26 Mart 2014 Çarşamba

galatasaray yönetimi

koç ergin ataman geçtiğimiz günlerde a milli basketbol takımı ile anlaştı. öncelikle hayırlı uğurlu olsun. yazının asıl amacı  galatasaray yönetimindeki iskeletsiz tavır boyutuna değinmek, ergin hoca'nın milli takımda neler yapacağına dair analizleri daha bolca yaparız. hayırlı uğurlu olsun görevi.

malum derin mevzu, herkesin safı, duruşu az çok belli yönetimin sezon başı fatih terim'i kovması konusunda. şimdi o dönem yönetimi haklı bulanların bir kaç argümanını yine galatasaray yönetimin yaptıkları ile çürütelim. ünal aysal yönetiminin bizlerle nasıl dalga geçtiğini bir ortaya koyalım.

terim'in milli takıma geçmesi bizzat ünal aysal tarafından galatasaray futbol takımı teknik direktörünün mesaisini full galatasaray'a harcaması gerektiği şeklinde gerekçelendirilmişti. ergin ataman'ın a milli basketbol takımının başına geçmesi ise " hem kulübümüzü hem milli takımı çalıştıracak, büyük onur" diye lanse edildi. daha evvel bir çok kez şahit olduğumuz kemiksiz, iskeletsiz yönetimin arsızlığına bu açıklamanın içeriğinde bir kez daha şahit olduk.


"
Basketbol Federasyonu’ndan gelen istek üzerine, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sezon sonundaki izin süresince, Ataman’ın, milli takımın başına geçmesinde hiçbir sorun olmadığını ve Galatasaray olarak bundan onur duyacaklarını belirtti.

Galatasaray yönetimi, Bayan Voleybol takımının koçuna da, aynı şekilde milli takımı çalıştırma iznini vermişti.

Ergin Ataman, sezon aralarındaki yaz tatilinde, milli takımı çalıştırdıktan sonra, yeni başarılara imza atmak için Galatasaray’daki görevine devam edecek.

Uzun yıllar sonra takımımıza şampiyonluk sevinci yaşatan; bu sezon da hem üst üste ikinci şampiyonluğa, hem de Avrupa’da tarihi bir zafere koşan hocamıza, yeni görevinde de şimdiden başarılar diliyoruz.


Galatasaray Spor Kulübü

"
şöyle bir görüş mevzu bahis: "futbol milli takım teknik direktörlüğü ile basketbol milli takım teknik direktörlüğü aynı şey değil. birinde daha az mesai var. sadece yazın çalışıyorsun." nitekim yönetim de açıklamanın satır aralarında "sezon sonundaki izin süresinde izin verdik" şeklinde kendini korumaya çalışan bir ifade koyarak haklı çıkacağını sanmış. ancan durum öyle değil. ergin ataman basket takımı için en kritik olan sezon başı kamp döneminde takımın başında olmayacak. en kritik dönem olan takım kurma, yabancıları seçme, en ekonomik fiyata en uygun oyuncuların seçildiği transfer döneminde mesaisinin bir bölümünü milli takım için harcıyor olacak ?  e aradaki fark.

bir başka sav; "terim demirören'le çalışarak galatasaray'a ihanet etmiştir. demirören'le kader ortaklığı yapan adamı elbette ki galatasaray'ın başında tutmayacaktık." evet. bu mevzu çok derin ama hadi haklı diyelim; kişiliği ortada olan türk basketbolunun kanseri, en az demirören kadar naşerif olan turgay demirel'in federasyonunun milli takımında galatasaray basketbol koçunun çalışması nasıl "onur" oluyor?

ünal aysal yönetimin bu kadar açıkça taraftarla dalga geçmesi benim kabul edebileceğim bi şey değil. derdim buydu yazdım. "vizyonu geniş" ünal aysal prensipler üzerinden hareketle değil kişisel hırsları üzerinden yönetiyor kulübü. esasen biliyorduk da açıkça ve arsızca bir ispatı oldu bu son olay. bir basket blogunu çok fazla futbolun konusulduğu bir yer haline getirmek istemiyorum açıkçası burda bırakıyorum. bu kadarını yazarken bile tereddüt ettim acaba başka bir platformda yazsam diye. iyi geceler herkese.


3 yorum:

  1. ünal aysal'ın fatih terim'le yıldızı barışmadığı ve göndermek istediği zaten çok öncesinden biliniyordu, fatih terim gibi birini kovsa büyük tepkiler alacağını bilen ünal aysal da milli takımı bahane ederek istediğini gerçekleştirdi. istemese en baştan fatih terim'in milli takıma gitmesine izin vermeyebilirdi.

    YanıtlaSil
  2. senelerdir eurobasket izliyoruz neredeyse her milli takımın hocası aynı zamanda bir kulübün hocası. evet basketbolda durum çok daha farklı aynen öyle. son derece alakasız elma-armut yazısı olmuş. yönetim dünyanın en şerefsiz insanlarından oluşsun terim ayrılmayı/kendini kovdurmayı seçmemeliydi.

    YanıtlaSil
  3. Bu bloğu okumamın tek sebebi diğer her yerde olduğu gibi yüzeysel yorumlar değilde, biraz daha ayrıntılı bakış açıları sunan yazılardı. Fakat bu yazı forumlardaki yorumlardan hiçbir farkı olmayan, son derece yüzeysel bir yazı olmuş. Sanırım Fatih Terim'in yazın başında futbol milli takımıyla anlaştığını biliyorsunuzdur, olayların sizin birkaç cümle de açıkladığınız kadar basit/çetrefilsiz olmadığını da!

    YanıtlaSil