anadolu efes
anadolu efes için bir şeyler karalarken bu takımın olması gerektiği şeyin zoran planinic takımı olduğunu belirtmiştik. bunun da parkeye yansımasını bugün gördük. zoran maç boyunca 3 sayı - 3 rb - 5 as - 4 top kaybı gibi pek iç açıcı istatistiklerle oynamamasına rağmen takımın direksiyonunu ele almış göründü. sorun ise ne takımın onu ne de onun tam olarak takımı henüz tanıyamamış olması.
anadolu efes hücumda daha çok forvetler üzerinden skor üretmeye çalıştı. 5 numaraları genelde boyalı bölgede tutup 2 ve 3 numaralara pozisyon hazırlamaya çalıştılar. özellikle ilk yarı mahmuti takımlarında görmeye alıştığımız tepe p&r'leri hemen hemen hiç kullanılmadı. zaten portföyünde sırtı dönük oyun olmayan uzunlara sahip oldukları için 5 numaralara bu tip hücumlar da hazırlayamadıkları düşünülünce çok fazla dış adam odaklı bir takım izlenimi verdiler.
fakat bunun diğer yansıması özellikle zoran hazır duruma geldikçe bu daha da iyi anlaşılacak baraç ve semih'i en doğru şekilde kullanma opsiyonunu da yakalamalarına yol açabilecek bir tercih de olabilir. tepe p&r'lerini çok fazla oyunun temel dinamiği haline getirdiklerinde buradan verim almaları oyuncu özellikleri açısından çok mümkün olmuyor. ( semih'in potaya uzak topu aldığında top kaybı ihtimalinin hayli yüksek olması ve baraç'ın devrilme sorunu nedeniyle ) bunun yerine uzunları daha fazla boyalı alanda tutup zoran'ın onları potaya yakın ikililer ve yardım savunması sonrası rahat atışlar için beslemesini bekleyebilirler. tabii bunun verimi de tartışılır. yine de uzunları sadece yüksekte pick oynayıp devrilmelerini beklemekten daha iyi bir seçim gibi duruyor bu ikili özelinde. kerem ve semih geldiğinde daha rahat yorum yapabiliriz.
efes'in bugün oynadığı oyunda göze çarpan diğer bir hadise ise oyunun hızı ve temposu. hücumda özellikle set hücumlarında kısa oyuncuların hatta uzunları da buna ekleyebiliriz hareketli olduklarında çok fazla rahat atış imkanı bulduklarını gördük. bunun en büyük nedeni topa sahip olan oyuncularının çok iyi pasör özelliklere sahip olması. zoran, jamon, kostas ve dusko bu pasları görebilen ve cesurca deneyebilen oyuncular. bu onlar adına önemli bir artı. ancak bunun için topsuz oyuncuların sürekli hareket halinde olmaları, sık yer değiştirmeleri, cut etmeleri şart.
bugün özelinde gördüğümüz ama sezon içinde de özellikle euroleague'de muhtemelen gerçekleşecek senaryo pg rotasyonunda yaşandı. zoran oyuna başladıktan sonra yaklaşık 8dk oyunda kaldı daha sonra jamon onun yerine direksiyona geçti. zoran 4dk dinlendikten sonra bu defa 4 dk'da beraber çift guard oynadılar. bu efes'in oyun kurucu rotasyonu için çizdiğimiz yolu biraz doğruluyor. ancak lig için sorun hala çok büyük.
- efes'in bu hücum düzeninde yani kısa oyuncuların sürekli screen kullanarak oynadığı düzende 5 numaraların perdeleme ve hızlı hareket etme konusunda nasıl bir performans vereceği en büyük soru işaretlerinden biri.
- oyunun durağanlaşması halen oyun için en büyük sorun. top çok fazla hareketsiz bir şekilde oyuncularda kalıyor ve hücum temposu düşüyor hatta bitiyor.
- oyunun durağanlaşması halen oyun için en büyük sorun. top çok fazla hareketsiz bir şekilde oyuncularda kalıyor ve hücum temposu düşüyor hatta bitiyor.
- scotty hopson atletizmi ve penetreleriyle bir şeyler göstermeye çalıştı ama henüz rolünü benimsemiş görünmedi.
- deniz kılıçlı 5 numara oynadı ve oranın adamı olmadığını çok açık. en fazla 4 numarada kerem'in rolünü paylaşır kerem 5 numaraya geçtikçe.
- son olarak kendine güvenmekle artık "olduğunu" sanmak başka şeyler. okben'in yüzündeki ifade ben artık oldum ifadesi onun en büyük düşmanı. umarım en yakın zamanda bunun farkına varır.
efes'e yeni sezonda başarılar.
YanıtlaSilgalatasaray sözlük'ten halim abi
o değil de stackhouse ne alaka lan?
YanıtlaSil