22 Aralık 2012 Cumartesi

elleri göreyim!



sezona oldukça hızlı giren galatasaray erkek basketbol takımının, son 7-8 maçtır içerideki kuban maçı dışında iyi oynamadığını, takımın ve koçun formsuz olduğunu söylemek lazım. son olarak fenerbahçe ülker mağlubiyeti geldi. geliyorum diyen bir mağlubiyetti. basket takımı adına işin teknik yönlerine şimdilik pek girmeden, daha başka bi açıdan endişelerimi dile getirme niyetindeyim.

hemen not düşeyim oktay mahmuti-ergin ataman yazısı değil bu. bir yönetim yazısı. geçtiğimiz iki sezon oktay mahmuti başarılı olmuş, bir sistem takımı olma yolunda adımlar atmış, galatasaray'ın geleceği adına riski düşük bir yapı vardı ta ki yönetim beşiktaş'a elendikten sonra oktay mahmuti'yi başarısız oldu etiketi koymakta tereddüt etmeyene kadar. sonrasında 3 kupalı koç ergin ataman'a koltuk teslim edildi ve 3 senelik sözleşme imzalandı. he işte bu üç senelik kontrata yönetimin istenilen hedeflere ulaşılmazsa, euroleague bileti alınamazsa sadık kalacağına güvenmek zor. zira başarısız etiketi koymak konusunda hiç tereddüt etmeyen bi yönetime sahip olduğumuz, evvelki icraati ile ortada.

şimdi iş yönetimde. sezon başı taraftarı da karşısına alma riskine karşı cesaretle davranan, risk alan yönetim bi şekilde başladığı işin devamını getirmeli ve bütçeyi koç ergin ataman'ın istekleri doğrusunda çok geç kalmadan artırmalı. sadece hawkins'in sırtında + bekleneni veremeyen jamont ile işin gitmeyeceği ortada. domercant'in sezonu kapaması sonrası takıma skorer bir 2 numaranın gerektiği çok net. şu an ki haliyle sayı potansiyeli  düşük bir takım hüviyetindeyiz. ergin ataman'ın da sayı potansiyelini artırmak adına ince işlerle pek uğraşmayı sevmeyen bir koç olduğu malum (bu da bi tarzdır ve geçen sene başırılı olmuş bi şey demeyelim) skorer bir 2 yetmez bir de yaratıcı bir pg (hatta direk arroyo) lazım. tek arroyo transferi ile çözüm arayışına girmek de risk zira arroyo 6 aydır antrenman yapmıyor ve ne kadar sürede form tutar muamma. haliyle acil olarak takıma direk katkı yapacak bir sg uzun vadede de ergin ataman'ın elini güçlü kılmak için arroyo'yu gerekiyor. şu oynadığımız sezon belki de galatasaray basketbol tarihinin en kritik sezonlarından biri. bütçe 11-12 m  ise 14-15 yap, jaka lakovic gidecek de adam gelecek diye bekleye bekleye iş sorunlu bi noktaya varmaya başladı.

yüzde yüz her şeyi doğru yapan bir koç yok dünyada. geçtiğimiz sezon mahmuti savovic yerine eli yüzü düzgün bir adam alsaydı, hatta biz çok istedik ama mevzusu çok az geçti takıma kaliteli 3 numara katılsaydı işler çok başka olacaktı. mahmuti bütçeyi artırma konusunda yönetime baskı kurmayan az ile yetinmeyi tercih eden bir koç. tercihtir, saygı duyulur. ergin ataman aksine ihtiyacı varsa söylemekten çekinmez. eğer yönetim ergin hoca'yla çalışmayı tercih ettiyse bunu biliyor olması ve bütçeyi artırması lazım. son maçtan sonra transfer istediğini belirtmiş ve doğruyu da yapmış. yönetimi taraftarın ne kadar önüne atarsa o kadar iyi.

bi kaç endişemi dile getireyim dedim, daha bi şeyler yazacaktım da yazının planlamasını yanlış yaptım heralde. bu kadar şimdilik.

not: twitter'dan arca yıldırım uyardı arroyo antremanlarını pek aksatmamış bu dönemde ve ekledi maç kondisyonu farklı olur tabi diye. buraya not düşelim. öyle ise kısa vadede de tek arroyo transferi de çözüm olabilir. bakalım ne hamleler yapılacak zaman neyi gösterecek.


1 yorum: