7 Ağustos 2012 Salı

londra 2012 - arjantin milli takımı ziyareti

geçenlerde ben, paez ve tirabıl arasında geçen bir muhabbette canımızın çok sıkıldığını farkettik ve değişik bir şeyler yapmak gerektiğine karar verdik. bowling'e gitsek kesmezdi, camide teravih kılsak hiç kesmezdi. dedik londra'ya doğru yol alıp neden arjantin milli basketbol takımı ile bir röportaj yapmıyoruz. hem yeni bir şehir görmüş oluruz, hem de sevdiğimiz saydığımız arjantinli basketbolcularla tanışma fırsatı buluruz. karar vermek çok uzun sürmedi, 2 gündür londra'daydık. sağolsunlar yaptığımız röportajı yayınlama şerefini bana layık gördüler blogdaşlarım. neyse lafı daha fazla uzatmayıp röportaja geçelim.

******

öncelikle luis scola'yı yakaladık antremanda.  türkiye'den geldiğimizi duyunca çok şaşırdı. hemen recep tayyip erdogan, metin arolat, ümit besen isimlerini saydı. gülüştük karşılıklı.



luis, belli ki türkiye'yi tanıyorsun. bir gün türkiye'de forma giymeyi düşünür müsün?

türkiye'yi çok seviyorum. türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili çok güzel bir ülke. ancak kısa vadede olacağını sanmıyorum, hatta uzun vadede de pek olası gözükmüyor. ya kariyerimi nba'de sonlandırırım, ya da arjantin'de. geleceği bilemezsiniz gerçi. büyük konuşmamak lazım.

messi mi maradona mı? sence hangisi daha iyi?

tuzak soru. bence "en iyisi o" (A4 kağıda NECO yazıp espirisini açıklıyor. egemen bağış'tan öğrenmiş). geçen yaz arjantin-türkiye ortak ekonomik pazar kongresine davetliydim. egemen bağış sağolsun benle çok ilgilendi. NECO espirisine de o öğretti. bir de şey vardı neydi hah "ben kamyon sürdün leonardo da vinci". konuyu espiriye vurarak cevaptan da kaçmış oldum böylece. (yüzünde muzip bir gülümseme var)

scola'ya teşekkür ettikten sonra soluğu ginobili ve nocioni'nin yanında alıyoruz. paez hemen öne fırlayıp ginobili'nin elini öpmeye çalışıyor. ginobili şaşırıyor tabi. neyse ki paez'i zapt ettikten sonra sorularımızı sormaya başlayabildik:



manu, müthiş bi turnuva geçiriyorsun. nedir bunun sırrı? 35 yaşına geldin, kazanmadığın başarı yok. hala nasıl bu oyuna ilk günkü gibi sıkı sıkıya bağlısın?

sadece oyunumu oynuyorum. oynamaktan keyif alıyorum. bu kadar. bunun dışında aklıma gelen bi sebep yok.  

dünyanın her köşesinde olduğu gibi türkiye'de de çok büyük hayranların var. onlara söylemek istediğin bi şey var mı?

türk basketbolu çok iyi durumda. nba'de önemli oyuncularınız var. liginizde de önemli yatırımlar yapılıyor. futbolda da iyisiniz galatasaray var (biraz zor telaffuz ediyor) hasan şaş, hakan şükür hepsi çok değerli isimler. henüz çok küçükken oynadığım kulüpte sarı-kırmızı forma giyerdik. oradan bir sempatim var galatasaray'a. (internetten araştırıp bulduk, elinde basketbol topu olan ufaklık manu ginobili)



bu arada biz tim ilgiyi ginobili'ye gösterince andres nocioni darılıyor bize. gönlünü almak için trouble türkiye'den getirdiği bim'de satılan topi tanem çikolatasını türkiye'nin en pahalı çikolatası olarak tanıtarak nocioni'ye hediye ediyor. bu sayede gönlünü almayı başarıyoruz.


arjantin milli takımı maçlara belediye otobüsüyle gidip geliyor. ginobili en arkada oturmayı tercih ediyormuş genellikle. liseden kalma alışkanlık diyor, arkayı hep dörtlerdik müthiş muhabbet dönerdi diye ekliyor. "bu sayede tüm otobüse hakim olabiliyorsunuz. parkede de hep olaya hakim olmak isterim. otobüsle parke arasında böyle bir ilişki kursam yanlış olmaz heralde"

******


arjantin milli takımına tam bir birliktelik hakim. yıllardır beraberler, müthiş bir arkadaşlık var. röportajımızı çok fazla uzatamadık, çünkü bir kaç saat sonra amerika birleşik devletleri ile maçları vardı ve maça konsantre olmak zorundalardı. bizim için çok güzel bir gezi oldu. hayranı olduğumuz oyuncuları yüz yüze görme, karşılıklı konuşma fırsatı bulduk. sizlere de içeriden bilgi aktarma fırsatı bulduğumuz için şanlı spurs ailesi olarak ayrıca gururluyuz. şanlı arjantin'e turnuvanın geri kalanında başarılar diliyoruz.







4 yorum:

  1. ginobili'nin kaan kural hakkında konulurken "beni ancak hıncal yargılar" sözünü es geçmişsin :( ayrıca "oberto'nun gümüş dişleri, yalandandır gülüşleri, kim duncan'la oynar ise sanar kendini nba'in prkacin'i" şiirime verilen mansiyon ödülüne de hiç değinilmemiş :( çok kırıldım.

    YanıtlaSil
  2. sansür günümüz dünyasının en önemli sorunlarından biri. bi ara bunu entelektüel düzeyde konuşalım. ancak bu yazıda uyguladığım sansür gerekli bir sansürdü zira bu nasıl şiir amk :)(((( tabi sansürleyecem.

    YanıtlaSil
  3. bu şiiri ilk defa burada yayınlıyorum. sade ve sadece şanlı spurs okuyucuları için. ne kada şanslılar değil mi tırabıl başkan? :(

    YanıtlaSil
  4. lakers spurs karşısında adeta bir fino
    olimpiyat bitti ne zaman atacaksın şu üçlükleri delfino
    yeter artık kendini attığın ibne navarro
    ramazan ramazan olsa da izlesek davaro

    :(

    YanıtlaSil