olabilir, chuck davis ve baniç gibi post oyunu olan bir pf'de. kaimakoglou gibi şutör biri de olabilir. ama elinde dusko varken bunlara gerek kalmaz diye düşüyorum.

şimdi geldik sistemin yaşam damarı yani p&r oynayacak ve bitirecek 5 numaraya. adaylarım az. çünkü muazzam 3 oyuncu var burada ve bu transfer için elinizde acb'de hala para edecek baraç ve batista da var. gelelim listeye;

luka zoriç
paul davis
maciej lampe




zoriç tam bir pr bitiricisi. tam istediği adam bence o. belki aramızda shawn james'i önerenler de olabilir. ancak ben luka zoriç'i p&r oyununda tepeye yazarım. lampe ise daha hareketli hücumlarda muazzam bir silah. ekstradan şutu olması ve yine harika bitirici olması da artı değerler katıyor. tek eksiği belki zoriç'e göre savunması sayılabilir. son olaraksa paul davis. onun hakkında yorum yapmaya dahi gerek yok özellikle bu sezon yaptıklarından sonra. oyuncuları çok fazla incelemeden burayı bitiriyoruz.

şimdi gelelim gelecek seneki anadolu efes tahmini kadrosuna;

kenan sipahi
tutku açık
jordan farmar
jamon gordon
daniel hackett
vlad micov
birkan batuk
kerem gönlüm
dusko savanovic
semih erden
luka zoriç

ya da

kenan sipahi
zoran planinic
jordan farmar
jamon gordon
keith simmons ( josh shipp )
birkan batuk
kerem gönlüm
dusko savanovic
semih erden
paul davis

ya da

kenan sipahi
jordan farmar
jamon gordon
sammy mejia
sinan can güler
david moss
dusko savanovic
kerem gönlüm
semih erden
luka zoriç

not: son 3 kadroyu oluştururken önceden hazırlanmadan aklıma geleni yazdım. maksat tartışmak olsun. aşağıda yerimiz bol, deko ve doru hariç herkesten kadro bekliyoruz.

20 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Vujacic kalır 5 numarayı Zaza-Semih ile geçerler Nick Calathes ve Kenan hamlesi yaparlar...

    YanıtlaSil
  3. mahmuti zaza'yı alırsa seneye sezon sonunu göremez.

    YanıtlaSil
  4. oha yalnız sansüre gel. beni guard listesinde nick calathes de vardı :( ulan deko. resmini bulamadın diye sildin mi adamı.

    YanıtlaSil
  5. efese şu an yerli lazım Vujacic bu oyununu sürdürürse tutarlar elde gidecek yabancı olarak Barac kalıyor 4 kısası yabancı olursa pivotu yerli ile geçmek mantıklı gibi duruyor.

    YanıtlaSil
  6. vujacic'in kontratını bile işin içine dahil etmeden söylüyorum. eğer sen şut sokabilen ve parkeye sertlik getirebilen, ribaunda yardımcı olabilen bir sf bulabiliyorsan sasha'nın takımda kalmasına gerek yok. çünkü sasha'nın mevcut zayıf yönlerinin hepsini tolere etmiş olacaksın o zaman. hem daha kompakt ve birbirinin tamamlayan 2 guard parkede olacak hem de sf'de shipp veya sasha gibi oyun düzeninde bazı gedikler açan iki oyuncunun yükünden kurtulacaksın.

    onun alacağı en min kontrata bile ondan daha verimli şutörleri de alırsın ayrıyetten avrupa piyasasından ister 2, ister 3 numara.

    YanıtlaSil
  7. asghjkhgfdfdsfd başkan arada gitmiş olabilir calathes.

    başkan spanoulis gelirse zoric, lampe, davis filan uğraşmadan cemal nalga'yı alsın efes yeter. spa etinden suyundan faydalanır o'na bile bomboş basketleri attırır saras'ın rytas'ta yaptğı gibi.

