20 Aralık 2012 Perşembe

Murat ozyer romantizmi

Bu aralar biraz yerim dar ve bu yüzden yazamıyorum. Bizim takımda tıpkı benim gibi sanki yerı darmıs gibi oynuyor. Daralınca bir sigara yakıp gelen ben gibi olmuyor tabii takımın bu hali, haliyle kaybediyor.

Kuban, Karşıyaka, Donetsk, Tofaş ve son olarak bugün Fenerbahçe Ülker. Kuban maçını ayrı bir yere koyarak konusursak sinyalleri hiç de iyi değil. Takımı transfer diye bağırıyor ama tek eksik bu da değil. ergin atamanın aklında ne var bilmiyorum ama onun formsuzlugunu su takım kaldıramaz.

Formsuzluk doğru bır ifade değil aslında burada. Doğrusu motıvasyon sıkıntısı. Ergin Ataman böyle bir coach. Motıvasyonla yaşayan ve bu sayede yaratıcılığını ortaya koyan bir coach. 2 beşiktaş döneminde de yarım aldığı takımları yokluklar içinde "perı masalı" potasına soktu. Basaramazsın dedıklarınde basardı. Arkasında duran ve ona inanan ( ıstedıgı takvıyelerı zorlayan ) yönetimlerin sayesinde güçlü oldu. Ne zamanki kendısı birilerine tercih edildi ( rakocevıc ) , ne zamanki istekleri geri çevrildi hep küstü bir şeylere Ataman ve başarısız oldu.

Buraya daha sonra dönmek üzere centıgı atıp düne dönelim. Akıllara ziyan bir Galatasaray izledik. Macın hiçbir anında kazanacağına ınandırmayan, zorlama, sanki başında bir coach olmayan bir takım. Mac öncesi maçında şifresi olan 3 şeyi yapamayan bir takım.

1) fener'ın tempo yapmasına izin verme. Onların hızlı hucumlar dan sayısı bulmaması için gereksiz top kaybı ve erken süt kullanma.

Mac anında not tutamadım ama tahminime gore yaklasık 16-18 sayısı yemısızdır buradan.

2 ) rakibine en tehlikeli set Offence hucumları hep kısaların 1e1 oynadıkları penetreler üzerinden. Bu konuda bo için mesafe ayarlaması yapmışız ama emir ve bojan'ın agzımıza agzımıza ındırdıgı penetrelerın hepsinde switch devam etti. Olmadı hocam delındık ıste niye bu ısrar. 3 savunma zone la 8-0 yakaladık o saçma top kaybı sportmenlık dısı olmasa yine maçta kalacaktık...

3 ) pick and roll...bunu sokaktaki vatandaş bile öğrendi artık. Fener pr savunamıyor. Hadi onu geç bizim hucum da buna mecbur artık. Çok kısır kalıyoruz. Ama yok. Perde sonrası kısalar topu bırbırlerıne e vermenin dısında bir şey yapmadılar. Bir tek ender dongun perdesınden sonra macvana 2, donga da 1 asist yaptı o kadar.

Tüm bunlar olurken biz hep 2 numara aradıkları parkede. Çünkü ya fenere yavaş kaldık yada kaldırıp atacak oyuncuya hasret. Yani erken dondurulmuş 2 sg miz vardır ya bizim...

Neyse macvan - emir eşleşmesi, 4 kısaya cevap verememe, Jamont'un kuramadıgı oyunlar. Bunlar da sonraya kalsın çünkü yerim dar tıpkı Hawkıns gibi. Potaya uzağım ve 24sn nin sonunda set başlamadan bitmiş topu potaya atmak lazım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder