9 Aralık 2012 Pazar

beni yak kendini yak wally szczerbiak

başlık yine alakasız, bu kelime oyununu blogda kullanacam ne zamandır ama kısmet olmuyor. rastgele yerleştireyim dedim. tirabıl sever zörbiyak'ı (nerden çıkardıysam bunu...)

"blogu çok boşladık" geyiğini es geçip mevzulara dalayım ufaktan. son maçlara girerken euroleague'de neler olmuş bitmiş, gelecek hafta ne ihtimaller var, messi mi ronaldo mu burak yılmaz mı gibi sorulara cevap arayalım. scariolo'ya ve scariolo'yu kovmayan milano yönetimini şanlı caja laboral'in top 16 yolunu açtığı için teşekkür ederken, cantu-fb ülker maçının goygoyunu başlatalım erkenden. SA tekrar.

caja laboral anadolu efes'i istanbul'da 91-76 mağlup ederek galibiyeti sayısını 3'e çıkardı ve sahasında zalgiris'e kaybeden milano ile galibiyet sayılarını eşitledi. ikili averajda caja laboral'in üstünlüğü var ve grupta 4. sıradaki koltuk için favori net şekilde favoriler. son hafta cedevita zagreb'i sahasında ağırlayacaklar ve galip geldiği anda milano'nun oly bakmaksınız top 16'ya kalacaklar.  cedevita zagreb'in de hala şansının olduğunu belirtelim. eğer laboral'i yaptığım hesaplar yanlış değilse 36 sayı farkla yenerler ve milano'da mağlup olursa 4. sırayı kapıyorlar. ama zor tabi 36 sayı, çok uçuk olur. 36 sayıdan az farkla yenerlerse yenilse bile milano çıkıyor 3'lü averajda.

lampe'nin yürek koyduğu thomas heurtel'in yıldızlaştığı fse'nin çok güzel oynuyor bizim çocuklar diyerek izlediği maçta efes'i mağlup ederek hayati derecede önemli bir galibiyet aldı caja. böylece zan tabak yönetimindeki 3. el maçından 2. galibiyet gelmiş oldu. tabak ivanovic'e göre daha konsantre-ciddi bir oyun oynatıyor. fernando san emeterio'yu kenardan getiriyor. pg pozisyonundaki sıkıntıyı thomas heurtel'i adapte ederek çözmüş vaziyette. heurtel de hep bir ışık olduğundan bahsedilirdi ama pek bi şey göremezdik. efes maçında inanılmaz oynadı eleman. maç içinde top kayıpları epey olsa da skor üretimini çok ciddi katkı verdi, en kritik anlarda gönderdiği üçlüklerle maçın yıldızı oldu 89 doğumlu oyun kurucu.

anadolu efes için sıkıntı devam etmekte. oktay mahmuti'nin kafasındaki oyunu oynamaktan uzak bi efes var. gerçi bu sezon başında beklediğimiz bi şeydi. henüz takım olmayı başaramamış durumda efes. teselli sasha'nın formda olması bu aralar. farmar iyi başladığı sezonda duraklama evresinde. efes'in bu sene başarılı bi sezon geçirmesi için mahmuti'nin değişmek zorunda olduğunu söylemiştim daha evvel. aslında farmar ve vujacic gibi skorerlere özgürlük verme ve verimli kullanma noktasında fena gitmiyor (son caja maçı ve 1-2 maç hariç tabi farmar'ı kötü kullandı) ancak yapısal olarak o kadar sorun var ki onlara çare bulması zor gözüküyor. elinde doğru düzgün tek 5 numara semih erden var o da kendini oldum sanan tripleri yüzünden son derece itici bir arkadaş. eminim mahmuti semih'e şeklini sikeyim diye küfür etmek üzereyken kendini bi çok frenlemiştir. semih adam olsun ve koç mahmuti'yi üzmesin. fena top oynamıyor devam etsin. neyse şimdi çok ayrıntıya girmeyelim.

fenerbahçe ülker pao deplasmanından çok kötü bir oyunla mağlup olarak döndü ve cantu'nun real madrid'i mağlup etmesi sonucu işi son haftaya kaldı. fb ülker cantu maçını kazanan top 16 biletini alacak. sezon başı final 4 hedefi koyan fenerbahçe hem içinde bulunduğu grubun zorluğu hem de hiç bi şey oynamaması nedeniyle sezonun en büyük fiyaskosu olma korkusuyla karşı karşıya. (B ve D  grubunun A ve C'ye göre kolay olduğunu belirtelim).

kalite açısından oldukça düşük seviyede geçen maçın yıldızı ulu önder diamantidis'ti. (9 sayı 9 asist 6 ribaund). 2. çeyrekte üst üste öyle güzel 4 asist yaptı ki kötü maçı izlenilir kılan tek etken oldu belki de.  hatta o seri video olarak düşmüş hemen paylaşalım:


sezon başı küçülmeye giden, ekonomik sıkıntılarla boğuşan ve pek olumlu gözle bakılmayan pao son maçlar öncesi lider durumda. basketbol kültürü ve dimanatidis'e sahip olmak böyle bi şey işte.  tabi hala ekonomik sıkıntı üst seviyede. eski oyuncusu mike batiste'in vergisini yatırmadıkları ortaya çıkınca başkanları fb maçından önce istifa etti filan. bu zor şartlar altında bu zorlu grupta son maçlar öncesi lider olmak büyük iş. paez selam :(

partizan barcelona maçı için bi iki kelam edeyim. evinde yine bir büyük takıma karşı seyiricisiyle yürek koydu partizan. uzatmaya giden maçı 1 sayı farkla 67-68 kaybettiler. salon oynatıyor hocam. maçta vladimir lucic'in ileride büyük oyuncuya evrileceğinin işareti olan 2 üçlük isabetine şahit olduk. saf yetenek akıyor adamdan. muhabbetini de ettim daha evvel, dejan musli de iddialı bir takımın 15 dklık yedek pivotu rolü için biçilmiş kaftan. as pivot rolü için hücum konsepti kısıtlı ama yedek pivot olarak müthiş faydalı olur. daha eleman bol irdelenecek de başka posta artık.

yazmaya eli alıştırma postu olsun şimdilik. sevgiler, sergio scariolo...

2 yorum:

  1. ahahah ben pao elenir mi demiştim lan hksadjlak o selam çok manidar olmuş :( thomas huertas konusunda hakkım var onu alırım bu arada. iyi oyuncu ama yeri ora değil demiştim. hatırla beni zor durumda bırakma demiştim bi' şekilde ajhkjsdlkaş ama hala olacak gibi değil o rotasyon.

    YanıtlaSil
  2. asfghj başkan elenir dedin mi dedim amk atla hemen. başkan olduğu kadar şu berbat sezonda top 16 tek galibiyete bakıyor cedevita yı yensin bizim çocuklar bi zahmet amk. zan tabak= tabak gibi tabak

    YanıtlaSil