    YanıtlaSil
  8. olum yalnız spa gelirse 3'e kostas vasiliadis'i alır farmar'ı kovar, shipp'i 6.yabancı olarak tutarım ahjkdlasdşaasjdh

    YanıtlaSil
  9. başkan dur sigara içerken en ideal kadroyu düşünecem, herkes en doğruyu öğrenecek. burayı da msn gibi kullanıyoz gibi oldu ama olur öyle asbhj. inş bu random gülmelerimizi melih ağabey görmez.

    YanıtlaSil
  10. Calathes gelirse 3 oynar zaten Jamon-Farmar-Calas işte :) Vujacic boşa çıkıyor Barac ve Savanoviç'in 1 sene daha kontratı var benim düşüncem sene başı Mahmuti 6 yabancı işine girmez 4 dış alırsa yerli uzun alır Zaza o açıdan değerli.

    YanıtlaSil
  11. 5 yabancılı bi kadro çıkarmaya kasıyom da sıkıntılı oluyor haliyle. tahminim farmar varken spa-plani-hickman-calathes filan alınmaz :( kandırmayın can yavuzu.

    kerem/tutku-kenan-farmar-jamon-sinan-shipp-moss-dusko-kerem gönlüm-musli-semih.

    bol askerli bi kadro görürüz. musli sürpriz atım :(


    YanıtlaSil
  12. calathes'i 3 değil de pivot oynatmak daha mantıklı muhsin bey.

    YanıtlaSil
  13. burakdeko bey biz bu adamları galatasarayın almasını bekliyoruz. siz burada efesin üzerinden fantezi yapıyorsunuz yazıklar olsun ya.

    YanıtlaSil
  14. insan gerçekten hayret ediyor.

    YanıtlaSil
  15. adsız bey çok şükür böyle beyin fırtınaları yapıyoruz diye bize garip ithamlar yapacak bir çevremiz yok, şaka yollusunu anlarız tabi :(

    YanıtlaSil
  16. yazıklar olsun puyolburak bey mahmuti sipor kulübünü mü tutuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  17. bu arada xabiburak bey hll spr dvm süper yazılar var bu sitede

    YanıtlaSil
  18. farmar-gordon-savanovic-tunçeri-calathes bence bu beşlen final for olur

    YanıtlaSil
  19. tofaş'ta son durumu ne bilmiyorum ama kenan bi sene daha beklemek zorunda istanbul'u. giderse de beşiktaş'a gider. tutku&kenan ikilisi çok fantezi olmuş. pivot için muhtemeln davis olur. eğer ackett fırsatı doğarsa mahmuti kesinlikle ister. bence shipp de gitmez

    YanıtlaSil
  20. Burada tamamen fantazi yapıyoruz zaten de kenan ve tutku konusunda sana hak veremem. Kenan'ın sözleşme detaylarını bilmiyorum ancak onun bu sene sonu ikinci adımı atması şart. O adım da kendisini draftta tanıtacak üst düzey bir takım olmalı ve süre bulacagı tabii ki. Fakat sen giderse bjk'ye gider çünkü tutku orada demişsin bu burada yapılanlardan çok daha büyük fantazi. Bjk'nın gelecek sezon yapılanması belli değil, bütçesi 4-5m dolar ve el bileti de çok çok büyük ihtimalle olmayacak. Ayrıca tek guard oynatan bir coach var ellerinde. Yani tutku kalsa, kenan gelse üstüne bırde yabancı tek pozisyon için 3.ıhtımal kenan. Diğer tarafta ise bütçe sıkıntısı olmayan, çift guard oynayan, kenan'ı yıllardır takip eden bir staff a sahip türkiyenin en iyi takımı. Bilmem daha açıklayıcı oldu mu?

    Tutku efes muhabbeti gelince. Ben mahmutı'nın kerem tuncerı'nın biten 1.250 lik kontratını 400k ya oynayacak tutku'ya tercih etmeyeceğini düşünüyorum. Yani tutku-kenan o kadar da fantazi değil. Ayrıca ligde farmar vejamon'u dinlendirmek ımkanın doğar.

    YanıtlaSil